Nappali fali dekoráció ötletek – Trendi megoldások albérlőknek és lakástulajdonosoknak

Nappali fali dekoráció ötletek – Trendi megoldások albérlőknek és lakástulajdonosoknak

Feldobnád a nappalit? Számold fel az unalmas falrészeket! Ezek a nappali fali dekoráció ötletek szuper inspirációkat adnak albérlők és lakástulajdonosok számára egyaránt. Mutatjuk a legtrendibb megoldásokat.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Nappali fali dekoráció ötletek albérlőknek:

Az albérlők többsége számára ismerős az érzés, amikor az üres falrészt nem tudjuk felszámolni, mert a legtöbb megoldás sértené a bérleti szerződést. Le kell mondani a festésről és a tapétázásról is, hacsak nem vagyunk olyan szerencsések, hogy a tulajdonos rábólint az ügyre. Ne aggódj, hoztunk néhány alternatívát:

  • Növények fellógatása

A növényeket mindenki imádja, hiszen olcsó, fenntartható dekorációnak számítanak. Az üres falrészek kitöltésekor is gondolhatunk rájuk mutatós növénytartókkal kiegészítve. Felerősítésükhöz egy kisebb kampó is elég, márpedig ez a megoldás a legtöbb albérletben még belefér.

  • Galéria fal – nem feltétlenül szögekkel

Napjainkban a leggyakoribb nappali fali dekoráció a galériafal. Ezt megvalósíthatjuk bekeretezett képekkel, amelyeket szöggel erősítünk a falra. Ám ha ez nem lehetséges a megállapodás miatt, van más alternatíva: hívassunk elő igazi fénykép papírra képeket, és ezeket falkímélő gyurmaragasztóval is felerősíthetjük keret nélkül.

  • Tükör

A tükröt nem csak felfúrni lehet a falra, a nagyobb darabokat akár a falnak támasztva is kitehetjük. A nagyobb üres falrészeket így könnyen elfedhetjük, ráadásul tágasabb hatású, világosabb szobát kapunk.

További nappali fali dekoráció ötletek:

Az albérlők számára gyűjtött tippek természetesen működnek saját lakásban is, ám hoztunk pár további megoldást, ami már közel sem bérlő-barát.

  • Drámai fal

A lakberendezők imádnak drámai színeket alkalmazni a nappali egyik, általában rövidebb falán, ahol található a szoba fókuszpontja. Ezzel mélységet adhatunk a szobának, és a fal is úgy lesz látványosabb, hogy nem csicsáztuk túl.

  • Falmatrica

Rengeteg falmatrica létezik, amivel stílusossá tehetjük a nappalit. Vannak, akik sok apró mintás matricákkal dobják fel a falat, míg mások inkább egy nagy látványos matricát preferálják.

  • Tapéta

A tapéta egyszerű, klasszikus nappali fali dekoráció, amit sokan lebecsülnek. Pedig napjainkban már megszámlálhatatlan mintájú, színű és textúrájú darab közül válogathatunk. Sőt, már háromdimenziós, öntapadós falelemek is kaphatók, melyek működésükben hasonlítanak a tapétára. Utóbbiak képesek drágábbnak feltüntetni a lakást, hiszen a térbeli elemek profi által tervezett enteriőr hatását keltik.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Albérlet helyett önálló lakás? A Fundamentával ez is megoldható.
Megnézem
Bezárom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin