“Csináld magad” szép karácsony IX. – Így készíts karácsonyi zokni dekorációt régi ruhákból

“Csináld magad” szép karácsony IX. – Így készíts karácsonyi zokni dekorációt régi ruhákból

Már biztosan kiszúrtad az amerikai filmekben, hogy karácsonykor minden otthonban zoknik lógnak a kandalló felett. Régebben ebbe hozta a Mikulás az ajándékokat, napjainkban azonban már inkább csak dekorációs céllal kapnak helyet. Ha idén te is szeretnéd a karácsonyi díszítést feldobni kézzel készített karácsonyi zoknival, akkor jó helyen jársz.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Alapanyagok:

Az elkészítéséhez szükségünk lesz régi anyagra – például régitakaróra, téli pulcsira vagy lepedőre. De méteráru boltból is beszerezhetjük azanyagot, ha konkrét elképzelésünk van a mintáról vagy a színösszeállításról. Ezenkívül szükségünk lesz a sablonra, varrószettre, textilfestékre vagy díszekre. Asablont mi is elkészíthetjük a kartonra, de online is találhatunk ingyenletölthető formákat.

Elkészítés:

  • Asablont helyezzük az anyagra és vágjuk ki a karácsonyi zokni két oldalát.Törekedjünk arra, hogy egyformára sikerüljön a két kivágás. Ha szeretnénk azokni tetejére eltérő színű sávot, akkor azt is vágjuk ki. A tetején a„díszcsík” nagyjából az egész zokni negyedét tegye ki.
  • Asablon kivágásakor figyeljünk arra, hogy az összevarráskor jó oldal legyenkifelé, hogy látszódjon a mintája.
  • Akét kivágott anyagot fordítsuk úgy, hogy a „lábujj” részük álljon egymás felé.Ezek után kezdhetjük a varrást.
  • Azösszevarrást fonákul érdemes végezni, hogy a zokni külsején ne látszódjon avarrás.
  • Miutánkész a zokni forma, felvarrhatjuk a tetjére az eltérő színű csíkot. Ennek arögzítése a zokni két oldalán is elegendő, nem szükséges végig varrni. Adíszcsík nem csak egyszerű anyagdarab lehet, készíthetünk különleges díszítéstis, mint ezen a képen:
  • Hanem vagyunk a varrás híve, akkor az összevarrás után rögzíthetjük ragasztóvalis a díszítést. Például vághatunk ki barna papírból mézeskalács formát, debármilyen más kreatív megoldást is megvalósíthatunk ragasztó segítségével.
  • Dekorálhatunkmég textilfestékkel is, ezzel a módszerrel könnyen készíthető névreszólókarácsonyi zokni.
  • Utolsólépésként már csak egy akasztót kell készítenünk, és mehet is az elkészültkarácsonyi zokni a végleges helyére, hogy teljessé tegye a karácsonyihangulatot.

További inspirációért lapozd végig galériánkat:

Galéria / 3 kép

Megnézem a galériát

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Kert Kertészkedés gyerekkel – Így tanítsuk meg a kertészkedés alapjait a kicsiknek

Szívesen csatlakoznak hozzád a kicsik, amikor az udvaron ügyködsz? A kertészkedés gyerekkel is jó móka, ám jobb, ha már a kezdetektől megtanítjuk a legfontosabb tudnivalókat mindenki biztoságának érdekében. Nézzük is az alapokat, amiket minden kicsinek meg kell tanulnia.

Felújítás Harmónia a köbön! 3 emeletes családi fészek a Mecsek szívéből

Költözni soha nem könnyű. De ha ez azt jelenti, hogy az előző otthonodat eladod, az újat felújítod, a gyermekeidnek új iskolát keresel közben, és a vállalkozásodat is "becsomagolod", az talán az egyik legnehezebb variáns mind közül. Krisztina és családja azonban – a tökéletes tervezésnek és a szigorú ütemtervnek hála – hibátlanra vizsgázott ebből. Jutalmuk pedig ez a káprázatos, ízléses, minden elemében otthonos családi ház.

Tipp Így frissítsd fel otthonod az újévben teljesen ingyen

Az új év jegyében nem csupán mi magunk szeretünk tiszta lappal kezdeni, de lakásunkra is ráfér egy év eleji felrázás. Az ünnepek múltán, persze, az is fontos szempont, hogy a lakásfelújító projekt ne terhelje meg nagyon az amúgy is sokat használt pénztárcánkat, ezért olyan tippeket hoztunk most, amelyek zsebbarát módon mutatják meg, hogyan frissíthetjük fel otthonunkat,

Tipp Tetőtéri konyha berendezése – Hasznos tippek a tökéletes konyha érdekében

Ha egy új lakrészt szeretnénk kialakítani a tetőtérben, akkor vannak olyan helyiségek, amiknek a tervezése egy kicsit nehezebb, mint másoké. Például a tetőtéri konyha berendezése több fejvakarással jár, mint egy hálószoba kialakítása, hiszen jóval több dologra kell figyelni. De nézzük, hogyan is készítsünk tetőtéri konyhát.

Tipp Neked készítettem VI. – Csodaszép ékszertartó doboz fillérekből

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin