Forrás: Getty

5 furcsa, ám működő takarítási trükk

Foltok a fán

A faasztalon vagy a fapadlón csúnya foltok vannak, és egyszerűen nem tudod, hogy mivel tüntethetnéd el azokat? Vedd elő az almaecetet. Csepegtess pár cseppet belőle az érintett területre, majd egy puha ronggyal polírozd át. A kezelés után még leápolhatod némi olívaolajjal, így ismét szép lesz a fafelület.

Por és morzsák

Morzsák vannak a laptop billentyűzetében, vagy egy nehezen hozzáférhető sarokban összegyűlt a por? Akkor ragadj meg egy post-it-et, és annak ragacsos oldalát érintsd a koszos területhez. A ragacsnak hála mindennemű kosz megtapad a papíron.

Légfrissítő

Ki gondolná, hogy egy igencsak erős alkoholos ital képes megtisztítani a levegőt?! Pedig így van! Ehhez 1:3 arányban keverj össze például vodkát vízzel, majd töltsd egy szórófejes flakonba. Alaposan zárd le a flakont, és jól rázd fel, hogy minél jobban elkeveredjenek az összetevők. Ezzel már el is készült a légfrissítőd, ami semlegesíti a kellemetlen szagokat.

Szöszmentesítő

A párnákat, a kanapét és a lámpaernyőket is előszeretettel lepi be a por és mindenféle szösz. Ha nincs megfelelő tisztítószered, akkor vegyél kézbe egy szöszmentesítőt, amivel szintén tökéletesen tisztává tudod varázsolni ezeket a tárgyakat, hiszen a por és a szöszök egyszerűen ráragadnak az eszközre.

Szagok a mikróban

A mikróban előszeretettel melegítjük meg az ételeket, de sajnos egy idő után kellemetlen szagok keletkeznek benne. Ha semlegesítenéd ezeket, tegyél egy tálba egy pár citromszeletet, egy kevés ecetet és vizet. Tedd be őket a mikróba, kapcsold be a készüléket kb. 3-5 percre, és várd a csodát. Mindössze arra kell figyelned, hogy ne használj túl sok ecetet, ugyanis az könnyedén kifuthat.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.