5 hiba a háló berendezésénél, amitől rosszul fogsz aludni

5 hiba a háló berendezésénél, amitől rosszul fogsz aludni

A hálószobában kiemelt szerepe van a kényelemnek és a meghitt hangulatnak, hiszen ezekre szükség van a pihentető alváshoz. Annak érdekében, hogy ezt maximálisan megkapjuk, az alábbi hibákat kell elkerülnünk.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Annak ellenére, hogy a hétköznapok nagyrészét a konyhában és a nappaliban töltjük, a hálónak is kiemelt szerepe van az életünkben, hiszen ott tudunk kikapcsolódni és pihenni. Ahhoz, hogy ténylegesen feltöltődjünk és jól érezzük magunkat ebben a helyiségben, mindennek tökéletesnek kell lennie. Van azonban 5 lakberendezési hiba, ami sokat ronthat a háló pozitív hangulatán, így a pihenésünkön is.

#1 hiba – Éjjeliszekrény magassága

Az éjjeliszekrény kiválasztásánál sokat számít annak kinézete, hiszen passzolnia kell az ágyhoz és a szoba többi berendezési tárgyához, továbbá elegendő helyet kell biztosítania a különböző eszközöknek, például telefontöltőnek, könyveknek stb. Ugyanilyen fontos szempont azonban a magassága is: ha túl alacsony a szekrény, akkor csak nagyon nehezen fogjuk tudni elvenni a könyvet, a szemüveget, esetleg a pohár vizet. De mekkorának kell lennie az éjjeliszekrénynek? Erre nagyon egyszerű a válasz: ideális esetben egy magasságban van a matraccal.

#2 hiba – Rossz világítás

A meghitt hangulat megteremtésénél központi szerepe van a világításnak is. A legoptimálisabb, ha a mennyezeti lámpán kívül egy olvasó lámpát is beszerzünk, továbbá indirekt világítással, például fényfüzérekkel tesszük még hangulatosabbá a szobát. A gyertyák tovább fokozhatják a meghittséget.

#3 hiba – Rosszul elhelyezett szőnyeg

Egy pihe-puha szőnyeg teljesen megváltoztathatja a szoba hangulatát, legalábbis abban az esetben, ha megfelelő helyen van. Az ágy előtt nem igazán mutatnak jól a szőnyegek, így sokkal jobb választásnak bizonyul, ha az ágy egyik oldalához tesszük, vagy a szoba egyik központi helyére.

#4 hiba – Kábelek mindenhol

A legtöbben a szakemberek javaslata ellenére a hálóban tartják a laptopjukat és a mobiltelefonjukat, így mindenhol kábelekbe ütköznek, főleg az éjjeliszekrényen. Amennyiben nem akarunk vagy nem tudunk lemondani ezekről az eszközökről, akkor legalább keressünk különböző stílusos megoldásokat a kábelek rendszerezésére.

#5 hiba – Az ágy elhelyezkedése

Ha az ágy elhelyezéséről van szó, akkor sokan a feng shui elvekben keresnek maguknak támpontot. Eszerint az ágyat mindig az ajtó közelébe kell tenni, méghozzá úgy, hogy mindig lássuk a bejáratot. Amennyiben van elegendő hely, akkor ne tegyük a sarokba az ágyat, hiszen így sokkal könnyebben tudunk mozogni körülötte.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 4 lakberendezési tárgy, amivel energiát spórolhatsz

Az idei őszi és téli szezonban minden a spórolásról szól. Nem meglepő, hogy mindenki különböző trükkökkel próbálja csökkenteni a fogyasztást. Jelen esetben azt szeretnénk bemutatni, hogy bizonyos lakberendezési tárgyakkal is spórolhatsz az energián.

Otthon Lakberendezés csavarokkal – És happy enddel

Egy otthon kialakításánál biztosan előfordulnak meglepetések, és az már csak a kreativitáson és a fantázián múlik, hogy ezeket a javunkra fordítsuk. Anya és fia költözését több újratervezés is megelőzte, visszatekintve azonban minden úgy lett jó, ahogy alakult.

Stílus Ez az 5 lakberendezési trend már lejárt lemez

A trendek mindig jönnek és mennek, a lakberendezők pedig időről időre összegzik, mik nem tartoznak már a divatos kategóriába. Így történt ez 2022-ben is, mi pedig tolmácsoljuk a lakberendezők ítéletét. Eláruljuk, melyik trendek mellett nem voksolnának már (legalábbis egy ideig) a profik.

Stílus Lehet, hogy neked nem való a kék a lakberendezésbe? Íme, 5 árulkodó jel

A kéket a lakberendezés örök kedvencének tartják, hiszen rengeteg fajta időtálló megoldást lehet ezzel a színnel megvalósítani. Azonban nem mindenki egyforma, így megeshet, hogy hozzád vagy a te lakásodhoz egyáltalán nem passzol. Ne érezd emiatt rosszul magad, csupán ismerd fel időben, nehogy megutáld az otthonod.

Tipp Állandóan hideg van a lakásban? Ez a 4 leggyakoribb ok

Egy hideg lakás nem csak kellemetlen és bosszantó, de hosszútávon még káros is az ingatlanra nézve. Épp ezért annyira fontos, hogy mielőbb kiderítsd, mi okozza ezt a problémát.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin