Kisméretű lakás berendezése – A kicsi tér nem jelenthet akadályt, ha megfogadod tippjeinket

Kisméretű lakás berendezése – A kicsi tér nem jelenthet akadályt, ha megfogadod tippjeinket

Szeretnéd tágasabbá, fényesebbé tenni kicsi otthonod? Egy kisméretű lakás berendezése nem könnyű, ám közel sem lehetetlen feladat. Összeszedtük a legtutibb tippeket az alapoktól kezdve egészen a dekorációig, hogy szellős maradjon otthonunk a kicsi tér dacára is.

Ötletládához ad!

Kisméretű lakás berendezése – Alapok

  • Falszínek: Nem titok és nem is újdonság, hogy a világos falszínek nagy barátaid lesznek, ha kicsi térről van szó. Ám a világos színek közül sem mindegy, melyiket válasszuk. Maradjunk a semleges árnyalatoknál, és csak kis mértékben vigyünk a lakásba élénkebb színeket.
  • Burkolatok: A kicsi terekben érdemes kerülni a matt burkolatokat, válasszunk fényesebb darabokat helyettük. A fényes anyagok visszatükröződnek, és ugyanazt a nagyító hatást keltik, mint egy tükör, visszaverik a fényt, ezáltal szellősebbé teszik a teret.
  • Keskeny bútorok: A kicsi lakás berendezése azért is nehéz, mert a bútorok közül sem mindegy, hogy melyiket választjuk. A régi, drága bútorok többsége nagyon robusztus, ezért szinte muszáj a keskenyebb, könnyebb bútordarabok között keresgélni. Ez nagyon fontos, hiszen csak így kerülhető el a zsúfolt hatás.
Kisméretű lakás berendezése – A kicsi tér nem jelenthet akadályt, ha megfogadod tippjeinket
Forrás: Getty
  • Világítás: A prioritási lista végén kullog a világítás az összes lakás berendezésénél, ez azonban óriási hiba. A gyér, rosszul konstruált világítás barátságtalan, kicsi tér hatását kelti. Mindig réteges világítást szereltessünk be – azaz használjunk csillárt, állólámpát és kislámpákat is.

Kisméretű lakás berendezése – Dizájnelemek

  • Tükrök: A kis lakások legnagyobb barátja a tükör, minden mennyiségben. Dekoráció gyanánt szereljünk fel minél több tükröt, lehetőleg az ablakokkal szemben, a minél fényesebb hatás érdekében. Ezzel a trükkel optikailag tágas teret kapunk.
Kisméretű lakás berendezése – A kicsi tér nem jelenthet akadályt, ha megfogadod tippjeinket
Forrás: Getty
  • Letisztult dekoráció: A kisméretű lakás berendezése a dekoráció terén sem könnyű, hiszen okosan kell bánni minden centiméterrel. Hiába tetszik meg egy díszszobor vagy váza, kétszer is meg kell gondolnunk, lesz-e helye. A dekorációt tartsuk minimális szinten, és inkább a falat díszítsük, mintsem plusz tárgyakat szerezzünk be.
  • Tárolás: A kicsi tereknél kulcsfontosságú, hogy okos, praktikus tárolási rendszert találjunk ki. A mutatós otthon csak és kizárólag akkor érhető el, ha mindennek megvan a maga helye, és esztétikusan tudjuk megvalósítani a tárolást. Ezekben segítségünkre lehetnek tárolódobozok, többfunkciós bútorok, illetve a folyamatos lomtalanítás. Utóbbi ugyanolyan fontos, mint az összes többi szempont, különben a sok limlom megakadályozza otthonunk átláthatóságát.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Lakóingatlan felújítása esetén válaszd a Fundamentát.
Megnézem
Bezárom
Promóció Az igazán okos megoldások: így segítenek a háztartási gépek szebbé (is) tenni otthonod

Már rég magunk mögött tudjuk azokat az időket, amikor egy háztartási gép csupán a funkciójával és okos megoldásaival tudott lenyűgözni minket. Tegyük hozzá gyorsan: szerencsére! A tervezők ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző elektronikai berendezések esztétikai értékére is, aminek hála azok nem csak megkönnyítik, de meg is szépítik mindennapjainkat.

Kert Teafaolaj – A kártevők titkos ellenszere

A teafaolaj egy szuper természetes növényvédőszer, ami megelőzés céljából is tökéletes választásnak bizonyul. Használata során azonban szem előtt kell tartanunk néhány dolgot.

Kert Mohás a gyep? Ezzel az olcsó házi praktikával sikerül eltüntetni

Szeretsz kávézni? No, és kertes házban laksz? Ha utóbbi igaz rád, akkor már biztosan találkoztál azzal a problémával, hogy uralma alá vette a moha a füvet. Erre szerencsére van egy szuper megoldásunk, ami nem kerül semmibe, legalábbis abban az esetben, ha a kérdés első felére is igen a válaszod.

Stílus 10 Jolly Joker lakásdekorációs tipp bármelyik helyiséghez

Meglepően egyszerű és nagyszerű elvek mentén is kialakítható különleges belső tér odahaza. Fontos ugyanakkor, hogy a lakásdizájn újjáépítésekor a döntéseket a maguk ésszerű sorrendjében hozzuk meg, különben nyakatekert lesz az egész folyamat. Ha mégis bizonytalan vagy, hol kezd, és mi az, ami valóban számít, az alábbi útmutató segít elindulni a helyes úton.

Tipp Képek a falon fúrás nélkül – 4 szuper alternatíva

Fel szeretnél akasztani pár képet a falra, de nincs kedved se lyukat fúrni, se kalapácsot ragadni? Tény, hogy ezek a módszerek körülményesek, továbbá még lyukakat is hagynak a falon. Alább bemutatunk 4 olyan alternatívát, melyekhez nem szükséges se a kalapács, se a fúró.

Kert Kutyabarát udvar: 6 mutatós kerti növény, ami biztonságos a kisállatodra nézve

Egy felelős gazdi a kert tervezéskor sem feledkezik meg kiskedvencéről. Bizony rengeteg virág van, ami kis mennyiség fogyasztva is rettenetesen komoly következményekkel jár a kisállatok számára. Noha lehet azzal próbálkozni, hogy ezeket a növényeket a kutyától elzárva nevelgetjük, jobb biztosra menni. Íme 6 mutatós kerti növény, ami nem jelent veszélyt a négylábúakra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin