Rusztikus lakberendezés – Minden, amit tudnod kell róla

Rusztikus lakberendezés – Minden, amit tudnod kell róla

A rusztikus lakberendezés napról napra trendibb lesz, hála a modern megoldásoknak és lelkes lakberendezőknek, akik előszeretettel alkalmazzák ezt a stílust. Téged is érdekel ez az irányzat? Mutatjuk, melyek a főbb elemei, hogy Te is be tud csempészni otthonodba a rusztikus kiegészítőket.

Ötletládához ad!

Rusztikus lakberendezés anyagai

A nyers fa, kő, tégla, rattan vagy a vászon olyan anyagok, amelyek elmaradhatatlan kulcselemek a rusztikus lakberendezésben. A nyers, természetes anyagok már közel sem számítanak ósdinak, sőt, a megfelelő kiegészítőkkel kifejezetten modern véghatást lehet elérni. A modern összhatást erősíthetjük, ha világosabb színű nyers fát vagy követ használunk.

Rusztikus lakberendezés – Minden, amit tudnod kell róla
Forrás: Getty

Rusztikus színek

A rusztikus falakon többnyire a sötét és világos árnyalatokat keverjük. Azaz a főszín a fehér, tojáshéj vagy halvány krémszín, mellé egy-egy falra vagy falrészre viszünk fel sötét színt, hogy hangsúlyosabbá tegyük a helyiséget. Sötét színek közül választhatunk feketét, sötétbarnát, de akár bordót is. Természetesen itt is nyúlhatunk a modernebb megoldások felé, ebben az esetben a királykék, a sötét smaragdzöld vagy a grafitszürke.

Rusztikus lakberendezés – Minden, amit tudnod kell róla
Forrás: Getty

Rusztikus fagerendák

A gerendák tipikusan rusztikus farmház kiegészítők. Modern farmház hatást érhetünk el, ha fehérre festjük a gerendákat. De meghagyhatjuk őket eredeti formájukban is, és inkább dekorálhatjuk további rusztikus elemekkel. Például lógassunk fel kosarakat, szárított virágokat vagy más dekorációs tárgyakat.

Rusztikus lakberendezés – Minden, amit tudnod kell róla
Forrás: Getty

Rusztikus modern?

A rusztikus lakberendezés és a modern otthon ellentétes kifejezésnek tűnnek, pedig kiválóan megférnek egymás mellett. A trendi formák és a farmház stílus jellegzetességei igazán különleges végeredményt adnak, így egyszerűbb bútordarabokkal is elérhetünk luxus hatást.

Rusztikus lakberendezés – Minden, amit tudnod kell róla
Forrás: Getty

„Maradi” minták

A nagymama régi virágmintás vagy kockás plédjei, függönyei vagy bútorai trendibbek, mint hinnéd, mivel a rusztikus lakberendezés előszeretettel épít ezekre a mintákra. A kockás kanapé alapdarab, de a virágos függönyt sem érdemes mellőzni. Ha szeretnénk az aktuális trendeknek megfelelő otthont teremteni, akkor érdemes inkább világosabb színű anyagokat használni.

Rusztikus lakberendezés – Minden, amit tudnod kell róla
Forrás: Getty

Nagyméretű bútorok

A rusztikus lakberendezés másik jellegzetes eleme a nagy méretű bútorok használata. Még ha nem is soktagú a család, baráti összejövetelek meghitt helyszíne lehet egy termetes konyhaasztal, vagy a szoba fókuszpontjául szolgálhat egy méretes szekrény.

Rusztikus lakberendezés – Minden, amit tudnod kell róla
Forrás: Getty

Rusztikus kandalló

A kályha és a kandalló két jolly joker, ha a rusztikus lakberendezést szeretnénk becsempészni az otthonunkba. Fűtési eszközként is jó, de pusztán dekorációs elemként is használhatjuk, ha csak egy kisebb darabra tudunk beruházni.

Rusztikus lakberendezés – Minden, amit tudnod kell róla
Forrás: Getty

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Lakóingatlan felújítása esetén válaszd a Fundamentát.
Megnézem
Bezárom
Promóció Az igazán okos megoldások: így segítenek a háztartási gépek szebbé (is) tenni otthonod

Már rég magunk mögött tudjuk azokat az időket, amikor egy háztartási gép csupán a funkciójával és okos megoldásaival tudott lenyűgözni minket. Tegyük hozzá gyorsan: szerencsére! A tervezők ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző elektronikai berendezések esztétikai értékére is, aminek hála azok nem csak megkönnyítik, de meg is szépítik mindennapjainkat.

Tipp Ezekkel a házi praktikákkal patyolattiszta lesz a kocsibelső

Kiömlött innivaló, állatszőr, morzsák – az autónk belsejének sok megpróbáltatást kell kibírnia, melyeket nem lehet egyszerűen egy porszívó segítségével eltüntetni. Most azonban lerántjuk a leplet olyan trükkökről, melyeknek köszönhetően patyolattiszta lesz az autó belseje.

Felújítás A debreceni csoda: ez a 33 nm-es kis lakás poraiból éledt újjá

Nóriék másodszor is belevágtak: megvásároltak egy retró, lepukkant, elavult ingatlant, hogy aztán egy élhető és szerethető otthont faragjanak belőle. Ha eddig nem hittél volna a tündérmesékben, akkor a végeredményt látva ez most biztosan megváltozik. A konklúzió megint csak ennyi: nincs lehetetlen!

Tipp Költözés előtt állsz? Ezt a 6 teendőt még pakolás előtt végezd el, hogy gördülékeny legyen a váltást

Költözés előtt állsz? Szeretnéd, ha minél hamarabb visszaállna minden a normális kerékvágásba az otthonváltás után? Cikkünk segítségedre lesz.

Stílus Konyhafelújítás előtt állsz? Inspirálódj cikkünkből!

Konyhafelújítás előtt állsz és inspirációt szeretnél gyűjteni? A legjobb helyen jársz! Összegyűjtöttük neked a legtrendibb megoldásokat. Rengeteg stílust hoztunk, így biztosan megtalálod azt, ami a befutó lesz számodra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin