Állandóan hideg van a lakásban? Ez a 4 leggyakoribb ok

Állandóan hideg van a lakásban? Ez a 4 leggyakoribb ok

Egy hideg lakás nem csak kellemetlen és bosszantó, de hosszútávon még káros is az ingatlanra nézve. Épp ezért annyira fontos, hogy mielőbb kiderítsd, mi okozza ezt a problémát.

Ötletládához ad!

Nem számít, hogy mennyit megy a radiátor vagy milyen hőmérsékletre van állítva a termosztát, ha a lakásod a fűtés ellenére is hideg, akkor ez igencsak frusztráló lehet. Fizetsz ez elhasznált energiáért, mégis fázol… Annak érdekében, hogy ez a probléma minél előbb megoldódjon, az alábbiaknak ajánlott első körben utána nézned, ugyanis a legtöbb esetben ezek állnak a probléma hátterében.

#1 – Huzatos ablak vagy ajtó

Ahhoz, hogy ne szökjön ki a meleg a lakásból, elengedhetetlen, hogy a nyílászárók szigetelése rendben legyen. Amennyiben ez nincs így, akkor az utcát fűtöd, a réseken pedig a szél és hideg levegő is bejut. Ez mit jelent? Azt, hogy teljesen feleslegesen fűtesz. Ha azonban attól rettegsz, hogy csak úgy tudod megoldani ezt a problémát, hogy kicseréled az ablakokat és ajtókat, akkor van egy jó hírünk: speciális gumi tömítésekkel vagy szigetelésekkel is helyrehozhatod a problémát.

#2 – Poros fűtőtest

Légy őszinte: utoljára mikor takarítottad le alaposan a radiátorokat? Ha már nem is emlékszel, akkor jobban teszed, ha azonnal nekilátsz. A por ugyanis rossz hatással van a meleg leadására. Épp ezért fontos, hogy rendszeresen tisztítsd a fűtőtesteket.

#3 – Telepakolt radiátor

Szintén nagy hiba, ha a radiátorra vagy közvetlenül elé pakolsz különféle tárgyakat, ugyanis ez is megakadályozza a meleg levegő optimális áramlását a lakásban. Ennek következtében hideg marad a szoba, még akkor is, ha a maximumon megy a fűtés.

Plusz tipp: tegyél a radiátor mögé egy speciális hatásfokjavító hőtükörlapot. Ezt mindössze fel kell ragasztanod, és az értékes meleg levegő nem szökik el a falon keresztül, hanem visszaverődik, és a szoba belseje felé áramlik.

#4 – Radiátor légtelenítése

Ahhoz, hogy a fűtés tökéletesen működjön, még a szezon legelején le kell légtelenítened a radiátorokat. Ha ezt nem teszed meg, akkor nem lesz annyira hatékony a fűtés, azaz nem melegszik fel rendesen a lakás.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Neked készítettem VI. – Csodaszép ékszertartó doboz fillérekből

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Zuzmófal készítése házilag – Furcsa, modern és látványos dekoráció

A zuzmófal készítése házilag is megoldható, ha tisztában vagyunk pár alapvető szabállyal az elkészítése és gondozása kapcsán. A legjobb helyen jársz, ha te is szeretnéd a természet csodaszép darabjával feldobni az otthonod.

Otthon Bérelt lakásból igazi otthon – Nikinek sikerült!

Amikor valaki nem saját tulajdonú, hanem bérelt ingatlanban álmodja meg otthonát, gyakran nem is igazán szabja magára a tereket és a stílust. Niki viszont úgy döntött, valóban hozzá illő zugra vágyik, és Bíró Andrea lakberendező segítségével meg is valósította elképzelését.

Tipp Magad készítette dísz a karácsonyfára: aranyos csillagok sótésztából

Ne tévesszen meg, hogy ehhez a DIY projekthez sótésztára van szükség. Nem süteményt fogunk készítünk, hanem karácsonyi díszeket, amik akár kulcstartóként is megállják a helyüket.

Tipp Tedd fel úgy az égősort a karácsonyfára, ahogy csak a profik tudják

Lehet bármennyi dísz is egy karácsnyfán, igazán az égősortól lesz szép. Segítünk, hogy ezzel idén már ne legyen problémád.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin