Forrás: Getty

Kisméretű lakás berendezése – A kicsi tér nem jelenthet akadályt, ha megfogadod tippjeinket

Kisméretű lakás berendezése – Alapok

  • Falszínek: Nem titok és nem is újdonság, hogy a világos falszínek nagy barátaid lesznek, ha kicsi térről van szó. Ám a világos színek közül sem mindegy, melyiket válasszuk. Maradjunk a semleges árnyalatoknál, és csak kis mértékben vigyünk a lakásba élénkebb színeket.
  • Burkolatok: A kicsi terekben érdemes kerülni a matt burkolatokat, válasszunk fényesebb darabokat helyettük. A fényes anyagok visszatükröződnek, és ugyanazt a nagyító hatást keltik, mint egy tükör, visszaverik a fényt, ezáltal szellősebbé teszik a teret.
  • Keskeny bútorok: A kicsi lakás berendezése azért is nehéz, mert a bútorok közül sem mindegy, hogy melyiket választjuk. A régi, drága bútorok többsége nagyon robusztus, ezért szinte muszáj a keskenyebb, könnyebb bútordarabok között keresgélni. Ez nagyon fontos, hiszen csak így kerülhető el a zsúfolt hatás.
Kisméretű lakás berendezése – A kicsi tér nem jelenthet akadályt, ha megfogadod tippjeinket
Forrás: Getty
  • Világítás: A prioritási lista végén kullog a világítás az összes lakás berendezésénél, ez azonban óriási hiba. A gyér, rosszul konstruált világítás barátságtalan, kicsi tér hatását kelti. Mindig réteges világítást szereltessünk be – azaz használjunk csillárt, állólámpát és kislámpákat is.

Kisméretű lakás berendezése – Dizájnelemek

  • Tükrök: A kis lakások legnagyobb barátja a tükör, minden mennyiségben. Dekoráció gyanánt szereljünk fel minél több tükröt, lehetőleg az ablakokkal szemben, a minél fényesebb hatás érdekében. Ezzel a trükkel optikailag tágas teret kapunk.
Kisméretű lakás berendezése – A kicsi tér nem jelenthet akadályt, ha megfogadod tippjeinket
Forrás: Getty
  • Letisztult dekoráció: A kisméretű lakás berendezése a dekoráció terén sem könnyű, hiszen okosan kell bánni minden centiméterrel. Hiába tetszik meg egy díszszobor vagy váza, kétszer is meg kell gondolnunk, lesz-e helye. A dekorációt tartsuk minimális szinten, és inkább a falat díszítsük, mintsem plusz tárgyakat szerezzünk be.
  • Tárolás: A kicsi tereknél kulcsfontosságú, hogy okos, praktikus tárolási rendszert találjunk ki. A mutatós otthon csak és kizárólag akkor érhető el, ha mindennek megvan a maga helye, és esztétikusan tudjuk megvalósítani a tárolást. Ezekben segítségünkre lehetnek tárolódobozok, többfunkciós bútorok, illetve a folyamatos lomtalanítás. Utóbbi ugyanolyan fontos, mint az összes többi szempont, különben a sok limlom megakadályozza otthonunk átláthatóságát.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.