Általános iskolás ballagás: 3 egyszerűen elkészíthető DIY ajándékötlet az osztályfőnöknek

Általános iskolás ballagás: 3 egyszerűen elkészíthető DIY ajándékötlet az osztályfőnöknek

Nyakunkon az általános iskolai ballagás, de még mindig nem tudjátok, milyen apró figyelmességgel lepjétek meg az osztályfőnököt? Ebben segítünk most.

Ötletládához ad!

Bár egy csokor virág is bőven elegendő, hogy kifejezzük köszönetünket az osztályfőnöknek, a vágott növények gyorsan elszáradnak. De akkor sem kell nagy költségekbe vernetek magatokat, ha ennél maradandóbb ajándékot szeretnétek adni neki. Készítsetek DIY ajándékot! Ehhez hoztunk néhány ötletet:

1. Papír virág

Papír virágot sokféleképpen lehet készíteni. Mi most egy papír jácintra hoztunk ötletet. Az elkészítéséhez vastag, színes papírokra, hurkapálcára, ollóra és ragasztóra lesz szükségetek. A szirmok elkészítése a legnehezebb rész, ugyanis precízen ki kell mérni az összeset, majd a bevágott részeket óvatosan felhajtogatni. Az olló élét óvatosan húzd végig a papírszirmokon, ezzel a praktikával szépen begöndörödnek majd a „szirmok”.

2. Csináld magad könyvjelző

Bár könyvjelzőket lehet kapni a boltokban, sokkal jobb ezeket DIY módon elkészíteni, mert így teljesen személyessé tudjátok tenni. Két ötletet is hoztunk erre. Készíthettek fotó kollázsos könyvjelzőt, amire osztálykirándulások és iskolai rendezvények képei kerülnek fel. A másik opció, hogy az alapot ti magatok dekoráljátok mintákkal vagy az osztályfőnök kedvenc idézetével vagy legjellemzőbb szófordulataival.

3. Emlékkönyv – közös ajándék az egész osztállyal

Összefoghattok az osztály többi tagjával, és készíthettek egy nagy közös ajándékot is. Egy scrapbook – vagy más néven emlékkönyv – tökéletes módja annak, hogy az osztály minden tagjáról kézzelfogható emléke legyen az osztályfőnöknek. Az emlékkönyvbe ragasszatok osztályképeket, kiránduláson készült fotókat, majd az osztály minden tagja írja le a számára legkedvesebb emléket, vicces történetét, osztályfőnöknek szánt kedves üzenetet. Még szívmelengetőbb lesz az ajándék, ha az egyik oldalra mindenki felírja, miért hálás, vagy épp mit tanult meg egy életre az osztályfőnökének hála.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Tolóajtó kisokos – Ezekből az anyagokból és típusokból választhatunk

A tolóajtók népszerűsége még mindig jócskán elmarad a hagyományos ajtóktól, pedig legalább olyan jók, ha nem jobbak. A cikkünkben található tolóajtó kisokos segítségével megismerheted a leggyakoribb típusokat és anyagokat.

Kert Kertfelújítás: ezekből a kerttípusokból válogathatsz

A kert felújítása időről időre visszatérő feladat, hiszen változnak a trendek, változhat az élethelyzetünk, de az is lehet, hogy csak valami újra vágyunk. A kertfelújítás tökéletes alkalom arra, hogy újragondoljuk, milyen módon szolgálhatná ki az igényeink a legjobban a privát zöld övezetünk.

Stílus Organikus lakberendezés – Vissza a természethez!

Manapság sokat lehet hallani azt a kifejezést, hogy organikus lakberendezés. De mit is jelent ez? Nem mást, mint a természet hangsúlyba helyezését a lakáson belül. Ezt el tudjuk érni színekkel, anyagokkal, textúrákkal. Ha érdekel, hogy lehet organikusan berendezett a te otthonod is, csak görgess lejjebb.

Otthon DejaVu ház – Egy káprázatos balatoni búvóhely

Újabb kincsre bukkantunk! Ezúttal Szentantalfára utazunk, tartsatok velünk.

Stílus Így használd a fehér színt a nappaliban, a fürdőszobában vagy éppen a konyhában

A fehér szín az elegancia, a tisztaság jelképe, előszeretettel használják a minimalista lakberendezés alapszíneként. Hiába tűnik egyszerűnek, számos árnyalata létezik, így például a bodzafehér, a falfehér, az elefántcsontfehér. Mivel tágítja a teret, ha kicsi alapterületű helyiségekről beszélünk, mindenképpen javasolt fő színnek választani. Mutatjuk, hogyan használd otthonod dekorálásában.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin