Forrás: Getty

A tavaszi nagytakarítás alapszabályai – Erre az 5 dologra oda KELL figyelned

1. Okosan számold fel a rendetlenséget

A rendetlenség felszámolása nem csupán annyiból áll, hogy kidobáljuk a limlomokat, hiszen így pár hét múlva ugyanolyan káosz lesz. Ehelyett azonosítsuk az állandó rendetlenség okát, és találjunk ki rá végleges megoldást. Ilyen lehet például fiókos szekrények vagy pár plusz tárolódoboz beszerzése.

2. Vond bele az egész családot

A család minden tagjának érdeke, hogy tiszta, rendezett otthonban köszönthessük a jó időt. Ehhez pedig mindenkinek a segítségére szükség van, hiszen mindenki a saját dolgait látja át a legjobban. A kisgyerekek se maradjanak ki, velük együtt válogassuk át például a nem használt vagy törött játékokat.

A tavaszi nagytakarítás alapszabályai – Erre az 5 dologra oda KELL figyelned
Forrás: Getty

3. Haladj szobánként

Az alapos tavaszi nagytakarítás leghatékonyabb módja, ha szobáról szobára haladva tesszük rendbe a házat. Készítsünk takarítási listát minden egyes helyiséghez, hogy garantáltan mindenre sor kerüljön, és emlékezzünk az extra törődést igénylő sarkokra is. Nyugodtan hagyjuk ki azokat a területeket, amelyeket nemrég takarítottunk, és összpontosítsunk a lakás azon részeire, amelyek a tél folyamán nem sok figyelmet kaptak.

4. Priorizáld a szezonális feladatokat

Tavasszal nem csak a mi életmódunk, de növényeink napjai is megváltoznak. A téli lassú, hibernációs időszakból növekedési fázisba lépnek át, ezért időszerű az átültetésük vagy megmetszésük. A szezonális feladatok közé tartozik az erkélybútorok letakarítása is. Ne feledkezzünk meg a kerti szerszámokról sem, ellenőrizzük őket egyesével.

5. Ne ess túlzásokba a tisztítószerekkel

Sokan úgy látnak hozzá a tavaszi nagytakarításnak, hogy speciális tisztítószereket vásárolnak. A profik azonban óva intenek ettől, hiszen a túl sok kemikália egyrészt veszélyes, másrészt felesleges. A nagytakarítás után úgysem lesz szükségünk ennyiféle dologra, ezért inkább részesítsük előnyben az univerzális, esetleg természetes tisztítószereket.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.