Forrás: Getty

A hosszan tartóan friss és profin kötött virágcsokor 5 titka

1. A megfelelő váza

Első lépésként válassz ki egy megfelelő méretű és formájú vázát a virágcsokorhoz. A váza legyen elég nagy ahhoz, hogy a virágoknak elegendő hely álljon rendelkezésre ahhoz, hogy mutatósan szétterüljenek. Az átlátszó üvegvázánál érdekes lehet a tulipán vagy más színes virág, de az egyszínű rózsacsokorhoz a letisztult, fehér váza lesz a befutó. 

2. A megfelelő virágok

Válassz ki megfelelő virágokat, amelyek illeszkednek a vázához és a virágcsokor stílusához. A korábbi példához hasonlóan a vadcsokorvirághoz az agyag váza, a kifinomultabb kálához viszont elegáns vázát használj az igazi összhang érdekében.  

3. A tökéletes szárhossz

A virág szárának hosszánál szintén figyelembe kell venni a stílust és az összhatást, amit szeretnél elérni. A több fajta virágból álló csokrok úgy a szépek, ha a virágok különböző hosszúságúak, míg az egyféle virágból álló csokroknál minden szálat ugyanolyan hosszúra kell vágni. A szárakat ferdén vágd, és ne félj attól, hogy túl rövidek lesznek, nyugodtan vágj le nagyobb darabokat.

4. Az apró hibák elrejtése

A tökéletes végeredményhez nem fér bele, hogy száraz levelek vagy sárguló szárak kerüljenek a csokorba. Nézd át alaposan az összes szálat, és ahol csak lehet, tüntesd el ezeket a szépséghibákat.

5. Az elrendezés sorrendje

A mutatós végeredmény érdekében nem mindegy, hogy milyen sorrendben kerülnek a virágok a vázába. Először a magasabb virágokat helyezd a csokor közepére, majd a rövidebbeket és a különböző színűeket körbe, a magasabb szálak köré.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.