Általános iskolás ballagás: 3 egyszerűen elkészíthető DIY ajándékötlet az osztályfőnöknek

Általános iskolás ballagás: 3 egyszerűen elkészíthető DIY ajándékötlet az osztályfőnöknek

Nyakunkon az általános iskolai ballagás, de még mindig nem tudjátok, milyen apró figyelmességgel lepjétek meg az osztályfőnököt? Ebben segítünk most.

Ötletládához ad!

Bár egy csokor virág is bőven elegendő, hogy kifejezzük köszönetünket az osztályfőnöknek, a vágott növények gyorsan elszáradnak. De akkor sem kell nagy költségekbe vernetek magatokat, ha ennél maradandóbb ajándékot szeretnétek adni neki. Készítsetek DIY ajándékot! Ehhez hoztunk néhány ötletet:

1. Papír virág

Papír virágot sokféleképpen lehet készíteni. Mi most egy papír jácintra hoztunk ötletet. Az elkészítéséhez vastag, színes papírokra, hurkapálcára, ollóra és ragasztóra lesz szükségetek. A szirmok elkészítése a legnehezebb rész, ugyanis precízen ki kell mérni az összeset, majd a bevágott részeket óvatosan felhajtogatni. Az olló élét óvatosan húzd végig a papírszirmokon, ezzel a praktikával szépen begöndörödnek majd a „szirmok”.

2. Csináld magad könyvjelző

Bár könyvjelzőket lehet kapni a boltokban, sokkal jobb ezeket DIY módon elkészíteni, mert így teljesen személyessé tudjátok tenni. Két ötletet is hoztunk erre. Készíthettek fotó kollázsos könyvjelzőt, amire osztálykirándulások és iskolai rendezvények képei kerülnek fel. A másik opció, hogy az alapot ti magatok dekoráljátok mintákkal vagy az osztályfőnök kedvenc idézetével vagy legjellemzőbb szófordulataival.

3. Emlékkönyv – közös ajándék az egész osztállyal

Összefoghattok az osztály többi tagjával, és készíthettek egy nagy közös ajándékot is. Egy scrapbook – vagy más néven emlékkönyv – tökéletes módja annak, hogy az osztály minden tagjáról kézzelfogható emléke legyen az osztályfőnöknek. Az emlékkönyvbe ragasszatok osztályképeket, kiránduláson készült fotókat, majd az osztály minden tagja írja le a számára legkedvesebb emléket, vicces történetét, osztályfőnöknek szánt kedves üzenetet. Még szívmelengetőbb lesz az ajándék, ha az egyik oldalra mindenki felírja, miért hálás, vagy épp mit tanult meg egy életre az osztályfőnökének hála.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Varázslat 20 négyzetméteren – Ez a lakás felülírja a szűk terek fogalmát

A kislakás különleges műfaj, ami a megszokottnál sokkal kompaktabb elrendezést, komoly átgondolást és látványos ötleteket igényel, hogy minden funkció elférjen kevés négyzetméteren. Ebben a picike otthonban ez igencsak látványosan sikerült.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: így lesz csíkmentes az ablaküveg

Nincs tavaszi nagytakarítás ablaktisztítás nélkül, ennek ellenére ez az egyik legkevésbé kedvelt munka, hiszen sokáig tart, sok energiát emészt fel, végül mégis sokszor csíkos és foltos a felület. Utóbbi problémára hoztunk most megoldást.

Tipp A bolyhos szőnyegek tisztítása: csak 3 eszközre van szükséged hozzá

A bolyhos szőnyegek nagyon kényelmesek, hiszen a hosszú szálak miatt puhák, ráadásul szinte valamennyi stílushoz jól illenek. Sokan azonban ódzkodnak tőlük, mégpedig a takarítás miatt. Ez valóban sarkalatos pont, de az alábbi 3 eszköz segítségével könnyebb lesz a dolgod.

Kert A gyep gondozása tél után – Erre van szüksége tavasszal a fűnek

A hosszú és hideg tél után a növényeknek kiemelt figyelemre és törődésre van szükségük. Ez a fűre is igaz. Mutatjuk, mit kell tenned a gyeppel, hogy tavasszal (aztán pedig nyáron is) szép és egészséges legyen.

Kert Ezeket a növényeket ültesd az udvar árnyékos részeire

Ha már tapasztalt kertész vagy, bizonyára félve fogsz neki az árnyékos helyek megtervezéséhez, hiszen nehéz virágba borítani a naptól elzárt részeket. A kert azonban csak úgy lesz szép, ha minden pontjában van valami zöld, ehhez pedig ismerni kell az árnyéktűrő virágokat. Hoztunk egy listát a legszebb növényekről, amelyek örömmel költöznének a kerted árnyékos sarkaiba is.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin