Forrás: Getty

Nagy változás 10 perc alatt! Így rendezd újra otthonod

Az otthonod berendezését nagy gonddal választottad és alakítottad ki, így alapvetően jól érzed magad a négy fal között? Valami azonban mégis zavar, de egyszerűen nem jössz rá, hogy mi az? Az alábbi pár tippnek köszönhetően fény derül erre, továbbá eláruljuk, hogyan tudod akár 10 perc alatt megváltoztatni az otthonod megjelenését.

#1 – Találd meg a megfelelő helyet

A nappaliban vagy a hálószobában olyan érzésed van, mintha egy bútorraktárban lennél, mert nagyon elkülönülnek egymástól, és nincs köztük harmónia? Egy rendkívül egyszerű trükkel szerencsére változtathatsz ezen: mindössze húzd el a bútorokat a faltól 5-10 cm-re. Attól nem kell tartanod, hogy zsúfoltnak fog tűnni a helyiség. Épp az ellenkezője lesz igaz. Ezen kívül pedig a bútorok is sokkal jobban kapcsolódnak egymáshoz.

Nagy változás 10 perc alatt! Így rendezd újra otthonod
Forrás: Getty

#2 – Találd meg a zavaró tényezőt

Valami zavar az otthonodban, de egyszerűen nem jössz rá, hogy mi az? Ehhez szintén van egy remek trükk: ragadd meg a telefonod, és készíts pár képet az adott szobáról. Arra törekedj, hogy ezek a fotók minél esztétikusabbak legyenek. Ezután ülj le, vizsgáld meg a képeket, és figyelj arra, hogy mit érzel zavarónak. A fotók által egy teljesen más szemszögből látod a helyiséget, aminek hála könnyebben fogsz rájönni, hogy mi a zavaró tényező.

#3 – Vigyél színt a szobába

Néha még hiányzik a szobából az a bizonyos X. Sok esetben ez nem más, mint a zöld szín. Jelen esetben azonban nem azt javasoljuk, hogy fesd zöldre a falakat, egyszerűen szerezz be pár szobanövényt. Ezek még otthonosabbá és hangulatosabbá varázsolják a szobákat. Ha némi színt is szeretnél bevinni, akkor egy-két virágcsokrot is elhelyezhetsz a dohányzóasztalon vagy a komódon.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.