Forrás: Getty

#1 – Az üveges módszer
Ehhez a praktikához szükséged lesz egy üvegre és egy tompa pálcikára – például egy kínai evőpálcikára vagy egy stabil szívószálra.
A lépések:
- Az üveg ne legyen túl nagy, hiszen akkor a gyümölcs beleesik. Épp akkora legyen, hogy könnyedén és biztosan megálljon a száján a cseresznye, a mag pedig átférjen a nyakán. Ha megvan a tökéletes üveg, akkor tedd vedd le a tetejét, és tedd a szájára az első szem cseresznyét.
- Fogd meg a cseresznyét, és a szívószállal vagy a pálcikával szúrd át a gyümölcsöt.
- Ha ügyes és elég határozott vagy, a mag beleesik az üvegbe, a cseresznyében pedig lesz egy lyuk.
Olvasd el ezt is!Virágok szárítása – Mutatjuk, hogyan lesz tökéletes a végeredmény
Olvasd el ezt is!Hortenzia gondozása – Így ápold, hogy gyönyörű virágokat hozzon
#2 – Hajtű módszer
Nincs otthon megfelelő üveged? Akkor keress egy olyan hajtűt, amit konty készítéséhez szoktunk használni. De akár egy hullámcsat vagy egy gémkapocs is megteszi.
- Valamennyire húzd szét a csatot, hogy a vége ne legyen annyira szűk. Ezáltal az egyik végén lesz egy „kis kanalad”. A nyitott véget fogd a kezedben.
- A „kanalat” felülről szúrd át a cseresznyén, majd szedd ki vele a magot. Amennyiben szükséges, akkor még jobban meghajlíthatod a csatot.
- Ha nehezen tudsz ráfogni a csatra, akkor a végére ragassz némi maszkolószalagot, így nem fog annyira csúszkálni.
#3 – Turmix módszer
Ha nem számít, hogy a cseresznye egybe marad vagy sem (lekvárhoz például úgyis összepasszíroznád), akkor egyszerűen hívd segítségül a konyhai turmixgépet.
- Mosd meg a cseresznyéket, és távolítsd el róla a szárát. Ezután tedd a gyümölcsöket a turmixgépbe, és tedd rá a készülékre a tetőt.
- Óvatosan kapcsold be a gépet. Arra figyelj, hogy ne állítsd túl erős fokozatra, ugyanis akkor a magokat is felaprítod. Szépen lassan növeld az erősséget.
- Miután alaposan átturmixoltad a cseresznyéket, a masszát tedd át egy szűrőbe, és alaposan nyomkodd át rajta. Ezáltal külön tudod választani a gyümölcs húsát a magoktól.