Forrás: Getty

Szárított virág dekoráció – Így készítsd el és dekoráld vele otthonod

Szárított virág dekoráció készítése lépésről lépésre

  1. Növények kiválasztása: Először a csokrot kell összeállítanunk egymáshoz passzoló virágokból. Ennél a lépésnél tudjuk igazán kiélni a kreativitásunkat, hogy minél látványosabb legyen a szárított csokor.
  2. Előkészítés: A virágokról ajánlott lefejteni a levelek egy részét, különben túl vaskos lesz a csokor. De ne essünk túlzásba, néhány levelet azért tartsunk meg a mutatós végeredmény érdekében.
  3. Szárítás: A kiválasztott virágokat levegőn a legegyszerűbb megszárítani. Egy madzag segítségével kötözzük össze a csokrot, ezután lógassuk fel oszlopra, gerendára vagy egy polcra. Nagyon fontos, hogy olyan helyet találjunk neki, ahol nincs nagy huzat, nem éri nedvesség és közvetlen napfény. Ha több csokrot szárítunk egyszerre, azok semmiképp se érjenek egymáshoz, mert bepenészedhetnek. Körülbelül bő két hét alatt száradnak meg teljesen a virágok.

Dekorálás szárított virággal

A szárított virágot tulajdonképpen bárhol felhasználhatjuk a lakásban, csupán annyi a fontos, hogy ne huzatos helyre tegyük. Mutatunk erre néhány szuper ötletet.

1. Bohém válogatás vázában

A bohém lakberendezési fotókat böngészve azonnal szemet szúr, hogy a szárított virág dekoráció kötelező eleme a stílusirányzatnak. A bohém dizájnokhoz általában egyszerű fűféléket használnak. A legnépszerűbb megoldás a pampafű vagy a nád.

2. Minimalista bögre dísz

Apró, de trendi díszre vágysz a fésülködőasztalon vagy a tálaló szekrényen? Egy bögrébe válogass tetszés szerint szárított virágokat, a kész művet pedig tedd egy tálcára, hogy profinak tűnjön az összhatás. Extra tipp: ajándéknak sem utolsó.

3. Szárított virágkoszorú

Ha szárított virágkoszorút szeretnénk készíteni, kicsit módosítanunk kell a szárítás folyamatán. A virágok összeválogatása után nem csokorba kell kötni a szálakat, hanem koszorúalapra fűzni őket, majd a kész koszorút kell fellógatni száradni. A koszorú szárításakor is nagyon kell figyelni, hogy huzat- és napfénymentes helyen tároljuk azt.

4. Szárított virág dekoráció a falra

Különleges faldekorációra vágysz? Készítsd el a képen látható, szárított virágokból és faágból készült díszt. A kiválasztott botra köss madzagot, amivel azt a falra erősítheted, majd egyesével aggasd rá a szárított virágokat. Használhatsz száras növényeket, de csupán virágfejekkel is jól működik.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.