Forrás: Getty

A robotporszívó előnyei és hátrányai – Megéri beruházni rá?

PRO – Ezért éri meg robotporszívót venni

  • Takarítanak helyetted: Nincs is jobb érzés, mint amikor valaki megcsinálja helyetted a házimunkát. Ezért a legnyomósabb érv a robotporszívó mellett az, hogy a mindennapos takarítást nyugodtan rá bízhatod, ennek hála mi több időt tudunk pihenni vagy hasznosabb dologgal foglalkozni. 
  • Nehezen elérhető helyeket is kitakarítanak: A robotporszívókat direkt úgy alakították ki, hogy olyan nehezen elérhető helyekre is beférjenek, mint például a kanapé alja. Ezért egy robotporszívó mellett ritkábban kell kimozgatni a bútorokat, hogy kitakarítsunk alattuk. 
  • Távolról is irányíthatók: A munkahelyeden szólt a kolléganőd, hogy átugrana hozzád munka után? Nem kell többet azon izgulni, hogy koszos lesz a zoknija nálad, ugyanis az alkalmazásoknak köszönhetően bármikor, bárhonnan elindíthatod a porszívót, hogy ragyogóan tiszta lakás fogadjon titeket otthon. 
  • Rengeteg funkcióval rendelkeznek: Az új modelleken már szinte mindent lehet szabályozni: a szívóerőt, a felmosó programot, és még azt is be tudjuk állítani, hogy minden nap elinduljon magától, és melyik helyiségekbe ne menjen be. A legtöbb robotporszívónak van csendes módja, amivel szinte hang nélkül képes kitakarítani a lakást. 
  • Kordában tartják az állatszőrt: Ha kisállat van a lakásban, akkor egyenesen kötelező beszerezni robotporszívót. Sokkal egyszerűbb állatszőrmentesen tartani a lakást, ha a robotporszívó minden nap összeszedi a nagyját. 

KONTRA – Ezért kell alaposan megfontolni a robotporszívó beszerzését

  • Elakadnak: Ráadásul sokszor. Az automatikus, naponta elinduló program csak akkor működik, ha teljesen rendben hagyjuk ott a házat. Egyetlen töltőkábel vagy zokni is elegendő ahhoz, hogy elakadjon a porszívó, és a program a felénél abbahagyja a takarítást. 
  • Sérülékenyek: Mivel rengeteg szenzor van egy robotporszívón, jóval könnyebben sérül meg, mint a hagyományos porszívók. Sajnos a javíttatásuk sem egyszerű vagy olcsó, ezzel érdemes kalkulálni.
  • Korlátozottak: A robotporszívók által végzett takarítás nem lesz olyan alapos, mint amikor mi porszívózunk. A robotporszívókon kifoghat egy magasabb küszöb is, ráadásul a nagyon nehezen elérhető sarkokat nem képesek alaposan kitakarítani. 
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.