Ne dobjuk ki, ha még használható! – Egy otthonná formált albérlet követendő példája

Ne dobjuk ki, ha még használható! – Egy otthonná formált albérlet követendő példája

Bíró Andrea lakberendező nem csak az igazi, egyénre szabott otthonnal ajándékozta meg megbízóját egy bérelt ingatlanban, de arról is gondoskodott, hogy megőrizze, ami még működik, és rombolás nélkül újítsa meg a lakást.

Ötletládához ad!

A megbízó, Niki, nagyjából öt évig tervez jelenlegi, bérelt otthonában lakni, ezért mindenképpen saját magára akarta szabni azt. Mivel rövid idő és szabott keret állt a lakberendező rendelkezésére, szóba sem jöhetett, hogy a meglévő, 90-es évek stílusát és színvilágát idéző, de még működőképes elemeket kidobják. De szuper áthidaló megoldásoknak hála erre nem is volt szükségük. A most következő trükkök nem csak a kellemetlenségektől és költségektől kímélik meg a felújítókat, de fenntarthatók is, hiszen a jó állapotú elemek megújulhatnak általuk.

Itt a csempe – hol a csempe?

A legnagyobb változáson talán a fürdőszoba esett át, ami a beavatkozásoknak köszönhetően sokkal barátságosabb és világosabb képet mutat. Csempék helyett festett fehér falak ölelik körbe a helyiséget. A régi lapokat nem verték le, hanem egy új eljárás és termékcsalád használatával glettelték és festették azokat. Az elkészült tükörsima impregnált felület teljesen víztaszító, a zuhanyzást is remekül állja. A fürdő így a jelenlegi trendeknek és a lakó igényeinek megfelelően „szobaszerűvé” vált.

Ne dobjuk ki, ha még használható! – Egy otthonná formált albérlet követendő példája

Megújult a padló is

Amikor egy helyiségben padlót cserélnénk, szinte a legrosszabb része a munkának a régi padló eltávolítása. A fürdőszobában a szakember javaslatára megmaradt a régi, jó állapotú burkolat, amire blokkokból álló vinyl padló került. Az új burkolat színében is illik a fehér lakás világához, és melegebb érzetet is kelt.

Ne dobjuk ki, ha még használható! – Egy otthonná formált albérlet követendő példája

Újjászületett szekrények

Niki bérelt otthonában több beépített szekrény is segíti a tárolást, amelyektől kár lett volna megválni. A 90-es évek kedvenc cseresznyeszín árnyalata azonban nem illett az elképzelésekhez. A megoldást a festés jelentette. A mai, modern anyagokkal szinte bármilyen anyag lefesthető tartósan, így a szekrények új, fehér színben tündökölnek, és továbbra is tökéletesen ellátják a funkciójukat.

A lenyűgöző lakás további részleteit – egy tucat inspiráló tartalom kíséretében – keresd az Otthonok&Megoldások magazin nyári lapszámában. Ne maradj le róla! Keresd a lapot az újságárusoknál!

A képhez tartozó alt jellemző üres; om-nyitokep.jpg a fájlnév

Fotók: Szécsi István, Kriston Petra

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Bérelt lakásból igazi otthon – Nikinek sikerült!

Amikor valaki nem saját tulajdonú, hanem bérelt ingatlanban álmodja meg otthonát, gyakran nem is igazán szabja magára a tereket és a stílust. Niki viszont úgy döntött, valóban hozzá illő zugra vágyik, és Bíró Andrea lakberendező segítségével meg is valósította elképzelését.

Tipp Magad készítette dísz a karácsonyfára: aranyos csillagok sótésztából

Ne tévesszen meg, hogy ehhez a DIY projekthez sótésztára van szükség. Nem süteményt fogunk készítünk, hanem karácsonyi díszeket, amik akár kulcstartóként is megállják a helyüket.

Tipp Tedd fel úgy az égősort a karácsonyfára, ahogy csak a profik tudják

Lehet bármennyi dísz is egy karácsnyfán, igazán az égősortól lesz szép. Segítünk, hogy ezzel idén már ne legyen problémád.

Tipp Ezért ne dobd ki SOHA a citrusfélék héját

Semmiféleképpen se dobd ki a mandarin, a narancs és a citrom héját, mert sok élethelyzetben a segítségedre lehetnek. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp Neked készítettem V. – Sikkes DIY dizájner kép a falra festés nélkül

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin