Kisméretű lakás berendezése – A kicsi tér nem jelenthet akadályt, ha megfogadod tippjeinket

Kisméretű lakás berendezése – A kicsi tér nem jelenthet akadályt, ha megfogadod tippjeinket

Szeretnéd tágasabbá, fényesebbé tenni kicsi otthonod? Egy kisméretű lakás berendezése nem könnyű, ám közel sem lehetetlen feladat. Összeszedtük a legtutibb tippeket az alapoktól kezdve egészen a dekorációig, hogy szellős maradjon otthonunk a kicsi tér dacára is.

Ötletládához ad!

Kisméretű lakás berendezése – Alapok

  • Falszínek: Nem titok és nem is újdonság, hogy a világos falszínek nagy barátaid lesznek, ha kicsi térről van szó. Ám a világos színek közül sem mindegy, melyiket válasszuk. Maradjunk a semleges árnyalatoknál, és csak kis mértékben vigyünk a lakásba élénkebb színeket.
  • Burkolatok: A kicsi terekben érdemes kerülni a matt burkolatokat, válasszunk fényesebb darabokat helyettük. A fényes anyagok visszatükröződnek, és ugyanazt a nagyító hatást keltik, mint egy tükör, visszaverik a fényt, ezáltal szellősebbé teszik a teret.
  • Keskeny bútorok: A kicsi lakás berendezése azért is nehéz, mert a bútorok közül sem mindegy, hogy melyiket választjuk. A régi, drága bútorok többsége nagyon robusztus, ezért szinte muszáj a keskenyebb, könnyebb bútordarabok között keresgélni. Ez nagyon fontos, hiszen csak így kerülhető el a zsúfolt hatás.
Kisméretű lakás berendezése – A kicsi tér nem jelenthet akadályt, ha megfogadod tippjeinket
Forrás: Getty
  • Világítás: A prioritási lista végén kullog a világítás az összes lakás berendezésénél, ez azonban óriási hiba. A gyér, rosszul konstruált világítás barátságtalan, kicsi tér hatását kelti. Mindig réteges világítást szereltessünk be – azaz használjunk csillárt, állólámpát és kislámpákat is.

Kisméretű lakás berendezése – Dizájnelemek

  • Tükrök: A kis lakások legnagyobb barátja a tükör, minden mennyiségben. Dekoráció gyanánt szereljünk fel minél több tükröt, lehetőleg az ablakokkal szemben, a minél fényesebb hatás érdekében. Ezzel a trükkel optikailag tágas teret kapunk.
Kisméretű lakás berendezése – A kicsi tér nem jelenthet akadályt, ha megfogadod tippjeinket
Forrás: Getty
  • Letisztult dekoráció: A kisméretű lakás berendezése a dekoráció terén sem könnyű, hiszen okosan kell bánni minden centiméterrel. Hiába tetszik meg egy díszszobor vagy váza, kétszer is meg kell gondolnunk, lesz-e helye. A dekorációt tartsuk minimális szinten, és inkább a falat díszítsük, mintsem plusz tárgyakat szerezzünk be.
  • Tárolás: A kicsi tereknél kulcsfontosságú, hogy okos, praktikus tárolási rendszert találjunk ki. A mutatós otthon csak és kizárólag akkor érhető el, ha mindennek megvan a maga helye, és esztétikusan tudjuk megvalósítani a tárolást. Ezekben segítségünkre lehetnek tárolódobozok, többfunkciós bútorok, illetve a folyamatos lomtalanítás. Utóbbi ugyanolyan fontos, mint az összes többi szempont, különben a sok limlom megakadályozza otthonunk átláthatóságát.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Lakóingatlan felújítása esetén válaszd a Fundamentát.
Megnézem
Bezárom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 4 lakberendezési tárgy, amivel energiát spórolhatsz

Az idei őszi és téli szezonban minden a spórolásról szól. Nem meglepő, hogy mindenki különböző trükkökkel próbálja csökkenteni a fogyasztást. Jelen esetben azt szeretnénk bemutatni, hogy bizonyos lakberendezési tárgyakkal is spórolhatsz az energián.

Otthon Lakberendezés csavarokkal – És happy enddel

Egy otthon kialakításánál biztosan előfordulnak meglepetések, és az már csak a kreativitáson és a fantázián múlik, hogy ezeket a javunkra fordítsuk. Anya és fia költözését több újratervezés is megelőzte, visszatekintve azonban minden úgy lett jó, ahogy alakult.

Stílus Ez az 5 lakberendezési trend már lejárt lemez

A trendek mindig jönnek és mennek, a lakberendezők pedig időről időre összegzik, mik nem tartoznak már a divatos kategóriába. Így történt ez 2022-ben is, mi pedig tolmácsoljuk a lakberendezők ítéletét. Eláruljuk, melyik trendek mellett nem voksolnának már (legalábbis egy ideig) a profik.

Stílus Lehet, hogy neked nem való a kék a lakberendezésbe? Íme, 5 árulkodó jel

A kéket a lakberendezés örök kedvencének tartják, hiszen rengeteg fajta időtálló megoldást lehet ezzel a színnel megvalósítani. Azonban nem mindenki egyforma, így megeshet, hogy hozzád vagy a te lakásodhoz egyáltalán nem passzol. Ne érezd emiatt rosszul magad, csupán ismerd fel időben, nehogy megutáld az otthonod.

Tipp Állandóan hideg van a lakásban? Ez a 4 leggyakoribb ok

Egy hideg lakás nem csak kellemetlen és bosszantó, de hosszútávon még káros is az ingatlanra nézve. Épp ezért annyira fontos, hogy mielőbb kiderítsd, mi okozza ezt a problémát.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin