Forrás: Getty

5 trükk és praktika a mosáshoz, ami TÉNYLEG működik

5 praktika a mosáshoz

1. Desztillált fehér ecet minden mosáshoz

Egyre több helyről lehet hallani, hogy a hagyományos öblítők sem a bőrünk egészségének, se a mosógépnek nem tesznek jót. Azonban nem kell lemondanunk a friss, ragyogóan tiszta ruhákról: a desztillált fehér ecet kitűnően eltávolítja a szagokat, puhítja a ruhák anyagát, segít a makacs foltok eltávolításában, és még a mosógépet is tisztítja.

2. Nincs többé páratlan zokni

Néhány mosózsák jelentősen megkönnyítheti az életünket, ennek ellenére még mindig nagyon keveseknek van ilyen kiegészítője. Egyszerűen tegyük bele a zoknikat, fehérneműket, esetleg babaruhákat a zsákba, így minden egy kupacban marad, és párban lehet őket kiteregetni.

3. Szódabikarbóna a fehérségért

A szódabikarbónát minden környezetbarát háztartást vezető imádja, hiszen takarításhoz és mosáshoz is szuper kiegészítő. És nem csak fehérítő hatása miatt, de a „koszos” vasalót is képes helyre rakni. A vasalót hideg állapotban súroljuk át szódabikarbónával, és azonnal eltűnik a talpáról  „ragacsos” érzet.

5 trükk és praktika a mosáshoz, ami TÉNYLEG működik
Forrás: Getty

4. Gyorsabb száradás

Bosszantó, igaz, amikor az utolsó pillanatban mosunk ki egy ruhadarabot, de az sehogy sem akar száradni? Ezt megelőzvén csak dobj egy-két száraz törölközőt a ruhák mellé, ezek ugyanis felgyorsítják a szárítási folyamatot.

5. Hajbalzsam az összement ruhákra

Néha a legnagyobb odafigyelés ellenére is megesik, hogy rossz programon indítjuk el a mosógépet, emiatt összemegy néhány ruhadarab. Ezt könnyedén orvosolhatjuk hajbalzsam segítségével: keverjünk hideg vízbe hajbalzsamot, ebbe áztassuk bele az összement ruhát 30-45 percig. A balzsam segít majd kilazítani az összeugrott szálakat.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.