Forrás: Getty

4 beltéri függő növény, ami könnyen gondozható

Vesszőkaktusz

A vesszőkaktusz egy szukkulens, aminek hosszú levelei vannak, és apró, leggyakrabban csillag alakú virágai. Ezek többféle színben és formában is előfordulnak. Ahhoz, hogy minél szebb legyen, egy napos és világos helyre helyezd, azaz nyugodtan tedd egy északi vagy keleti fekvésű ablak közelébe. Különlegessége, hogy nem igényel összetett gondozást, így kezdő hobbikertészek is bátran bevállalhatják. Hetente egyszer locsold meg, télen még ennél is ritkábban. Arra figyelj, hogy a földje száraz legyen, mielőtt újra megöntözöd.

Hegyescsúcsú futóka

Kezdők számára szintén tökéletes választás a hegycsúcsú futóka, amely még azt is megbocsátja, ha véletlenül elfelejted megöntözni. A világos vagy félárnyékos helyeket szereti. Ha van gyereked vagy háziállatod, akkor mindenféleképp olyan helyre tedd, ahol nem érik el, ugyanis rendkívül mérgező. Épp ezért is jó ötlet, ha egy makramé virágtartóba teszed, amit a plafonról lógatsz le.

Gyertyavirág

A gyertyavirágnak – vagy angolul „String of Hearts” – apró, filigrán, szívalakú levelei vannak. Keress neki egy világos és meleg helyet, és remekül fogja érezni magát. Mivel ez is egy szukkulens, nem kell gyakran locsolni, és azt is jól tűri, ha néha elfelejted megöntözni.

Zöldike

A zöldike remekül mutat egy makraméból készült virágtartóban. Ennek a növénynek pedig több pozitív tulajdonsága is van, ugyanis nem csupán könnyű gondozni, de még a levegőt is tisztítja. Képes kiszűrni a levegőből a formaldehidet, a benzolt és a szénmonoxidot. A félárnyékos, illetve világos helyeket szereti, és hetente csak egyszer kell meglocsolnod.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.