Forrás: Getty

Óriás karácsonyi mikulászokni: hová akaszd a lakásban?

1. A kandallópárkányra

Ehhez egy dolog kell: kandalló. Mivel a Télapó a kéményen keresztül érkezik, és a kandallóban landol, ezért jó a keze ügyébe helyezni az óriászoknit, amibe kerülhetnek az ajándékok. Persze, korántsem biztos, hogy minden kandallóban valódi tűz ég, és közvetlen összeköttetésben áll a kéménnyel, ám a célközönséget – vagyis a csemetéket – ez a legkevésbé sem aggasztja még. Persze, ha nincs kandallód, aminek a párkányára felakaszthatod a csodaszép XXL-es zoknikat, akkor sem kell kétségbe esned, mert bőven akad még lehetőség!

2. Ágytámlára vagy ágyvégre

Tulajdonképpen ez is ugyanolyan hagyományos megoldásnak számít, mint a kandalló, hiszen a csodához tartozhat, hogy a Télapó az alvó gyermek ágyához csempéssze az ajándékot. A zokni akár a fényesre suvickolt csizma alternatívája is lehet Mikulás napján, vagy ha nem kötjük ajándékozáshoz, akkor tekinthetjük egyszerűen az ünnepi lakásdíszítés részének – így például a hálószobában.

3. Fali dekorációként

Legyen szó előszobáról, konyháról, hálószobáról vagy gyerekszobáról, a fali akasztóra helyezett óriás mikulászoknik kellemesen játékos ünnepi látványt nyújtanak. Arról nem is beszélve, hogy az ilyen akasztók rendkívül praktikusak, tehát akkor is érdemes használni őket, amikor éppen nem ilyen szezonális dekortárgynak biztosítanak helyet.

4. Lépcsőkorlátra

Ha van lépcső a lakásban, akkor a korlát szinte díszítésért kiált. Nemcsak girlandot és fényfüzért tehetsz rá, hanem óriás mikulászoknit is. Akár visszafogottabb, akár látványosabb darab mellett döntesz, az összhatás egészen biztosan egyedi lesz!

5. Az ünnepi asztal köré

Az ünnepi asztal fényét emeli, ha például a székek támlájára vagy a közeli polcokra akasztasz óriás mikulászoknit – különösen, ha színében és anyagában harmonizál a teríték többi elemével és a többi lakástextíliával.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.