Forrás: Getty

4 egyszerű DIY halloween kerti dekoráció, hogy rémisztően jó legyen az udvarod

A halloween kéz a kézben jár a sötétséggel. Éppen ezért a szellemek éjszakájának dekorációi az udvaron tudnak csak igazán érvényesülni. Ennek jegyében következzen 3 halloween kerti dekoráció.

Halloween kerti dekoráció a teraszra:

1. Szellemfigurák

A halloween nem lenne az igazi szellem figurák nélkül, ezért mutatunk is egy egyszerű ötletet erre. Az elkészítéshez szükséged lesz egy kúp formájú fém növénytámaszra, egy nagy hungarocell gömbre, egy polifoam úszó karikára, régi fehér lepedőre és fekete filc anyagra. A növénytámaszt beteheted egy nagy méretű cserépbe is, úgy jóval stabilabb lesz a szellem, viszont a halloweeni hangulat érdekében fújd le fekete festékkel. A növénytámasz közepébe állítsd bele a szétszedett úszókarikát, a tetejére szúrd rá a hungarocell gömböt, majd jöhet a fehér lepedő. Ha megvan a szellem feje, ragassz rá fekete filcből készült szemeket, és el is készült a saját szellemed.

2. Halloween tök virágtartó

A halloween tök virágtartó elkészítéséhez szükséged lesz egy műanyag töklámpás füles kosárra – ilyet bármilyen dekorációs boltban találsz. Ha szeretnéd, fújd be fekete vagy szürke festékkel, hogy még erősebb legyen a hangulat. Ezután már csak a virágföldet és a virágokat kell beleraknod.

3. Rusztikus lámpások a fára

A halloween kerti dekoráció nem csak mutatós vagy rémisztő lehet, hanem praktikus is. A lámpások hangulatosan világítják be majd a sötét udvart, ezért a korai naplemente sem akadályozhatja meg, hogy a kertben töltsétek a késő őszi délutánokat. Szerencsére könnyen elkészíthető: használhatsz hozzá bolti lámpásokat vagy zsinegre erősített befőttes üvegeket is. Mivel a biztonság a legfontosabb, hagyományos gyertyák helyett használj apró, elemes fényfüzéreket. A rusztikus hatás fokozásához használhatsz szürkés-barnás festéket vagy vattából készített mű pókhálókat.

4. Denevér fa

Élő fából vagy száraz faágakból is elkészítheted a denevér fát. Az élő fa száraz ágaira ragassz fel fekete denevéreket, amiket többféleképpen is elkészíthetsz – például feketére festett szivacsból vagy más vízálló anyagból. Ha könnyen mozgatható díszt szeretnél, akkor gyűjts a közeli erdőben száraz faágakat, fújd le azokat fekete festékkel, majd tedd cserépbe vagy vázába. Ezután jöhetnek rá a denevérek, plusz esetleg egy kültéri fényfüzér, melyet szépen elrendezhetsz az ágak között.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.