Forrás: Getty

A hagyományos szappan igazi csodaszer a háztartásban – Íme 7 meglepő mód, amire fel tudod még használni

1. Nehezen húzod ki a fiókot?

Ha a fiókok vagy tolóajtók nem nyílnak zökkenőmentesen, dörzsöljünk szappant a fiókok széleire vagy az ajtósínekre, hogy orvosoljuk a problémát.

2. Ráférne szekrényeidre (vagy autódra) egy kis felfrissülés?

Szappanvásárláskor ne csak a mosdókagylóra gondoljunk, szerezzünk be plusz darabokat is. Ezeket tároljuk a komódok fiókjaiban, szekrényekben, bőröndökben vagy autó belsejében, hogy frissítsék és kellemes illattal árasszák el a teret. Bontsuk ki a szappant a csomagolásából, tekerjük lazán egy rongyba, és tegyük a kívánt helyre.

3. Kellemetlen szagú a cipőd?

A cipők és csizmák mindennapos használata esetén elkerülhetetlen a kellemetlen szag megjelenése. De ezt egy-egy darabka illatos szappannal meg is szüntethetjük: a kicsomagolt szappant tegyük egy rongyba, majd dobjuk a cipőkbe. A szappan természetesen csak a tüneteket tünteti el, azért időnként tisztítsuk is ki a cipőket.

4. Akadozik a cipzár?

Mindannyiunk számára ismerős az akadozó cipzár, de a bosszúságot könnyen rövidre zárhatjuk szappan segítségével: dörzsöljük át a cipzárt szappannal, és már meg is oldottuk a problémát.

A hagyományos szappan igazi csodaszer a háztartásban – Íme 7 meglepő mód, amire fel tudod még használni
Forrás: Getty

5. Akad a zár?

Ha nagyon akadozik az ajtózár, húzzuk át a kulcsot egy kézi szappanon, hogy az jól befedje a kulcs felületét. Ezután csak forgassuk meg a beszappanozott kulcsot a zárban párszor, és már könnyebben is használható a zár.

6. Mindig párás a tükör?

Ha nem szereted, hogy minden tusolás után párás a tükör, és nem látsz benne semmit, akkor egy kézi szappan a segítségedre lehet. Amikor teljesen száraz a tükör, dörzsöld át szappannal, de ne vízzel töröld le a láthatóan szappanos foltokat, hanem egy száraz törlőronggyal.

7. Ha kertészkedni indulsz…

Sokat kertészkedsz, emiatt állandóan föld megy a körmöd alá? Elsőre talán furcsa, de annál hatékonyabb módszer, ha „megkarmolsz” egy szappant, mielőtt elindulsz a kertbe, hogy az kerüljön a köröm alá, így a virágföld már nem fog tudni oda beférni.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.