Forrás: Getty

Konyha berendezése – Ez a 4 legnagyobb trend 2022-ben

Tény, hogy a konyha elsősorban nem azért van, hogy csillogjon és villogjon, hiszen ebben a helyiségben leginkább csak főzni, sütni és aprítani szoktunk. Ennek ellenére ezt a teret is érdemes hangulatossá varázsolni, hiszen sok időt töltünk benne. 2022-ben az alábbi trendeknek köszönhetően nem csak hangulatos, hanem stílusos és izgalmas is lesz otthonunk ezen helyisége.

#1 trend – Márvány

A márvány az egyik legelegánsabb és legnemesebb anyag, így érthető módon a konyhában is előszeretettel használják, főleg a különféle felületek burkolásához. 2022-ben pedig ismét fénykorát éli ez az anyag, mint a 80-as és 90-es években is. Mindössze annyi változással, hogy már nem csak a fehér és fekete változata trendi, hanem például a bézs és az antracit is. Természetesen nem kell az egész konyhát valódi márvánnyal kirakni, hiszen manapság már fantasztikus utánzatokat is lehet kapni, illetve már azzal is feldobjuk a helyiséget, ha mindössze pár márvány dekorációt szerzünk be – például tálcát, tálat, vázát.

#2 trend – Pasztellszínek

Fehér, fekete, szürke… A konyhában gyakran találkozunk ezekkel az unalmas színekkel, de idén ennek vége! 2022-ben a pasztellszínek kerülnek előtérbe, melyektől ez a helyiség válik az otthonunk legtrendibb pontjává. Bármilyen árnyalatot választhatunk, ami jókedvre derít bennünket: mustársárga, rózsaszín, terrakotta vagy világos piros. Tény, hogy ezekhez a színekhez szükség van némi bátorságra, de megéri! Ezekhez az árnyalatokhoz egyébként tökéletesen illik a márvány vagy a fa.

#3 trend – Természetes anyagok

Eddig leginkább növényekkel csalogattuk be a természetet az otthonunkba, de 2022-től már az anyagok terén is a természetes eredetűek kerülnek az érdeklődés középpontjába. A fa, a beton és a különféle kövek feltűnnek a konyhafrontoknál, a munkalapoknál és a kiegészítőknél is. További pluszpont, hogy ez a trend fenntartható is, hiszen az ilyen anyagokból készült bútoroknak sokkal hosszabb az élettartamuk, mint a forgácslapos megoldásoknak.

#4 trend – Többfunkciós csaptelepek

A klasszikus csaptelepek már egyáltalán nem trendik. Ezeket leváltják azok a típusok, melyekből például 100 fokos vizet tudunk engedni, így a teához, kávéhoz vagy tésztához nem szükséges külön vizet forralni. A színek tekintetében az arany, a réz és matt fekete kerülnek az előtérbe, míg az ezüst már elavultnak számít.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.