Forrás: Getty

Szürke fürdőszoba ötletek – Íme a legjobb megoldások sötét és világos árnyalatban is

Világos szürke fürdőszoba ötletek:

  • Világos szürke falak fekete kiegészítővel

A világos szürkét feketével kombinálva rendkívül modern és elegáns végeredményt kapunk, különösen ha matt feketéről van szó. Válasszunk fekete tust, fekete fogantyúkat és más fekete kiegészítőket a világos szürke falakhoz és padlóhoz!

  • Világos szürke fürdőszoba fehér berendezéssel

Ha a minimalista, világosabb megoldásokat kedveljük, akkor szuper választás a világos szürke fürdőszoba hófehér berendezéssel. Válasszunk hozzá modern, szögletes formájú kádat vagy tusolót, hófehér szekrényeket és más világos kiegészítőket!

  • Világos mintás csempe

A szürke szín ellen az szokott a legfőbb ellenérv lenni, hogy túlságosan egyhangú. Ha szeretnénk ezt elkerülni, válasszunk mintás csempét, amivel a fürdőszoba egy részét feldobjuk. Tehetjük a falra, a padlóra vagy a kád fölé díszcsíkként, mindenhol megállja a helyét.

  • Növény dekor

A hatalmas növényekkel sosem lőhetünk mellé, ha dekorációról van szó. A szürkeséget remekül megtöri egy üde zöld folt, ráadásul egyes növények kifejezetten modern hatást kölcsönöznek a helyiségnek – ilyen például az aranypálma, a jukka vagy a szanszeviéria.

Sötét szürke fürdőszoba ötletek:

  • Sötét szürke és sárga

A sötét szürke valóban tud túl borús és egyhangú lenni, ám ezt könnyedén ki lehet küszöbölni. Keverjünk a dekorációba citromsárgát, ami remekül megtöri az unalmas, esetleg nyomasztó összhatást. Festés vagy csempézés nélkül törölközők, szappantartó vagy apró dekortárgyak keretében tudjuk a sárgát nem túl tolakodó módon behozni a fürdőbe.

  • Sötét padló

Nem kell az egész fürdőszobát sötét színbe öltöztetni, ha drámai hatást szeretnénk elérni. Válasszunk sötét árnyaltot a padlóra, a falakat azonban hagyhatjuk világosabban. Ennek a kombinációnak az előnye, hogy a sötét padlón kevésbé látszódik a kosz, viszont a világos falak megelőzik a túl borús összhatást.

  • Sötét falfesték

Elegáns fürdőszobát szeretnél? Akkor mindenképp válassz sötét szürke falakat! Sőt, a csempéket is mellőzd a fürdőrészen kívül. A matt szürke falak luxus hatást kölcsönöznek kicsi és nagy fürdőknek egyaránt, ezért ha nem vagyunk lakberendezési profik, ez az árnyalat kisegít minket.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.