Bakelitlemez dekoráció ötletek – Így dekorálj a kedvenc együtteseid lemezeivel

Bakelitlemez dekoráció ötletek – Így dekorálj a kedvenc együtteseid lemezeivel

Az évek alatt jelentős lemezgyűjteményt halmoztál fel? Esetleg mindened a zene? Ezek a bakelitlemez dekoráció ötletek segítenek abban, hogy kedvenceiddel méltó módon dobd fel a lakást.

Ötletládához ad!

Miért jó ötlet a bakelitlemez dekoráció? 

Sokan vagyunk, akik az évek során gondosan megőriztük bakelitlemezeinket, ki szentimentális okokból, ki pedig azért, mert szereti régi minőségben hallgatni kedvenceit. Napjainkban újra hatalmas őrületnek örvendenek a bakelitlemezek, értékesebbek, mint valaha, ez az ideális időszak, hogy mi is felüljünk a trendhullámra, és kidekoráljuk a lakásunkat kedvenceink slágereivel. 

Még egy szuper indok a bakelitlemez dekoráció mellett, hogy az igazán nagy klasszikusokat sosem fogjuk megunni, ezért időtálló dizájnt alkothatunk velük a lakásban. Ráadásul a zene mindig jó beszélgetés téma, ezért vendégségek és összejövetelek alkalmával nem kell a kínos csendtől tartani. 

Hogyan dekoráljunk bakelitlemezzel?

  • Retró sarok 

Ha nagyon régi, igazi retró darabjaid vannak bakelitlemezekből, akkor választhatod a retró hangulatot a dekoráció témájának. Alakíts ki egy retró sarkot vintage bútorral és a régi, nagy klasszikusok lemezeivel. Ne felejts el pasztell színeket használni a dekorációhoz, hiszen így akár egy modern lakásba is tökéletesen fog passzolni a retró sarok. 

  • Négyzet alakú könyvespolcok 

Ha van olyan könyvespolc a lakásban, melynek négyzet alakú polcrendszere van, akkor meg is van a bakelitlemez dekoráció egyik lehetséges helyszíne. A legtöbb lemez szabályos négyzet formájú, ezért tökéletesen fognak passzolni ezekbe a mélyedésekbe. Egy-egy bakelitlemezt tehetünk a polcra a könyvek mellé, de akár az egész könyvespolcot kitölthetjük lemezekkel. 

  • Mutatósan a lejátszó köré

A bakelitlemezek nem csak dekorációként trendik manapság, hanem a lemezlejátszón is nagyon népszerű megszólaltatni új és régi kedvenceink slágereit. Mutatósan kiállíthatjuk a lejátszó köré a lemezeket lebegőpolcok segítségével. Ha van olyan bakelit, ami közel állt a szívünkhöz, de már túl karcos a lejátszáshoz, akkor keretezzük be és tegyük ki a falra. 

  • Színes bakelit girland

A gyerekszobának sem kell „bakelitlemez-mentesnek” lennie, erre is van ötletünk. A gyerkőc biztosan fog neki örülni, ha már kis korában rajong a zenéért. Gyűjtsünk színes bakelit lemezeket, amiket girland szerű módon erősítsünk fel a falnak egy részére vagy a plafon mentén. 

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Kinőttétek? Szükség lenne a bővítésre? Válasszátok a Fundamentát, az otthonteremtés szakértőjét.
Megnézem
Bezárom
Otthon Varázslat 20 négyzetméteren – Ez a lakás felülírja a szűk terek fogalmát

A kislakás különleges műfaj, ami a megszokottnál sokkal kompaktabb elrendezést, komoly átgondolást és látványos ötleteket igényel, hogy minden funkció elférjen kevés négyzetméteren. Ebben a picike otthonban ez igencsak látványosan sikerült.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: így lesz csíkmentes az ablaküveg

Nincs tavaszi nagytakarítás ablaktisztítás nélkül, ennek ellenére ez az egyik legkevésbé kedvelt munka, hiszen sokáig tart, sok energiát emészt fel, végül mégis sokszor csíkos és foltos a felület. Utóbbi problémára hoztunk most megoldást.

Tipp A bolyhos szőnyegek tisztítása: csak 3 eszközre van szükséged hozzá

A bolyhos szőnyegek nagyon kényelmesek, hiszen a hosszú szálak miatt puhák, ráadásul szinte valamennyi stílushoz jól illenek. Sokan azonban ódzkodnak tőlük, mégpedig a takarítás miatt. Ez valóban sarkalatos pont, de az alábbi 3 eszköz segítségével könnyebb lesz a dolgod.

Kert A gyep gondozása tél után – Erre van szüksége tavasszal a fűnek

A hosszú és hideg tél után a növényeknek kiemelt figyelemre és törődésre van szükségük. Ez a fűre is igaz. Mutatjuk, mit kell tenned a gyeppel, hogy tavasszal (aztán pedig nyáron is) szép és egészséges legyen.

Kert Ezeket a növényeket ültesd az udvar árnyékos részeire

Ha már tapasztalt kertész vagy, bizonyára félve fogsz neki az árnyékos helyek megtervezéséhez, hiszen nehéz virágba borítani a naptól elzárt részeket. A kert azonban csak úgy lesz szép, ha minden pontjában van valami zöld, ehhez pedig ismerni kell az árnyéktűrő virágokat. Hoztunk egy listát a legszebb növényekről, amelyek örömmel költöznének a kerted árnyékos sarkaiba is.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin