Forrás: Getty

5 teendő, amit iktass be, mielőtt elutazol nyaralni

1. Biztonsági intézkedések megerősítése

A biztonság mindig elsődleges, ezért indulás előtt ellenőrizd az ajtózárat, és győződj meg arról, hogy minden ajtó és ablak megfelelően be van csukva. Frissítsd a biztonsági rendszert, ha szükséges, és ha van riasztórendszer, győződj meg arról, hogy továbbra is rendeltetésszerűen működik. Érdemes beszerelni egy okos kamerát – már viszonylag olcsón kapható ilyen –, így az utazás alatt szemmel tarthatod a portát.

2. Kerti teendők

Utazás előtt a kerti teendők sem maradhatnak el, hiszen senki nem szeretne káoszra hazaérni. Vágd le a füvet, és metszd le a száraz gallyakat, amelyek vihar esetén a házra eshetnek. Egy alapos öntözésről sem feledkezhetsz meg, de a legjobb, ha egy megbízható szomszédot vagy ismerőst megkérsz arra, hogy locsolja növényeid a hőségben.

3. Vízhálózat és elektromos berendezések ellenőrzése

A víz és a gáz elzárása, valamint elektromos berendezések áramtalanítása nem csak biztonsági szempontból fontos, de egy esetleges baleset során is komoly károkat előzhetsz meg ezzel.

4. Levelek és csomagok lemondása/átirányítása

Ha hosszabb időre utazol el, érdemes átirányítani a csomagokat és a postai leveleket, valamint ismerőshöz rendelni az online vásárolt termékeket. A felhalmozott posta egyrészt arról árulkodnak, hogy nincsenek itthon a lakók, – amit nem érdemes az idegenek orrára kötni tűnhetnek.

5. Kérd a szomszédok segítségét

Ha van olyan szomszédod, akivel már évek óta jó viszonyt ápolsz, és abszolút megbízhatónak tartod, akkor kérd meg, hogy minden nap nézzen rá a házatokra. Ennek hiányában egy rokont vagy egy ismerőst is megkérhetsz, hogy kétnaponta kanyarodjon el hozzád egy biztonsági ellenőrzésre. Sokkal nyugodtabb leszel, ha tudod, hogy valaki szemmel tartja az otthonod.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.