Kisméretű lakás berendezése – A kicsi tér nem jelenthet akadályt, ha megfogadod tippjeinket

Kisméretű lakás berendezése – A kicsi tér nem jelenthet akadályt, ha megfogadod tippjeinket

Szeretnéd tágasabbá, fényesebbé tenni kicsi otthonod? Egy kisméretű lakás berendezése nem könnyű, ám közel sem lehetetlen feladat. Összeszedtük a legtutibb tippeket az alapoktól kezdve egészen a dekorációig, hogy szellős maradjon otthonunk a kicsi tér dacára is.

Ötletládához ad!

Kisméretű lakás berendezése – Alapok

  • Falszínek: Nem titok és nem is újdonság, hogy a világos falszínek nagy barátaid lesznek, ha kicsi térről van szó. Ám a világos színek közül sem mindegy, melyiket válasszuk. Maradjunk a semleges árnyalatoknál, és csak kis mértékben vigyünk a lakásba élénkebb színeket.
  • Burkolatok: A kicsi terekben érdemes kerülni a matt burkolatokat, válasszunk fényesebb darabokat helyettük. A fényes anyagok visszatükröződnek, és ugyanazt a nagyító hatást keltik, mint egy tükör, visszaverik a fényt, ezáltal szellősebbé teszik a teret.
  • Keskeny bútorok: A kicsi lakás berendezése azért is nehéz, mert a bútorok közül sem mindegy, hogy melyiket választjuk. A régi, drága bútorok többsége nagyon robusztus, ezért szinte muszáj a keskenyebb, könnyebb bútordarabok között keresgélni. Ez nagyon fontos, hiszen csak így kerülhető el a zsúfolt hatás.
Kisméretű lakás berendezése – A kicsi tér nem jelenthet akadályt, ha megfogadod tippjeinket
Forrás: Getty
  • Világítás: A prioritási lista végén kullog a világítás az összes lakás berendezésénél, ez azonban óriási hiba. A gyér, rosszul konstruált világítás barátságtalan, kicsi tér hatását kelti. Mindig réteges világítást szereltessünk be – azaz használjunk csillárt, állólámpát és kislámpákat is.

Kisméretű lakás berendezése – Dizájnelemek

  • Tükrök: A kis lakások legnagyobb barátja a tükör, minden mennyiségben. Dekoráció gyanánt szereljünk fel minél több tükröt, lehetőleg az ablakokkal szemben, a minél fényesebb hatás érdekében. Ezzel a trükkel optikailag tágas teret kapunk.
Kisméretű lakás berendezése – A kicsi tér nem jelenthet akadályt, ha megfogadod tippjeinket
Forrás: Getty
  • Letisztult dekoráció: A kisméretű lakás berendezése a dekoráció terén sem könnyű, hiszen okosan kell bánni minden centiméterrel. Hiába tetszik meg egy díszszobor vagy váza, kétszer is meg kell gondolnunk, lesz-e helye. A dekorációt tartsuk minimális szinten, és inkább a falat díszítsük, mintsem plusz tárgyakat szerezzünk be.
  • Tárolás: A kicsi tereknél kulcsfontosságú, hogy okos, praktikus tárolási rendszert találjunk ki. A mutatós otthon csak és kizárólag akkor érhető el, ha mindennek megvan a maga helye, és esztétikusan tudjuk megvalósítani a tárolást. Ezekben segítségünkre lehetnek tárolódobozok, többfunkciós bútorok, illetve a folyamatos lomtalanítás. Utóbbi ugyanolyan fontos, mint az összes többi szempont, különben a sok limlom megakadályozza otthonunk átláthatóságát.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Lakóingatlan felújítása esetén válaszd a Fundamentát.
Megnézem
Bezárom
Stílus A napfelkelte színpalettája az év legnagyobb trendje

Egyre több olyan trend lát napvilágot, ami uralni fogja a 2023-as évet. Az egyik ilyen az otthonok színvilágát érinti, legyen szó a falakról, a bútorokról, a textilekről vagy a dekorációkról. Míg az utóbbi hónapokban főként a zöld árnyalatok domináltak a lakásokban, idén egy teljesen új színvilág nyer teret, méghozzá a napfelkelte színei. Beleértve mindent – a burgundi vöröstől kezdve a sáfránysárgán és aranysárgán át egészen az őszibarackig.

Stílus 5 egyszerűen megvalósítható ötlet a divatos otthon jegyében

A magazinok oldalain szebbnél szebb divatos otthon megoldásokat láthatsz, és mindig ámulatba ejtő, hogy micsoda összhang tud áradni egy jól átgondolt otthoni berendezéséből. Szerencsére nem atomfizika áll a divatos otthonok mögött, sőt, néhány egyszerű tipp segítségével a te otthonod is trendi lehet.

Stílus 20 nm-es lakás berendezése – 4 tipp, amivel kihozhatod a maximumot egy garzonból

Az új típusú társasházak elterjedésével sok olyan lakás születik, ami meglehetősen pici. Egy embernek ezek is elegek lehetnek, de egy 20 nm-es lakás berendezése nem egyszerű feladat. Ha te is ilyen kihívás előtt állsz, adunk 4 tippet, hogy könnyebben boldogulj.

Tipp Eltört egy pohár? Így szedj össze minden apró üvegszilánkot a földről

Amikor egy pohár vagy villanykörte eltörik, az apró üvegdarabok pillanatok alatt futnak ezerfele a padlón. Összeszedésük nem könnyű feladat, főleg, ha nincs kéznél egy porszívó, ezért minden praktika jól jön ilyenkor. Ilyet hoztunk most neked.

Gyerek Fiús szoba színek – Ezek a legtrendibb megoldások napjainkban

A fiús szoba színek már közel sem csak a kék árnyalataiból állnak, rengeteg trendi megoldás van, amiket mind a szülők, mind a gyerekek imádnak. Elhoztuk a profi lakberendezők és az Instagram kedvenc megoldásait.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin