6 mód, amivel modern külsőt kölcsönözhetünk a plafonnak

6 mód, amivel modern külsőt kölcsönözhetünk a plafonnak

Unalmas, esetleg kifejezetten régimódi a plafon? A nem túl nyerő mennyezet a szoba összképét is rontja, ezért fontos mindig a plafont is modern megoldásokkal kialakítani. Összeszedtünk 6 ötletet erre.

Ötletládához ad!

1. Tapéta

Egy jól kiválasztott tapéta egyedi, elegáns és modern külsőt kölcsönöz bármilyen szobának. Fontos azonban arra ügyelni, hogy a tapéta mindenképpen passzoljon az enteriőrhöz, mind színben, mind mintában. A profik elsősorban a világos darabokat részesítik előnyben, ezek ugyanis vizuálisan nagyítják a teret.

2. Modern, különleges csillár

Nem feltétlenül kell a plafont festeni vagy tapétázni annak érdekében, hogy szebbé tegyük. Bőven elég ha modern, látványos csillárt szerelünk fel, mivel az elhelyezkedéséből adódóan úgyis a mennyezetet fogja díszíteni.

3. Tapétacsík

Még a tapétázásnál is modernebb és egyedibb megoldás, ha csak tapétacsíkot használunk a díszítésre. Ezt többféleképpen variálhatjuk: például lehet egyetlen tapétacsík a szoba üresebbik oldalán, de akár négyzet formában is feltehetjük azt.

4. Élénk szín

Egy szimpla festéssel is kipofozhatjuk az unalmas, régi plafont. Ebben az esetben érdemes egy élénk, merész színt választani, ami bár passzol a szoba színárnyalatihoz, ám mégis más.  

5. Álmennyezet rétegezve

Az álmennyezet segítségével sok mindent ki lehet hozni a plafonból. A különböző mélységű álmennyezet például szuper mutatós, modern, ráadásul még a világítás is praktikusan beleépíthető.

6. LED fénysorok

Napjainkban szintén hihetetlen trendi, ha a plafon és a falak találkozásnál végig LED fénysor található. Ez nem csak kiegészítő fénynek tökéletes, de a különböző színes fények modern köntöst is kölcsönöznek a plafonnak.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Varázslat 20 négyzetméteren – Ez a lakás felülírja a szűk terek fogalmát

A kislakás különleges műfaj, ami a megszokottnál sokkal kompaktabb elrendezést, komoly átgondolást és látványos ötleteket igényel, hogy minden funkció elférjen kevés négyzetméteren. Ebben a picike otthonban ez igencsak látványosan sikerült.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: így lesz csíkmentes az ablaküveg

Nincs tavaszi nagytakarítás ablaktisztítás nélkül, ennek ellenére ez az egyik legkevésbé kedvelt munka, hiszen sokáig tart, sok energiát emészt fel, végül mégis sokszor csíkos és foltos a felület. Utóbbi problémára hoztunk most megoldást.

Tipp A bolyhos szőnyegek tisztítása: csak 3 eszközre van szükséged hozzá

A bolyhos szőnyegek nagyon kényelmesek, hiszen a hosszú szálak miatt puhák, ráadásul szinte valamennyi stílushoz jól illenek. Sokan azonban ódzkodnak tőlük, mégpedig a takarítás miatt. Ez valóban sarkalatos pont, de az alábbi 3 eszköz segítségével könnyebb lesz a dolgod.

Kert A gyep gondozása tél után – Erre van szüksége tavasszal a fűnek

A hosszú és hideg tél után a növényeknek kiemelt figyelemre és törődésre van szükségük. Ez a fűre is igaz. Mutatjuk, mit kell tenned a gyeppel, hogy tavasszal (aztán pedig nyáron is) szép és egészséges legyen.

Kert Ezeket a növényeket ültesd az udvar árnyékos részeire

Ha már tapasztalt kertész vagy, bizonyára félve fogsz neki az árnyékos helyek megtervezéséhez, hiszen nehéz virágba borítani a naptól elzárt részeket. A kert azonban csak úgy lesz szép, ha minden pontjában van valami zöld, ehhez pedig ismerni kell az árnyéktűrő virágokat. Hoztunk egy listát a legszebb növényekről, amelyek örömmel költöznének a kerted árnyékos sarkaiba is.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin