Forrás: Getty

Szürke nappali ötletek – Az elegáns, modern és otthonos élettér kulcsa

Világos szürke nappali ötletek

Kicsi nappali esetén ideális választás számunkra a világos szürke. Nem nyúlhatunk vele mellé, ha modern nappalit szeretnénk, hiszen virágkorát éli ez az árnyalat. Elhoztuk a legtrendibb ötleteket.

  • Pasztell árnyalatokkal színezve

A világos szürke sokak számára unalmas, ez azonban nem igaz. Azonban ha a színeket kedvelők társaságát erősíted, akkor válaszd a nappalid alapszínének a világos szürkét, a kiegészítőknél pedig nyúlj a pasztell árnyalatok felé. Dekorálj arany kiegészítőkkel, és barátságos, otthonos, lendületes végeredményt kapsz.

  • A minimalizmus jegyében

A halvány szürke a minimalista lakberendezők kedvence, hiszen a fehér unalmasnak, élettelennek tűnhet. A szürke visz valamennyi mélységet a térbe, ezért előszeretettel választják ezt a minimalista nappali domináns színének. Párosítsuk fehér és krém színű kiegészítőkkel, és trendi, otthonos nappalit kapunk.

  • Hamu és púder

A hamuszürke és a púderrózsaszín a két legdivatosabb árnyalat napjainkban, ez a tökéletes választás, ha nem szeretnénk lemaradni a legfrissebb trendekről. A két szín párosítása is nyerő, mivel a szürke visszafogottságát remekül egészíti ki a púderrózsaszín élénksége.

Sötét szürke nappali ötletek   

A sötét árnyalatok jól mutatnak tágas, világos terekben, ám ha ódzkodunk a túl sötét végeredménytől, akkor a szürke a legjobb választás. Az alábbi szürke nappali ötletek tökéletes példák arra, hogyan lehet megtalálni az egyensúlyt sötét árnyalatok alkalmazásakor.  

  • Modern formák

A szürke tökéletes szín, ha szeretnénk modern formákat és textúrákat alkalmazni, hiszen a nem szokványos elemek feltűnőségét tökéletesen egyenlíti ki a szürke szín. A sötét falak mellé válasszunk világos plafont és padlót, hogy tágasabbnak tűnjön a tér. Néhány barna vagy sötétkék kiegészítővel megtörhetjük az egyszínűséget, bár a sötét szürke önmagában kétségkívül nagyon elegáns.

  • Rusztikus hangulat

A szürke valóban a modern lakberendezési stílusok kötelező eleme, ám ez nem jelenti azt, más irányzatokkal ne mutatna jól. A sötét szürke remek alapszín lehet egy rusztikus nappaliban is, hiszen jól mutat a fa, tégla vagy kő burkolatokkal.

  • Kontrasztos megoldás

Szintén sötét végeredmény, ha középszürkét párosítunk feketével. A két árnyalat szuperül passzol egymáshoz, a kontraszt pedig elegáns végeredmény hoz.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.