Forrás: Getty

"Csináld magad" szép karácsony VII. – 4 különleges kézzel készített ajándékötlet az igazán személyes ünnep jegyében

1. Tea karácsonyfa

Egy kedves rokonodat vagy barátodat lepnéd meg, aki a tea szerelmese? Nem kell tovább keresgélned. Tasakos teákra, 2 darab WC papír gurigára és ragasztóra lesz hozzá szükségünk. A két gurigát próbáljuk egymásba illeszteni, de ne teljesen, hogy magasabb legyen a „torony”. A tetejét alakítsuk háromszög formára, ezután már csak a teákat kell a ragasztóval felerősítenünk rá. Dekorációként egy pici masnit tehetünk a tetejére.

2. Finomságok díszbe öltöztetve

A hétköznapokban sokszor spóroljuk meg magunktól az igazi ínyencségeket, ezért nagyon jól tud esni, amikor különleges finomsággal lepnek meg minket karácsonykor. Szánjunk egy délutánt az ajándékok elkészítésére a konyhában, vagy idő – esetleg kézügyesség – szűkében rendeljük meg a finomságot egy különleges gasztro oldalról. Szerezzünk be hozzá mutatós edénykéket, ebbe töltsük a különleges lekvárt, krémet, sajtkülönlegességet vagy bármit. Végül szalaggal díszítsünk, és az igazi személyesség érdekében kedves üzenetet is rögzítsünk a csomagra.

3. Gyertya teáscsészében

Gyertya teáscsészében – egy nem mindennapi ajándék, amivel garantáltan éreztetni tudjuk a figyelmességünket! Ha már öntöttünk otthon gyertyát, nem jelent majd kihívást, de kezdők számára is elkészíthető, hiszen tele van az internet gyertya készítési oktatóvideókkal. Az elkészítéséhez mutatós teáscsészére lesz szükségünk, valamint viaszra és kanócra a gyertyához. Maradandó ajándék, hiszen a gyertya elégetése után a csésze hosszú évekig használható.

4. Karácsonyi bor pulcsi

Egy palack bor pulcsiban – ezzel egyszerre adunk fogyasztható és maradandó ajándékot. A finom bort még karácsonykor elkortyolgathatja az ajándékozott, a borpulcsit pedig bármelyik másik üvegére rárakhatja, ha mutatósabbá szeretné tenni. Az elkészítése egyszerűbb, mint hinnénk, hiszen csak egy régi téli pulcsi ujjára van szükségünk, amit a palack hosszának megfelelően levágunk, majd bevarrjuk a két végét. A pulcsi nyakára érdemes egy lazább gumit is varrni, hogy ne csússzon le az üvegről.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.