Őszi díszben pompázó bejárat – 3 bámulatos dekorációs ötlet

Őszi díszben pompázó bejárat – 3 bámulatos dekorációs ötlet

Rengeteg ötletet lehet találni arra, hogyan csalogassuk be az őszt az otthonunkba. Házunk bejáratának dekorálásáról azonban sokkal kevesebb szó esik, pedig erről sem lenne szabad megfeledkeznünk! Cikkünkben összegyűjtöttünk pár szuper ötletet, melyeket bárki könnyedén kivitelezhet.

Ötletládához ad!

Ahhoz, hogy őszies hangulatú legyen a bejáratunk, nincs szükségünk túl sok dekorációra. Az alábbi 3 ötletünk külön-külön is megállja a helyét, de akár ötvözhetjük is egymással. Egy biztos, bármelyik verzió mellett döntünk, a mi bejáratunk lesz a környéken a legszebb.

Ötlet 1 – Tökök

Az ősz mindig egyet jelent a lehulló levelekkel és a tökkel! Ezért nem is olyan meglepő az első ötletünk, amihez mindössze tökökre van szükségünk. Arra ajánlott figyelnünk, hogy ne ugyanolyan fajtájú tököket válasszunk a dekorációhoz, hanem mindegyik legyen különböző, így sokkal szebb lesz a végeredmény. A tököket egyszerűen helyezzük egymásra vagy egymás mellé, és már el is készültünk.

 Ötlet 2 – Ajtódísz

Egy szép ajtódísz minden évszakban remek választás, így ősszel is. Ekkor részesítsük előnyben a szezon fő színeit, azaz a narancssárgát, a barnát, a zöldet – tehát bármelyik földszínt. A koszorút megvásárolhatjuk boltban is, de természetesen mi magunk is elkészíthetjük, így tényleg egyedi lesz. Használjunk különféle terméseket, szárított leveleket és tököket is hozzá.

Ötlet 3 – Lámpások

Míg halloweenkor a faragott tökökkel világítjuk meg a bejáratot, az azt megelőző és utána következő időszakban válasszunk erre a célra szép lámpásokat. Ezekbe tehetünk igazi gyertyát, fényfüzért vagy LED-gyertyát. Természetesen a lámpások mellé is tehetünk tököket vagy krizantémokat, így még hangulatosabb lesz a végeredmény.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Varázslat 20 négyzetméteren – Ez a lakás felülírja a szűk terek fogalmát

A kislakás különleges műfaj, ami a megszokottnál sokkal kompaktabb elrendezést, komoly átgondolást és látványos ötleteket igényel, hogy minden funkció elférjen kevés négyzetméteren. Ebben a picike otthonban ez igencsak látványosan sikerült.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: így lesz csíkmentes az ablaküveg

Nincs tavaszi nagytakarítás ablaktisztítás nélkül, ennek ellenére ez az egyik legkevésbé kedvelt munka, hiszen sokáig tart, sok energiát emészt fel, végül mégis sokszor csíkos és foltos a felület. Utóbbi problémára hoztunk most megoldást.

Tipp A bolyhos szőnyegek tisztítása: csak 3 eszközre van szükséged hozzá

A bolyhos szőnyegek nagyon kényelmesek, hiszen a hosszú szálak miatt puhák, ráadásul szinte valamennyi stílushoz jól illenek. Sokan azonban ódzkodnak tőlük, mégpedig a takarítás miatt. Ez valóban sarkalatos pont, de az alábbi 3 eszköz segítségével könnyebb lesz a dolgod.

Kert A gyep gondozása tél után – Erre van szüksége tavasszal a fűnek

A hosszú és hideg tél után a növényeknek kiemelt figyelemre és törődésre van szükségük. Ez a fűre is igaz. Mutatjuk, mit kell tenned a gyeppel, hogy tavasszal (aztán pedig nyáron is) szép és egészséges legyen.

Kert Ezeket a növényeket ültesd az udvar árnyékos részeire

Ha már tapasztalt kertész vagy, bizonyára félve fogsz neki az árnyékos helyek megtervezéséhez, hiszen nehéz virágba borítani a naptól elzárt részeket. A kert azonban csak úgy lesz szép, ha minden pontjában van valami zöld, ehhez pedig ismerni kell az árnyéktűrő virágokat. Hoztunk egy listát a legszebb növényekről, amelyek örömmel költöznének a kerted árnyékos sarkaiba is.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin