„Csináld magad szép karácsony” VI. – Az Instagram kedvenc könnyen elkészíthető DIY ünnepi díszei

„Csináld magad szép karácsony” VI. – Az Instagram kedvenc könnyen elkészíthető DIY ünnepi díszei

A DIY karácsonyi dekoráció egyre nagyobb trendnek örvend, mivel jóval környezetkímélőbb és egyedibb, mint a bolti díszek. Mivel az egész világ szívesen fog neki a „csináld magad” projekteknek karácsony előtt, nem csoda, hogy az Instagram is tele van jobbnál jobb ötletekkel. Mutatjuk a kedvenceinket, melyeket bárki egyszerűen elkészíthet:

Ötletládához ad!
  • 3D karácsonyi kép

Ha már unjuk a hagyományos ünnepi díszeket, készítsük el a képen látható 3D-s karácsonyi képet. Néhány botra, színes fa képkeretre vagy lécre, és pár kartonfigurára lesz szükségünk hozzá. Első lépésben vágjuk egyenlő hosszúságúra a botokat, majd az aljukat és felső részüket erősítsük a lécekhez, ezzel bekeretezve a „téli erdőt”. A botok rögzítéséhez használhatunk apró szögeket vagy extra erős ragasztót is. Végül már csak dekorálni kell: tegyünk apró hópihéket, csillámokat a fákra, és kerüljenek fel a figurák is.

  • Fenyő felirat

Hihetetlen mutatós és pofonegyszerűen elkészíthető az alábbi fenyőágakkal bevont felirat. A szerkezet elkészítéséhez használjunk erős drótot, amit csak tekerjünk fel jó sokszor a kívánt betű formájában. Ezután már csak a fenyőágakat kell rögzíteni, amit elkészíthetünk igazi vagy mű ágakból is. Ha szeretnénk, dekorációt is akaszthatunk rá. Az egyszerűség kedvéért válasszunk rövid ünnepi szavakat, például „joy” (öröm) vagy „love” (szeretet).

  • Karácsonyi jelzőtábla

Igazi lappföldi Mikulásvárosban érezhetjük magunkat, ha készítünk karácsonyi jelzőtáblát. Szükségünk lesz hozzá egy 150-160 cm magas lécre, fatáblákra és talapzatra. A lécet állítsuk a talapzatba, majd piros és fehér festékkel fessünk rá srégen csíkokat. A fatáblákra írjunk humoros karácsonyi helyszíneket, például „Elf tanya”, „Mikulás műhelye”, „Rénszarvas istállók” vagy „Északi Sark”.

  • DIY „hógömb”

Igazi csodadíszt lehet készíteni egy üres üvegedényből, téli figurákból és sóból. Az üveget töltsük fel harmadáig sóval, állítsuk bele a figuráinkat, és szinte el is készültünk. Ha szeretnénk még egy kis pluszt, akkor az üveg nyakára kössünk masnit vagy színes szalagot.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Otthon Balázs Andi színésznő kutyabarát otthonában jártunk

Két ember plusz négy kutya az annyi, mint egy nagy boldog falka. Így él együtt Balázs Andi színésznő és párja, Gábor befogadott kedvenceivel. Náluk jártunk vendégségben.

Tipp Vajon úgy locsolod az anyósnyelvet, ahogyan kell?

Az anyósnyelv – vagy más néven szanszeveria – arról híres, hogy elnyűhetetlen. Az anyósnyelv Achilles-sarka egyedül a locsolás, mivel sajnos könnyű túlöntözni. Szerencsére azonban, ha pár dologra odafigyelünk, elkerülhető a baj.

Tipp Teakfa tisztítása: ezekkel a házi szerekkel garantált a siker!

Ha eddig azt hitted, hogy a teakfa tisztítása csak drága vegyszerekkel lehetséges, akkor biztosan örülsz annak a hírnek, miszerint egyszerű házi szerekkel is könnyedén sikert érhetsz el.

Tipp A 3 legismertebb áramspórolási technika – Melyik igaz, és melyik nem?

A villany egyre drágább, ezért érthető, hogy egyre nagyobb keletje van a spórolási technikáknak. De vajon milyen trükkökkel lehet ténylegesen megfogni a rezsit, és melyek azok a praktikák, amik nem érnek semmit?

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin