Forrás: Getty

7 tipp, hogy a vendégeid otthon érezzék magukat nálad

Az ünnepek alatt különösen, de igazából az év bármelyik napján hasznos felkészültnek lenni, hogyan tehetjük az otthonunkat kényelmessé a vendégeink számára. Ezek nem feltétlenül tárgyi dolgok, nagyon sok múlik a hozzáállásunkon. Elhoztuk a legtutibb tippeket, amiket mindenképp vess be, ha nálad töltenek pár napot rokonok vagy barátok.

1. Készíts ki mindent előre

A vendégek számára sokkal kellemesebb lesz már a megérkezés is, ha elő van készítve nekik a szoba, ahová le tudnak pakolni, ott várnak rájuk a friss ágyneműk és törölközők. Ez azért fontos, mert így már az első pillanatban biztosítva vannak arról, hogy minden rendelkezésükre fog állni, ami szükséges. A Wifi kód megadásáról se feledkezz el, hiszen napjainkban már ez is alapvetés. (Ha szállodába mész, te is azonnal elkéred, nem?)

2. Tervezzünk meg minden étkezést

Ez nem azt jelenti, hogy minden nap órákat kellene robotolnod a konyhában, hiszen számos ételt elkészíthetsz előre, amit aztán elég csak felmelegíteni vagy kisütni. El is mehettek étterembe vagy rendelhettek is, ha nem szeretnénk a főzéssel bajlódni. Ezt is érdemes a vendégekkel egyeztetve, de még az érkezésük előtt kitalálni, így fel tudsz rá készülni (akár bevásárlással, akár asztalfoglalással).

3. Hagyd őket segíteni

Nincs annál kellemetlenebb a vendégek számára, mint nézni, ahogy te sürögsz-forogsz, pakolászol, amíg ők csak csendben ücsörögnek. Ha felajánlják a segítségüket, kedvesen fogadd el, vagy illedelmesen kérd meg őket egy-két apróbb feladat elvégzésére. Garantáltan oldottabb lesz így a hangulat.

4. Egyeztessétek a napirendet

Fontos megbeszélni a vendégekkel, hogy ők mikor szoktak lefeküdni, illetve felkelni. Illendő ehhez igazítani a mi napirendünket is, de legalábbis valahol „félúton” találkozzanak a szokások.

6. Készülj házon kívüli programokkal

Karácsonykor sem jó csak a lakásban ülni együtt egész nap, az év közbeni látogatáskor meg pláne unalmas lehet. Készülj néhány olyan programmal, amihez ki kell mozdulni – például karácsonyi vásár látogatása, túrázás, vagy bármi más, amit a vendégek is garantáltan szeretnek. Arra figyelj, hogy egyeztetés nélkül semmiképp se szervezz olyan programot, ahol nagy költekezésre „kötelezed” a vendégeket – ilyen lehet például egy drága koncert vagy a gokartozás.

7. Készülj házon belüli programokkal

A látogatások élvezetesebbek lesznek, ha a négy fal közt töltött időt is színesítjük, például társasjátékkal, közös filmnézéssel vagy sütögetéssel. Találj ki előre minél több minőségi közös elfoglaltságot, amit bedobhatsz, ha a hangulat úgy kívánja.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.