Forrás: Getty

Kis lakásba ötletek – Könnyen megvalósítható tippek és trükkök, hogy trendi és praktikus legyen otthonod

Kis lakásba ötletek – Tárolási trükkök

  • Padlótól a plafonig

Kis lakásban nem adatik meg az a luxus, hogy csak itt-ott legyen tárolók. Padlótól plafonig ki kell használnunk a helyet. A tárolószekrények fölé tegyünk polcokat is, vagy készít(tes)sünk beépített szekrényt, ami maximálisan kihasználja a helyet.

  • Feliratozott tárolók

Ha kevés a hely, akkor sajnos nem kivitelezhető, hogy minden holminak külön tárolódobozt tartsunk fent. Muszáj lesz két-három kategóriát is ugyanabban a kosárban tartani, a káosz elkerülése érdekében pedig elválasztókat használhatunk. Plusz feliratozzuk is a ládákat, hogy mindennek legyen dedikált helye.

  • Ajtó kihasználása

A konyha, a fürdőszoba, a spájz és a hálószoba ajtaja is szuper lehetőséget kínál tárolásra. Akasztós tárolók segítségével láthatatlan módon tárolhatunk szinte bármit, akár olyat is, ami nem abba a helyiségbe „való”. Sőt, fali papucstárolót is feltehetünk az ajtóra, és a zsebeibe pakolhatjuk az apróbb tárgyakat.

Kis lakásba ötletek – Berendezési és dekorációs tippek

  • Többfunkciós bútorok

A többfunkciós bútorok a kis lakásba ötletek tárolási és berendezési kategóriába is elfér, hiszen tényleg igazi jolly joker. Nem kell lemondani a trendi otthonról a tárolók kialakítása miatt, ha a mutatós bútorok maguk a tárolók. Rengeteg ülőke, puff, pad, kanapé vagy asztal van, amiről kívülről meg se lehet mondani, hogy praktikus tároló is egyben.

  • Galéria vagy galéria ágy

Magyarországon a kis lakások jelentős része átlagon felüli belmagassággal rendelkezik, ez pedig kiváló lehetőséget biztosít galéria építésére. Kialakíthatunk fentre olvasó kuckót, dolgozó sarkot vagy akár csak alvórészt. Ha ódzkodunk attól, hogy a galérián aludjunk vagy töltsük időt, akkor használhatjuk pusztán tárolásra is.

  • Térelválasztók kihasználása

A térelválasztók kötelező elemei a kis lakásoknak, ráadásul felületet adnak további dekorálásra. Választhatjuk magát a térelválasztót látványos elemekből, mint például fadeszkákból, de használhatunk rajta kőburkolatot, tapétát, festményeket – gyakorlatilag akármit.

  • Függöny

Használhatunk függönyt is térelválasztónak, hiszen olcsó, könnyen megvalósítható megoldás, és még albérletben is könnyű használni. Dolgozórész vagy alvósarok lekerítésére is alkalmas, ráadásul kifejezetten ízléses eredményt el lehet érni vele.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.