Forrás: Getty

Organikus lakberendezés – Vissza a természethez!

Organikus lakberendezés színekkel

Ha az a cél, hogy a lakás minél inkább organikus, természetes összhatású legyen, akkor azt színekkel nagyon könnyű elérni. Gondolj csak bele, milyen színekkel találkozhatsz odakint. Az érett búza kellemes bézs színe, a talaj barnasága, a felhők szürkés színe – mind jöhet Ez csak néhány példa arra, miről is szól az organikus lakberendezés a színek nyelvére lefordítva. Minél több falon, bútoron, használati tárgyon vagy dekorációs elemen jelennek meg ezek a natúr árnyalatok, annál organikusabbként fog hatni az egész. Lehet minden egy színű is, de ezek a naturális tónusok remekül keverhetők, még jobb összhatást elérve velük.

Textúrák

Odakint az anyagok változó keménységűek, egyáltalán nem egyenletes a felületük. Ezt az érzést keresi az organikus lakberendezés is azzal, hogy nagyon sok különböző textúrát épít be a lakberendezésbe. Lehetnek ezek göcsörtös szőnyegek, csomós függönyök vagy durva lenből készült anyagok, a lényeg, hogy minél sokszínűbb legyen a textúrák palettája.

Organikus lakberendezés – Vissza a természethez!
Forrás: Getty

Természetes formák

Minden, ami nagyon szögletes vagy művi, rideg hatást kelthet valakiben, aki szeretné a természetet kicsit beemelni a lakásba. Ezért az organikus lakberendezésben nagy szerepet kapnak a lehető legtermészetesebb formák. Semmi sem egyenes, sarkos vagy tökéletes, minden berendezési tárgyban van egy kis ív, tökéletlenség, ami egyedivé, természetessé teszi azt.

Organikus lakberendezés – Vissza a természethez!
Forrás: Getty

Végére pedig a legfontosabb összetevő: a természetes anyagok

Felejtsd el a sok műanyagot, fémet és sokszorosan kezelt fát, hiszen ezek a természetben sem találhatók meg. Egy igazán organikus otthonban szinte minden natúr fából készült, ami nagyon bájos összképet ad bármivel párosítsuk is. Nem az a lényeg, hogy minden tökéletes legyen, hanem az, hogy mennyire érzed magad újra összekapcsolódva a kinti világgal.

Plusz pont: az újrahasznosíthatóság

Mivel nem túlságosan modern stílus, ezért az organikus lakberendezéshez nagyon sok újrahasznosított, használt dolgot tudsz felhasználni. Régi bútorok, szőnyegek, fonott rattan kiegészítők egész tárháza vár használt cikkeket áruló üzletekben vagy bolhapiacokon. Érdemes időnként felkeresned őket.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.