A robotporszívó előnyei és hátrányai – Megéri beruházni rá?

A robotporszívó előnyei és hátrányai – Megéri beruházni rá?

A robotporszívók már nem számítanak kuriózumnak, szerencsére egyre elérhetőbb áron kínálják őket. Sőt, egyre többet tudnak, pontosabbak és megbízhatóbbak. Ám még így is szól ellenük jó pár érv, hiszen gondolkozni (még) nem tudnak. Elhoztuk a legnyomósabb érveket, melyek garantáltan segítenek meghozni az okos döntést.

Ötletládához ad!

PRO – Ezért éri meg robotporszívót venni

  • Takarítanak helyetted: Nincs is jobb érzés, mint amikor valaki megcsinálja helyetted a házimunkát. Ezért a legnyomósabb érv a robotporszívó mellett az, hogy a mindennapos takarítást nyugodtan rá bízhatod, ennek hála mi több időt tudunk pihenni vagy hasznosabb dologgal foglalkozni. 
  • Nehezen elérhető helyeket is kitakarítanak: A robotporszívókat direkt úgy alakították ki, hogy olyan nehezen elérhető helyekre is beférjenek, mint például a kanapé alja. Ezért egy robotporszívó mellett ritkábban kell kimozgatni a bútorokat, hogy kitakarítsunk alattuk. 
  • Távolról is irányíthatók: A munkahelyeden szólt a kolléganőd, hogy átugrana hozzád munka után? Nem kell többet azon izgulni, hogy koszos lesz a zoknija nálad, ugyanis az alkalmazásoknak köszönhetően bármikor, bárhonnan elindíthatod a porszívót, hogy ragyogóan tiszta lakás fogadjon titeket otthon. 
  • Rengeteg funkcióval rendelkeznek: Az új modelleken már szinte mindent lehet szabályozni: a szívóerőt, a felmosó programot, és még azt is be tudjuk állítani, hogy minden nap elinduljon magától, és melyik helyiségekbe ne menjen be. A legtöbb robotporszívónak van csendes módja, amivel szinte hang nélkül képes kitakarítani a lakást. 
  • Kordában tartják az állatszőrt: Ha kisállat van a lakásban, akkor egyenesen kötelező beszerezni robotporszívót. Sokkal egyszerűbb állatszőrmentesen tartani a lakást, ha a robotporszívó minden nap összeszedi a nagyját. 

KONTRA – Ezért kell alaposan megfontolni a robotporszívó beszerzését

  • Elakadnak: Ráadásul sokszor. Az automatikus, naponta elinduló program csak akkor működik, ha teljesen rendben hagyjuk ott a házat. Egyetlen töltőkábel vagy zokni is elegendő ahhoz, hogy elakadjon a porszívó, és a program a felénél abbahagyja a takarítást. 
  • Sérülékenyek: Mivel rengeteg szenzor van egy robotporszívón, jóval könnyebben sérül meg, mint a hagyományos porszívók. Sajnos a javíttatásuk sem egyszerű vagy olcsó, ezzel érdemes kalkulálni.
  • Korlátozottak: A robotporszívók által végzett takarítás nem lesz olyan alapos, mint amikor mi porszívózunk. A robotporszívókon kifoghat egy magasabb küszöb is, ráadásul a nagyon nehezen elérhető sarkokat nem képesek alaposan kitakarítani. 

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin