Rusztikus lakberendezés – Minden, amit tudnod kell róla

Rusztikus lakberendezés – Minden, amit tudnod kell róla

A rusztikus lakberendezés napról napra trendibb lesz, hála a modern megoldásoknak és lelkes lakberendezőknek, akik előszeretettel alkalmazzák ezt a stílust. Téged is érdekel ez az irányzat? Mutatjuk, melyek a főbb elemei, hogy Te is be tud csempészni otthonodba a rusztikus kiegészítőket.

Ötletládához ad!

Rusztikus lakberendezés anyagai

A nyers fa, kő, tégla, rattan vagy a vászon olyan anyagok, amelyek elmaradhatatlan kulcselemek a rusztikus lakberendezésben. A nyers, természetes anyagok már közel sem számítanak ósdinak, sőt, a megfelelő kiegészítőkkel kifejezetten modern véghatást lehet elérni. A modern összhatást erősíthetjük, ha világosabb színű nyers fát vagy követ használunk.

Rusztikus lakberendezés – Minden, amit tudnod kell róla
Forrás: Getty

Rusztikus színek

A rusztikus falakon többnyire a sötét és világos árnyalatokat keverjük. Azaz a főszín a fehér, tojáshéj vagy halvány krémszín, mellé egy-egy falra vagy falrészre viszünk fel sötét színt, hogy hangsúlyosabbá tegyük a helyiséget. Sötét színek közül választhatunk feketét, sötétbarnát, de akár bordót is. Természetesen itt is nyúlhatunk a modernebb megoldások felé, ebben az esetben a királykék, a sötét smaragdzöld vagy a grafitszürke.

Rusztikus lakberendezés – Minden, amit tudnod kell róla
Forrás: Getty

Rusztikus fagerendák

A gerendák tipikusan rusztikus farmház kiegészítők. Modern farmház hatást érhetünk el, ha fehérre festjük a gerendákat. De meghagyhatjuk őket eredeti formájukban is, és inkább dekorálhatjuk további rusztikus elemekkel. Például lógassunk fel kosarakat, szárított virágokat vagy más dekorációs tárgyakat.

Rusztikus lakberendezés – Minden, amit tudnod kell róla
Forrás: Getty

Rusztikus modern?

A rusztikus lakberendezés és a modern otthon ellentétes kifejezésnek tűnnek, pedig kiválóan megférnek egymás mellett. A trendi formák és a farmház stílus jellegzetességei igazán különleges végeredményt adnak, így egyszerűbb bútordarabokkal is elérhetünk luxus hatást.

Rusztikus lakberendezés – Minden, amit tudnod kell róla
Forrás: Getty

„Maradi” minták

A nagymama régi virágmintás vagy kockás plédjei, függönyei vagy bútorai trendibbek, mint hinnéd, mivel a rusztikus lakberendezés előszeretettel épít ezekre a mintákra. A kockás kanapé alapdarab, de a virágos függönyt sem érdemes mellőzni. Ha szeretnénk az aktuális trendeknek megfelelő otthont teremteni, akkor érdemes inkább világosabb színű anyagokat használni.

Rusztikus lakberendezés – Minden, amit tudnod kell róla
Forrás: Getty

Nagyméretű bútorok

A rusztikus lakberendezés másik jellegzetes eleme a nagy méretű bútorok használata. Még ha nem is soktagú a család, baráti összejövetelek meghitt helyszíne lehet egy termetes konyhaasztal, vagy a szoba fókuszpontjául szolgálhat egy méretes szekrény.

Rusztikus lakberendezés – Minden, amit tudnod kell róla
Forrás: Getty

Rusztikus kandalló

A kályha és a kandalló két jolly joker, ha a rusztikus lakberendezést szeretnénk becsempészni az otthonunkba. Fűtési eszközként is jó, de pusztán dekorációs elemként is használhatjuk, ha csak egy kisebb darabra tudunk beruházni.

Rusztikus lakberendezés – Minden, amit tudnod kell róla
Forrás: Getty

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Lakóingatlan felújítása esetén válaszd a Fundamentát.
Megnézem
Bezárom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin