Forrás: Getty

Unalmas a konyhád? Ez a 3 hiba lehet az oka

1. hiba: Nem megfelelő világítás

A világításnak kiemelt szerepe van abban, hogy egy adott helyiséget kényelmesnek találsz-e vagy sem. A legtöbben a meleg, tompított fényt részesítik előnyben, ugyanis ez sokkal hangulatosabbá varázsolja a teret. A konyhában ez azonban nem a legpraktikusabb hiszen látnod kell, hogy épp mit szeletelsz. Ettől függetlenül ebbe a helyiségbe is szerelhetsz fel különböző fajta lámpákat a mennyezeti mellé. Mit szólnál, ha a munkalap fölé olyan fényforrásokat tennél, amiket külön-külön is tudsz kapcsolni? Az ilyen apró trükkökkel nem kell mindig teljes fényárban ülnöd, a kávézáshoz például meghittebb hangulatot tudsz teremteni.

Unalmas a konyhád? Ez a 3 hiba lehet az oka
Forrás: Getty

2. hiba: Túl sok nyitott polc

Tény: a nyitott polcok rendkívül praktikusak, hiszen pontosan látod, hogy mit hol találsz. Van azonban hátrányuk is, hiszen állandóan porosak, és a kezdetleges rendből rövid időn belül káosz lesz, ez pedig az egész konyhára rossz fényt vet. A zárt szekrények ellenben sokkal harmonikusabbá és rendezettebbé változtatják az összképet, aminek eredményeként sokkal jobban érzed magad a helyiségben.

Unalmas a konyhád? Ez a 3 hiba lehet az oka
Forrás: Getty

3. hiba: Túl kicsi munkalap

A legtöbb konyhában túl kicsi a munkaterület, amire sok esetben még rá is pakolunk ezt-azt, így végképp használhatatlanná válik. Légy őszinte, milyen sűrűn használod azokat a gépeket, amik foglalják a helyet a munkalapon? Ha nem minden nap, akkor inkább pakold el ezeket a szekrénybe, így rengeteg szabad helyre teszel szert, továbbá a takarítás is sokkal gyorsabb lesz.

Unalmas a konyhád? Ez a 3 hiba lehet az oka
Forrás: Getty
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.