Forrás: Getty

5 dekorációs trend, ami hódítani fog 2022-ben

Trend nr. 1 – Természetes anyagok az otthonos hangulatért

2022-ben minden olyan textil trendi lesz, ami természetes anyagokból készül. Díszítsük otthonunkat pamutból vagy lenvászonból készült takarókkal, díszpárnahuzatokkal, terítőkkel, ágyneművel vagy szőnyegekkel, melyekhez tökéletesen passzolnak a rattan és bambusz dekorációk is. Ennek megfelelően idén egy anyagot mindenféleképpen száműznünk kell az otthonunkból, méghozzá a műanyagot!

Trend nr. 2 – Különleges lámpák

Az idei év visszafogott stílusának nem kell unalmasnak lennie! Nyugodtan válasszunk különleges lámpákat, melyekkel még hangulatosabbá varázsolhatjuk az otthonunkat. A modern, egyenes vonalvezetésű darabok mellett a vintage stílusú lámpák használata is megengedett, hiszen azoktól barátságosabb és karakteresebb lesz az adott szoba.

Trend nr. 3 – Több bátorság a színválasztásnál

Instünk búcsút a bézsnek és fehérnek! A letisztult struktúrák ellenére nyugodtan játszunk a színekkel. Válasszunk vadabb színvilágú díszpárnahuzatokat, takarókat vagy más textileket. Az egyik legtrendibb szín a sárga, de a zöld és a kék különböző árnyalatai is rendkívül trendik lesznek.

Trend nr. 4 – Puha anyagok

2022-ben központi szerepe van az otthoni kényelemnek, így nem meglepő, hogy a pihe-puha anyagok is előtérbe kerülnek. A teddy anyag talán az egyik legtrendibb, ami nem csak kellemesen puha tapintású, de meleg is, így tökéletes választás a hűvösebb estékre. A boucle függönyök tovább fokozzák ezt az érzést, így még meghittebb hangulata lesz az otthonunknak.

Trend nr. 5 – Kicsi segítők

A gyakori home office-nak köszönhetően az étkezőasztal íróasztallá alakult át, a laptopunk pedig a kanapén foglalja a helyet. Annak érdekében, így is jól érezzük magunkat az otthonunkban, kiemelten kell figyelnünk az olyan dekorációk elhelyezésére, melyek hangulatosabbá teszik a szobákat. Tegyünk ki világos színű gyertyákat, szobrokat és feltűnő vázákat. A színpszichológia szerint ugyanis a világos árnyalatok nyugtatnak minket, továbbá letisztultabbá varázsolják a tereket.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.