Több romantikára vágysz? Ilyen színűre fesd a falat

Több romantikára vágysz? Ilyen színűre fesd a falat

A színek köztudottan nagy hatással vannak a hangulatunkra és a közérzetünkre. Egy kutatás során továbbá kiderült, hogy egyes árnyalatok képesek pozitívan hatni az alvásunk minőségére és a szexuális életünkre.

Ötletládához ad!

Egy brit hotellánc készíttetett egy érdekes kutatást, amely során 2000 háztartás alvási és egyéb szokásait vizsgálták meg, méghozzá a falszínek tekintetében. Az eredmény alapján vannak olyan árnyalatok, melyek kifejezetten negatív hatással vannak a lelki világunkra, míg egyes színek nem csak az alvásunk minőségén képesek javítani, hanem a szexuális együttlétek számát is képesek növelni.

Negatív hatású színek

Nagyon sok hálószobában fehérek a falak, ami azonban a kutatás szerint nem jó választás. A fehér egy rendkívül steril szín, amitől nem érezzük magunkat jól, ez pedig az alvásunkra és a szexuális életünkre is negatív hatással van. Ezen kívül a szürke és a barna is hasonlóan hatnak –ezektől is kényelmetlenül, sőt mi több, magányosnak érezzük magunkat. Ezáltal még a pihenés időtartama is jelentősen lecsökken – átlagosan 6 óra 12 percet aludtak a vizsgált alanyok.

Sokan azt gondolják, hogy a piros színnel biztosan fel tudják pezsdíteni a szexuális életüket, de ez nem igazán működik. Tény, hogy a piros a szenvedély és a szerelem színe, ennek ellenére a kutatásban résztvevőknél ez heti 1 szeretkezést eredményezett.

Pozitív hatású színek

De akkor melyek azok az árnyalatok, melyek pozitívan hatnak életünk ezen területeire? A válasz egyértelmű: a kék és a zöld. Azon résztvevők, akik ilyen színű hálószobákkal rendelkeznek, átlagosan 7 óra 36 percet aludtak. A kék szín volt a legjobb hatással az alvásra, ugyanis ez az árnyalat csökkenti a vérnyomást és lassítja a szívverést.

Azok számára, akik a szexuális életüket szeretnék feldobni, a karamellt ajánlják a kutatók. Az ilyen színű hálóval rendelkező alanyok heti háromszor éltek házaséletet.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Varázslat 20 négyzetméteren – Ez a lakás felülírja a szűk terek fogalmát

A kislakás különleges műfaj, ami a megszokottnál sokkal kompaktabb elrendezést, komoly átgondolást és látványos ötleteket igényel, hogy minden funkció elférjen kevés négyzetméteren. Ebben a picike otthonban ez igencsak látványosan sikerült.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: így lesz csíkmentes az ablaküveg

Nincs tavaszi nagytakarítás ablaktisztítás nélkül, ennek ellenére ez az egyik legkevésbé kedvelt munka, hiszen sokáig tart, sok energiát emészt fel, végül mégis sokszor csíkos és foltos a felület. Utóbbi problémára hoztunk most megoldást.

Tipp A bolyhos szőnyegek tisztítása: csak 3 eszközre van szükséged hozzá

A bolyhos szőnyegek nagyon kényelmesek, hiszen a hosszú szálak miatt puhák, ráadásul szinte valamennyi stílushoz jól illenek. Sokan azonban ódzkodnak tőlük, mégpedig a takarítás miatt. Ez valóban sarkalatos pont, de az alábbi 3 eszköz segítségével könnyebb lesz a dolgod.

Kert A gyep gondozása tél után – Erre van szüksége tavasszal a fűnek

A hosszú és hideg tél után a növényeknek kiemelt figyelemre és törődésre van szükségük. Ez a fűre is igaz. Mutatjuk, mit kell tenned a gyeppel, hogy tavasszal (aztán pedig nyáron is) szép és egészséges legyen.

Kert Ezeket a növényeket ültesd az udvar árnyékos részeire

Ha már tapasztalt kertész vagy, bizonyára félve fogsz neki az árnyékos helyek megtervezéséhez, hiszen nehéz virágba borítani a naptól elzárt részeket. A kert azonban csak úgy lesz szép, ha minden pontjában van valami zöld, ehhez pedig ismerni kell az árnyéktűrő virágokat. Hoztunk egy listát a legszebb növényekről, amelyek örömmel költöznének a kerted árnyékos sarkaiba is.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin