Állandóan hideg van a lakásban? Ez a 4 leggyakoribb ok

Állandóan hideg van a lakásban? Ez a 4 leggyakoribb ok

Egy hideg lakás nem csak kellemetlen és bosszantó, de hosszútávon még káros is az ingatlanra nézve. Épp ezért annyira fontos, hogy mielőbb kiderítsd, mi okozza ezt a problémát.

Ötletládához ad!

Nem számít, hogy mennyit megy a radiátor vagy milyen hőmérsékletre van állítva a termosztát, ha a lakásod a fűtés ellenére is hideg, akkor ez igencsak frusztráló lehet. Fizetsz ez elhasznált energiáért, mégis fázol… Annak érdekében, hogy ez a probléma minél előbb megoldódjon, az alábbiaknak ajánlott első körben utána nézned, ugyanis a legtöbb esetben ezek állnak a probléma hátterében.

#1 – Huzatos ablak vagy ajtó

Ahhoz, hogy ne szökjön ki a meleg a lakásból, elengedhetetlen, hogy a nyílászárók szigetelése rendben legyen. Amennyiben ez nincs így, akkor az utcát fűtöd, a réseken pedig a szél és hideg levegő is bejut. Ez mit jelent? Azt, hogy teljesen feleslegesen fűtesz. Ha azonban attól rettegsz, hogy csak úgy tudod megoldani ezt a problémát, hogy kicseréled az ablakokat és ajtókat, akkor van egy jó hírünk: speciális gumi tömítésekkel vagy szigetelésekkel is helyrehozhatod a problémát.

#2 – Poros fűtőtest

Légy őszinte: utoljára mikor takarítottad le alaposan a radiátorokat? Ha már nem is emlékszel, akkor jobban teszed, ha azonnal nekilátsz. A por ugyanis rossz hatással van a meleg leadására. Épp ezért fontos, hogy rendszeresen tisztítsd a fűtőtesteket.

#3 – Telepakolt radiátor

Szintén nagy hiba, ha a radiátorra vagy közvetlenül elé pakolsz különféle tárgyakat, ugyanis ez is megakadályozza a meleg levegő optimális áramlását a lakásban. Ennek következtében hideg marad a szoba, még akkor is, ha a maximumon megy a fűtés.

Plusz tipp: tegyél a radiátor mögé egy speciális hatásfokjavító hőtükörlapot. Ezt mindössze fel kell ragasztanod, és az értékes meleg levegő nem szökik el a falon keresztül, hanem visszaverődik, és a szoba belseje felé áramlik.

#4 – Radiátor légtelenítése

Ahhoz, hogy a fűtés tökéletesen működjön, még a szezon legelején le kell légtelenítened a radiátorokat. Ha ezt nem teszed meg, akkor nem lesz annyira hatékony a fűtés, azaz nem melegszik fel rendesen a lakás.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus Húsvéti asztal dekorációs ötletek: inspirálódj gyönyörű megoldásokból

Hamarosan itt a húsvét, itt az ideje készülni az ünnepi ebédre. A menü sokkal ízletesebb lesz, ha megadjuk a módját a terítéknek is. Hoztunk néhány lélegzetelállítóan szép húsvéti asztal terítéket.

Tipp Római roló kisokos – Árnyékolás divatosan „csináld magad” módra

Ha felújítás előtt állsz, és egy kicsit fel szeretnéd dobni az ablakok környékét, de még nem tudod mivel, akkor vess egy pillantást a római rolóra. A római roló egy olyan árnyékoló megoldás, ami sokféle kinézetben elérhető, így dekorációnak is kiváló.

Otthon Antik tárgyak bűvöletében – Gödöllői csodaház

A mi munkánkban talán az az irigylésre méltó, hogy különleges emberekkel az otthonukban beszélgethetünk. Már az első találkozás hatalmas bizalmat feltételez a vendéglátóink részéről, hiszen ismeretlenként kopogtatunk, és ahogy nyílik az ajtó, máris beleláthatunk a világukba.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: 5 zseniális trükk, ami megkönnyíti a takarítást

A tavaszi nagytakarítás sokaknak mumus, hiszen rengeteg munkával jár. Az alábbi tippeknek hála azonban sokkal gyorsabban fogsz végezni, sőt, nem is fogsz annyira elfáradni.

Tipp Íme, egy zseniális trükk, hogyan varázsold ragyogóan tisztává a sütőt

A sütő tisztításának többféle módja van. Használhatod az öntisztító funkciót, de a hagyományos sikálás is mindig megoldás. Vagy bevethetsz egy olyan technikát, amelyet már régóta használnak mikrohullámú sütő tisztítására, azaz gőzzel is tisztíthatod a készülék belseját.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin