Forrás: Getty

Bakelitlemez dekoráció ötletek – Így dekorálj a kedvenc együtteseid lemezeivel

Miért jó ötlet a bakelitlemez dekoráció? 

Sokan vagyunk, akik az évek során gondosan megőriztük bakelitlemezeinket, ki szentimentális okokból, ki pedig azért, mert szereti régi minőségben hallgatni kedvenceit. Napjainkban újra hatalmas őrületnek örvendenek a bakelitlemezek, értékesebbek, mint valaha, ez az ideális időszak, hogy mi is felüljünk a trendhullámra, és kidekoráljuk a lakásunkat kedvenceink slágereivel. 

Még egy szuper indok a bakelitlemez dekoráció mellett, hogy az igazán nagy klasszikusokat sosem fogjuk megunni, ezért időtálló dizájnt alkothatunk velük a lakásban. Ráadásul a zene mindig jó beszélgetés téma, ezért vendégségek és összejövetelek alkalmával nem kell a kínos csendtől tartani. 

Hogyan dekoráljunk bakelitlemezzel?

  • Retró sarok 

Ha nagyon régi, igazi retró darabjaid vannak bakelitlemezekből, akkor választhatod a retró hangulatot a dekoráció témájának. Alakíts ki egy retró sarkot vintage bútorral és a régi, nagy klasszikusok lemezeivel. Ne felejts el pasztell színeket használni a dekorációhoz, hiszen így akár egy modern lakásba is tökéletesen fog passzolni a retró sarok. 

  • Négyzet alakú könyvespolcok 

Ha van olyan könyvespolc a lakásban, melynek négyzet alakú polcrendszere van, akkor meg is van a bakelitlemez dekoráció egyik lehetséges helyszíne. A legtöbb lemez szabályos négyzet formájú, ezért tökéletesen fognak passzolni ezekbe a mélyedésekbe. Egy-egy bakelitlemezt tehetünk a polcra a könyvek mellé, de akár az egész könyvespolcot kitölthetjük lemezekkel. 

  • Mutatósan a lejátszó köré

A bakelitlemezek nem csak dekorációként trendik manapság, hanem a lemezlejátszón is nagyon népszerű megszólaltatni új és régi kedvenceink slágereit. Mutatósan kiállíthatjuk a lejátszó köré a lemezeket lebegőpolcok segítségével. Ha van olyan bakelit, ami közel állt a szívünkhöz, de már túl karcos a lejátszáshoz, akkor keretezzük be és tegyük ki a falra. 

  • Színes bakelit girland

A gyerekszobának sem kell „bakelitlemez-mentesnek” lennie, erre is van ötletünk. A gyerkőc biztosan fog neki örülni, ha már kis korában rajong a zenéért. Gyűjtsünk színes bakelit lemezeket, amiket girland szerű módon erősítsünk fel a falnak egy részére vagy a plafon mentén. 

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.