Forrás: Getty

Üresen áll egy sarok a lakásban? Íme 5 ötlet arra, mivel töltsd meg

Sarokpolc

A lebegő polcok szinte bármilyen unalmas falrész felszámolásában profik, és szerencsére sarokba készült verziójuk is van. Csupán néhány dekortárgyat elég rájuk rakni, hogy az üres sarok mutatós része legyen a szobának, és ne legyen tovább hiányérzeted.

Tálaló/dekorasztal

A sarokban lévő kis asztalok és tálalók olcsó és egyszerű módjai az üres sarkok megtöltésének. A Facebook piactéren vagy antik boltokban jó áron juthatsz hozzá dekoratív kis asztalokhoz. Dobj rá egy vázát vagy egy cserepes növényt, és máris trendi lett a korábban üresen álló sarkod.

Wall art

Nem feltétlen kell bútort rakni a sarokba ahhoz, hogy feldobd azt. Választhatsz sokféle faldekoráció közül is. Tehetsz oda például makramé díszt, fali képet vagy csak egy tapétacsíkot.

Növény

A dús, nagy levelű cserepesek tökéletes kiegészítői lehetnek az unalmas és üres sarkoknak. Próbálj minél terebélyesebb növényt választani, például aranypálmát vagy jukkát. A cserepes kiválasztásakor arra ügyelj, hogy a sarok megfeleljen a növény igényeinek – azaz egy sötét sarokba semmiképp se tegyél egy nagy fényigényű növényt.

Olvasósarok

A nevében is benne van: a sarokban a legjobb kialakítani egy olyan helyet, ahol ki tudsz kapcsolódni egy jó könyvvel a kezedben. Egy olvasósarok kialakításához csupán egy kényelmes fotelre, valamint egy jó minőségű állólámpára lesz szükséged.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.