Forrás: Getty

Akvárium berendezési ötletek – 5 tipp a szép és élhető akvárium érdekében

1. Az akvárium berendezési ötletek alapja: a megfelelő akvárium kiválasztása

Ahhoz, hogy a megfelelő hatást érd el az akváriummal, mindenképp a jó darabot kell kiválasztanod. Egy túl kicsi akvárium el fog veszni a szobában, de egy túlméretezett darab sem jobb, hiszen az minden figyelmet el fog vonni, ráadásul nehezebb is tisztán és jó állapotban tartani, és fenntartása is igencsak költséges. Előre válaszd ki a helyet, ahová kerülni fog, majd a méretek alapján keress, esetleg készíttess akváriumot.

2. Az akvárium talajának kiválasztása

A növények és különböző elemek elhelyezéséhez mindenképp szükséged lesz valamiféle talajra, ami elfedi az akvárium alját. Ráadásul dekorációs szempontból is sokkal jobban fog mutatni, ha van valami az akvárium alsó részén. Általánosan jó választás egy apró kavicsokból álló, fekete tónusú talaj beszerzése, ami jó kontrasztod ad az akvárium többi részével.

3. Az alapvető eszközök beszerzése

A fűtéshez használt eszköz, a lámpa és a vízszűrő a legfontosabb elemek ahhoz, hogy a halaid jól érezzék majd magukat, illetve egészségesek maradjanak. A fűtőt és a szűrőt az akvárium űrtartalmához kell igazítanod. De az sem gond, ha kicsit nagyobb kapacitású darabokat veszel, mint amilyen az akvárium. Ezeknek a beszerzése azért is tartozik a jó akvárium berendezési ötletek közé, mert egy új, nagyobb akvárium beszerzésekor is használhatóak maradnak.

Akvárium berendezési ötletek – 5 tipp a szép és élhető akvárium érdekében
Forrás: Getty

4. Bolti dekoráció

Végre kész vannak az alapok, jöhet az akvárium berendezésének kreatív része. Választhatsz teljesen természetes kinézetű dekorációs elemeket, de akár olyan modern akvárium berendezési tárgyakat is, amik illenek a lakásod többi részéhez. Ha megtaláltad a megfelelő elemeket, akkor az akváriumba helyezés előtt alaposan át kell mosnod és dörzsölnöd mindent, hogy ne kerüljenek be velük kórokozók az akvárium vizébe.

5. Természetes dekoráció

Ha a bolti darabokon kívül olyan dekorációt is szeretnél, amit a természetben találtál, akkor azzal plusz feladataid lesznek. A választott darabot először forró vízbe kell raknod, ami segít eltávolítani róla a baktériumokat. Ezt követően a bolti dekorációhoz hasonlóan ezt is külön meg kell mosnod és át is kell dörzsölnöd. Ezekkel a lépésekkel biztosan sikerül olyan életteret kialakítani, ahol a halak jól érzik magukat.


Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.