Forrás: Getty

Nappali fali dekoráció ötletek – Trendi megoldások albérlőknek és lakástulajdonosoknak

Nappali fali dekoráció ötletek albérlőknek:

Az albérlők többsége számára ismerős az érzés, amikor az üres falrészt nem tudjuk felszámolni, mert a legtöbb megoldás sértené a bérleti szerződést. Le kell mondani a festésről és a tapétázásról is, hacsak nem vagyunk olyan szerencsések, hogy a tulajdonos rábólint az ügyre. Ne aggódj, hoztunk néhány alternatívát:

  • Növények fellógatása

A növényeket mindenki imádja, hiszen olcsó, fenntartható dekorációnak számítanak. Az üres falrészek kitöltésekor is gondolhatunk rájuk mutatós növénytartókkal kiegészítve. Felerősítésükhöz egy kisebb kampó is elég, márpedig ez a megoldás a legtöbb albérletben még belefér.

  • Galéria fal – nem feltétlenül szögekkel

Napjainkban a leggyakoribb nappali fali dekoráció a galériafal. Ezt megvalósíthatjuk bekeretezett képekkel, amelyeket szöggel erősítünk a falra. Ám ha ez nem lehetséges a megállapodás miatt, van más alternatíva: hívassunk elő igazi fénykép papírra képeket, és ezeket falkímélő gyurmaragasztóval is felerősíthetjük keret nélkül.

  • Tükör

A tükröt nem csak felfúrni lehet a falra, a nagyobb darabokat akár a falnak támasztva is kitehetjük. A nagyobb üres falrészeket így könnyen elfedhetjük, ráadásul tágasabb hatású, világosabb szobát kapunk.

További nappali fali dekoráció ötletek:

Az albérlők számára gyűjtött tippek természetesen működnek saját lakásban is, ám hoztunk pár további megoldást, ami már közel sem bérlő-barát.

  • Drámai fal

A lakberendezők imádnak drámai színeket alkalmazni a nappali egyik, általában rövidebb falán, ahol található a szoba fókuszpontja. Ezzel mélységet adhatunk a szobának, és a fal is úgy lesz látványosabb, hogy nem csicsáztuk túl.

  • Falmatrica

Rengeteg falmatrica létezik, amivel stílusossá tehetjük a nappalit. Vannak, akik sok apró mintás matricákkal dobják fel a falat, míg mások inkább egy nagy látványos matricát preferálják.

  • Tapéta

A tapéta egyszerű, klasszikus nappali fali dekoráció, amit sokan lebecsülnek. Pedig napjainkban már megszámlálhatatlan mintájú, színű és textúrájú darab közül válogathatunk. Sőt, már háromdimenziós, öntapadós falelemek is kaphatók, melyek működésükben hasonlítanak a tapétára. Utóbbiak képesek drágábbnak feltüntetni a lakást, hiszen a térbeli elemek profi által tervezett enteriőr hatását keltik.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.