5 hiba a háló berendezésénél, amitől rosszul fogsz aludni

5 hiba a háló berendezésénél, amitől rosszul fogsz aludni

A hálószobában kiemelt szerepe van a kényelemnek és a meghitt hangulatnak, hiszen ezekre szükség van a pihentető alváshoz. Annak érdekében, hogy ezt maximálisan megkapjuk, az alábbi hibákat kell elkerülnünk.

Ötletládához ad!

Annak ellenére, hogy a hétköznapok nagyrészét a konyhában és a nappaliban töltjük, a hálónak is kiemelt szerepe van az életünkben, hiszen ott tudunk kikapcsolódni és pihenni. Ahhoz, hogy ténylegesen feltöltődjünk és jól érezzük magunkat ebben a helyiségben, mindennek tökéletesnek kell lennie. Van azonban 5 lakberendezési hiba, ami sokat ronthat a háló pozitív hangulatán, így a pihenésünkön is.

#1 hiba – Éjjeliszekrény magassága

Az éjjeliszekrény kiválasztásánál sokat számít annak kinézete, hiszen passzolnia kell az ágyhoz és a szoba többi berendezési tárgyához, továbbá elegendő helyet kell biztosítania a különböző eszközöknek, például telefontöltőnek, könyveknek stb. Ugyanilyen fontos szempont azonban a magassága is: ha túl alacsony a szekrény, akkor csak nagyon nehezen fogjuk tudni elvenni a könyvet, a szemüveget, esetleg a pohár vizet. De mekkorának kell lennie az éjjeliszekrénynek? Erre nagyon egyszerű a válasz: ideális esetben egy magasságban van a matraccal.

#2 hiba – Rossz világítás

A meghitt hangulat megteremtésénél központi szerepe van a világításnak is. A legoptimálisabb, ha a mennyezeti lámpán kívül egy olvasó lámpát is beszerzünk, továbbá indirekt világítással, például fényfüzérekkel tesszük még hangulatosabbá a szobát. A gyertyák tovább fokozhatják a meghittséget.

#3 hiba – Rosszul elhelyezett szőnyeg

Egy pihe-puha szőnyeg teljesen megváltoztathatja a szoba hangulatát, legalábbis abban az esetben, ha megfelelő helyen van. Az ágy előtt nem igazán mutatnak jól a szőnyegek, így sokkal jobb választásnak bizonyul, ha az ágy egyik oldalához tesszük, vagy a szoba egyik központi helyére.

#4 hiba – Kábelek mindenhol

A legtöbben a szakemberek javaslata ellenére a hálóban tartják a laptopjukat és a mobiltelefonjukat, így mindenhol kábelekbe ütköznek, főleg az éjjeliszekrényen. Amennyiben nem akarunk vagy nem tudunk lemondani ezekről az eszközökről, akkor legalább keressünk különböző stílusos megoldásokat a kábelek rendszerezésére.

#5 hiba – Az ágy elhelyezkedése

Ha az ágy elhelyezéséről van szó, akkor sokan a feng shui elvekben keresnek maguknak támpontot. Eszerint az ágyat mindig az ajtó közelébe kell tenni, méghozzá úgy, hogy mindig lássuk a bejáratot. Amennyiben van elegendő hely, akkor ne tegyük a sarokba az ágyat, hiszen így sokkal könnyebben tudunk mozogni körülötte.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Az igazán okos megoldások: így segítenek a háztartási gépek szebbé (is) tenni otthonod

Már rég magunk mögött tudjuk azokat az időket, amikor egy háztartási gép csupán a funkciójával és okos megoldásaival tudott lenyűgözni minket. Tegyük hozzá gyorsan: szerencsére! A tervezők ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző elektronikai berendezések esztétikai értékére is, aminek hála azok nem csak megkönnyítik, de meg is szépítik mindennapjainkat.

Tipp Ezekkel a házi praktikákkal patyolattiszta lesz a kocsibelső

Kiömlött innivaló, állatszőr, morzsák – az autónk belsejének sok megpróbáltatást kell kibírnia, melyeket nem lehet egyszerűen egy porszívó segítségével eltüntetni. Most azonban lerántjuk a leplet olyan trükkökről, melyeknek köszönhetően patyolattiszta lesz az autó belseje.

Felújítás A debreceni csoda: ez a 33 nm-es kis lakás poraiból éledt újjá

Nóriék másodszor is belevágtak: megvásároltak egy retró, lepukkant, elavult ingatlant, hogy aztán egy élhető és szerethető otthont faragjanak belőle. Ha eddig nem hittél volna a tündérmesékben, akkor a végeredményt látva ez most biztosan megváltozik. A konklúzió megint csak ennyi: nincs lehetetlen!

Tipp Költözés előtt állsz? Ezt a 6 teendőt még pakolás előtt végezd el, hogy gördülékeny legyen a váltást

Költözés előtt állsz? Szeretnéd, ha minél hamarabb visszaállna minden a normális kerékvágásba az otthonváltás után? Cikkünk segítségedre lesz.

Stílus Konyhafelújítás előtt állsz? Inspirálódj cikkünkből!

Konyhafelújítás előtt állsz és inspirációt szeretnél gyűjteni? A legjobb helyen jársz! Összegyűjtöttük neked a legtrendibb megoldásokat. Rengeteg stílust hoztunk, így biztosan megtalálod azt, ami a befutó lesz számodra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin