“Csináld magad” szép karácsony IX. – Így készíts karácsonyi zokni dekorációt régi ruhákból

“Csináld magad” szép karácsony IX. – Így készíts karácsonyi zokni dekorációt régi ruhákból

Már biztosan kiszúrtad az amerikai filmekben, hogy karácsonykor minden otthonban zoknik lógnak a kandalló felett. Régebben ebbe hozta a Mikulás az ajándékokat, napjainkban azonban már inkább csak dekorációs céllal kapnak helyet. Ha idén te is szeretnéd a karácsonyi díszítést feldobni kézzel készített karácsonyi zoknival, akkor jó helyen jársz.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Alapanyagok:

Az elkészítéséhez szükségünk lesz régi anyagra – például régitakaróra, téli pulcsira vagy lepedőre. De méteráru boltból is beszerezhetjük azanyagot, ha konkrét elképzelésünk van a mintáról vagy a színösszeállításról. Ezenkívül szükségünk lesz a sablonra, varrószettre, textilfestékre vagy díszekre. Asablont mi is elkészíthetjük a kartonra, de online is találhatunk ingyenletölthető formákat.

Elkészítés:

  • Asablont helyezzük az anyagra és vágjuk ki a karácsonyi zokni két oldalát.Törekedjünk arra, hogy egyformára sikerüljön a két kivágás. Ha szeretnénk azokni tetejére eltérő színű sávot, akkor azt is vágjuk ki. A tetején a„díszcsík” nagyjából az egész zokni negyedét tegye ki.
  • Asablon kivágásakor figyeljünk arra, hogy az összevarráskor jó oldal legyenkifelé, hogy látszódjon a mintája.
  • Akét kivágott anyagot fordítsuk úgy, hogy a „lábujj” részük álljon egymás felé.Ezek után kezdhetjük a varrást.
  • Azösszevarrást fonákul érdemes végezni, hogy a zokni külsején ne látszódjon avarrás.
  • Miutánkész a zokni forma, felvarrhatjuk a tetjére az eltérő színű csíkot. Ennek arögzítése a zokni két oldalán is elegendő, nem szükséges végig varrni. Adíszcsík nem csak egyszerű anyagdarab lehet, készíthetünk különleges díszítéstis, mint ezen a képen:
  • Hanem vagyunk a varrás híve, akkor az összevarrás után rögzíthetjük ragasztóvalis a díszítést. Például vághatunk ki barna papírból mézeskalács formát, debármilyen más kreatív megoldást is megvalósíthatunk ragasztó segítségével.
  • Dekorálhatunkmég textilfestékkel is, ezzel a módszerrel könnyen készíthető névreszólókarácsonyi zokni.
  • Utolsólépésként már csak egy akasztót kell készítenünk, és mehet is az elkészültkarácsonyi zokni a végleges helyére, hogy teljessé tegye a karácsonyihangulatot.

További inspirációért lapozd végig galériánkat:

Galéria / 3 kép

Megnézem a galériát

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus Húsvéti asztal dekorációs ötletek: inspirálódj gyönyörű megoldásokból

Hamarosan itt a húsvét, itt az ideje készülni az ünnepi ebédre. A menü sokkal ízletesebb lesz, ha megadjuk a módját a terítéknek is. Hoztunk néhány lélegzetelállítóan szép húsvéti asztal terítéket.

Tipp Római roló kisokos – Árnyékolás divatosan „csináld magad” módra

Ha felújítás előtt állsz, és egy kicsit fel szeretnéd dobni az ablakok környékét, de még nem tudod mivel, akkor vess egy pillantást a római rolóra. A római roló egy olyan árnyékoló megoldás, ami sokféle kinézetben elérhető, így dekorációnak is kiváló.

Otthon Antik tárgyak bűvöletében – Gödöllői csodaház

A mi munkánkban talán az az irigylésre méltó, hogy különleges emberekkel az otthonukban beszélgethetünk. Már az első találkozás hatalmas bizalmat feltételez a vendéglátóink részéről, hiszen ismeretlenként kopogtatunk, és ahogy nyílik az ajtó, máris beleláthatunk a világukba.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: 5 zseniális trükk, ami megkönnyíti a takarítást

A tavaszi nagytakarítás sokaknak mumus, hiszen rengeteg munkával jár. Az alábbi tippeknek hála azonban sokkal gyorsabban fogsz végezni, sőt, nem is fogsz annyira elfáradni.

Tipp Íme, egy zseniális trükk, hogyan varázsold ragyogóan tisztává a sütőt

A sütő tisztításának többféle módja van. Használhatod az öntisztító funkciót, de a hagyományos sikálás is mindig megoldás. Vagy bevethetsz egy olyan technikát, amelyet már régóta használnak mikrohullámú sütő tisztítására, azaz gőzzel is tisztíthatod a készülék belseját.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin