Nappali fali dekoráció ötletek – Trendi megoldások albérlőknek és lakástulajdonosoknak

Nappali fali dekoráció ötletek – Trendi megoldások albérlőknek és lakástulajdonosoknak

Feldobnád a nappalit? Számold fel az unalmas falrészeket! Ezek a nappali fali dekoráció ötletek szuper inspirációkat adnak albérlők és lakástulajdonosok számára egyaránt. Mutatjuk a legtrendibb megoldásokat.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Nappali fali dekoráció ötletek albérlőknek:

Az albérlők többsége számára ismerős az érzés, amikor az üres falrészt nem tudjuk felszámolni, mert a legtöbb megoldás sértené a bérleti szerződést. Le kell mondani a festésről és a tapétázásról is, hacsak nem vagyunk olyan szerencsések, hogy a tulajdonos rábólint az ügyre. Ne aggódj, hoztunk néhány alternatívát:

  • Növények fellógatása

A növényeket mindenki imádja, hiszen olcsó, fenntartható dekorációnak számítanak. Az üres falrészek kitöltésekor is gondolhatunk rájuk mutatós növénytartókkal kiegészítve. Felerősítésükhöz egy kisebb kampó is elég, márpedig ez a megoldás a legtöbb albérletben még belefér.

  • Galéria fal – nem feltétlenül szögekkel

Napjainkban a leggyakoribb nappali fali dekoráció a galériafal. Ezt megvalósíthatjuk bekeretezett képekkel, amelyeket szöggel erősítünk a falra. Ám ha ez nem lehetséges a megállapodás miatt, van más alternatíva: hívassunk elő igazi fénykép papírra képeket, és ezeket falkímélő gyurmaragasztóval is felerősíthetjük keret nélkül.

  • Tükör

A tükröt nem csak felfúrni lehet a falra, a nagyobb darabokat akár a falnak támasztva is kitehetjük. A nagyobb üres falrészeket így könnyen elfedhetjük, ráadásul tágasabb hatású, világosabb szobát kapunk.

További nappali fali dekoráció ötletek:

Az albérlők számára gyűjtött tippek természetesen működnek saját lakásban is, ám hoztunk pár további megoldást, ami már közel sem bérlő-barát.

  • Drámai fal

A lakberendezők imádnak drámai színeket alkalmazni a nappali egyik, általában rövidebb falán, ahol található a szoba fókuszpontja. Ezzel mélységet adhatunk a szobának, és a fal is úgy lesz látványosabb, hogy nem csicsáztuk túl.

  • Falmatrica

Rengeteg falmatrica létezik, amivel stílusossá tehetjük a nappalit. Vannak, akik sok apró mintás matricákkal dobják fel a falat, míg mások inkább egy nagy látványos matricát preferálják.

  • Tapéta

A tapéta egyszerű, klasszikus nappali fali dekoráció, amit sokan lebecsülnek. Pedig napjainkban már megszámlálhatatlan mintájú, színű és textúrájú darab közül válogathatunk. Sőt, már háromdimenziós, öntapadós falelemek is kaphatók, melyek működésükben hasonlítanak a tapétára. Utóbbiak képesek drágábbnak feltüntetni a lakást, hiszen a térbeli elemek profi által tervezett enteriőr hatását keltik.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Albérlet helyett önálló lakás? A Fundamentával ez is megoldható.
Megnézem
Bezárom
Tipp 5 zseniális ötlet, hogyan használd fel a megmaradt buborékfóliát

A pandémia óta egyre többet rendelsz webshopokból, és nem tudod, hogy mit kezdj a rengeteg buborékfóliával? Nekünk van pár zseniális ötletünk.

Tipp 5 lépés, amivel tisztán tarthatod a szárítógépet

A szárítógép tisztítása nem tűnik fontos feladatnak, hiszen tiszta ruhák kerülnek bele, így a gép sem lehet piszkos – vagy mégis? Bizony, a szárítógépben rengeteg kosz tud felhalmozódni a szöszöktől kezdve azoktól a szennyeződésekig, amelyek nem jöttek ki a mosás során a ruhákból. Ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen és alaposan tisztítsd a szárítógépet (is).

Tipp A 7 leggyakoribb lakberendezési hiba – Így kerüld el őket

Az emberek többsége azért nem vállalkozik szívesen lakása dekorálására, mert attól fél, hogy legnagyobb igyekezete ellenére és sok pénzt beleölve is nagyon mellélő. Csokorba szedtük a hét legnagyobb lakásdíszítési bakit, amit odahaza elkövethetsz, hogy ezek ismeretében nagyobb önbizalommal és jó irányból közelítve láthass neki az átalakításnak.

Tipp 5 virág sötét helyre – Természetes fény nélkül is szépek maradnak

Gondoltad volna, hogy ablak nélküli helyiségekben is lehet növényt tartani? Cikkünkből kiderül, hogy melyek azok a fajták, amik fény nélkül is szépen nőnek és terebélyesednek.

Stílus Az időtállóan divatos otthon kötelező elemei

A divatos otthon kifejezés hallatán többnyire mindannyiunknak ugyanaz a kép ugrik be: fényes, letisztult, átlátható, mégis díszes élettér, ahol minden berendezési tárgy más és más, mégis harmóniában van egymással. Hogy mi a titka ezeknek az élettereknek? Vegyük sorra a kötelező elemeket!

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin