Kis lakásba ötletek – Könnyen megvalósítható tippek és trükkök, hogy trendi és praktikus legyen otthonod

Kis lakásba ötletek – Könnyen megvalósítható tippek és trükkök, hogy trendi és praktikus legyen otthonod

Kis lakásba ötletek – ez az, amiből nincs olyan, hogy túl sok. Cikkünkben összeszedtük a legjobb tippeket és trükköket, melyeket a profi lakberendezők is előszeretettel használnak.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Kis lakásba ötletek – Tárolási trükkök

  • Padlótól a plafonig

Kis lakásban nem adatik meg az a luxus, hogy csak itt-ott legyen tárolók. Padlótól plafonig ki kell használnunk a helyet. A tárolószekrények fölé tegyünk polcokat is, vagy készít(tes)sünk beépített szekrényt, ami maximálisan kihasználja a helyet.

  • Feliratozott tárolók

Ha kevés a hely, akkor sajnos nem kivitelezhető, hogy minden holminak külön tárolódobozt tartsunk fent. Muszáj lesz két-három kategóriát is ugyanabban a kosárban tartani, a káosz elkerülése érdekében pedig elválasztókat használhatunk. Plusz feliratozzuk is a ládákat, hogy mindennek legyen dedikált helye.

  • Ajtó kihasználása

A konyha, a fürdőszoba, a spájz és a hálószoba ajtaja is szuper lehetőséget kínál tárolásra. Akasztós tárolók segítségével láthatatlan módon tárolhatunk szinte bármit, akár olyat is, ami nem abba a helyiségbe „való”. Sőt, fali papucstárolót is feltehetünk az ajtóra, és a zsebeibe pakolhatjuk az apróbb tárgyakat.

Kis lakásba ötletek – Berendezési és dekorációs tippek

  • Többfunkciós bútorok

A többfunkciós bútorok a kis lakásba ötletek tárolási és berendezési kategóriába is elfér, hiszen tényleg igazi jolly joker. Nem kell lemondani a trendi otthonról a tárolók kialakítása miatt, ha a mutatós bútorok maguk a tárolók. Rengeteg ülőke, puff, pad, kanapé vagy asztal van, amiről kívülről meg se lehet mondani, hogy praktikus tároló is egyben.

  • Galéria vagy galéria ágy

Magyarországon a kis lakások jelentős része átlagon felüli belmagassággal rendelkezik, ez pedig kiváló lehetőséget biztosít galéria építésére. Kialakíthatunk fentre olvasó kuckót, dolgozó sarkot vagy akár csak alvórészt. Ha ódzkodunk attól, hogy a galérián aludjunk vagy töltsük időt, akkor használhatjuk pusztán tárolásra is.

  • Térelválasztók kihasználása

A térelválasztók kötelező elemei a kis lakásoknak, ráadásul felületet adnak további dekorálásra. Választhatjuk magát a térelválasztót látványos elemekből, mint például fadeszkákból, de használhatunk rajta kőburkolatot, tapétát, festményeket – gyakorlatilag akármit.

  • Függöny

Használhatunk függönyt is térelválasztónak, hiszen olcsó, könnyen megvalósítható megoldás, és még albérletben is könnyű használni. Dolgozórész vagy alvósarok lekerítésére is alkalmas, ráadásul kifejezetten ízléses eredményt el lehet érni vele.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Bővítenél, átalakítanál hogy gyermeked álmát valóra váltsd? Válaszd a Fundamentát, az otthonteremtés szakértőjét.
Megnézem
Bezárom
Tipp 5 zseniális ötlet, hogyan használd fel a megmaradt buborékfóliát

A pandémia óta egyre többet rendelsz webshopokból, és nem tudod, hogy mit kezdj a rengeteg buborékfóliával? Nekünk van pár zseniális ötletünk.

Tipp 5 lépés, amivel tisztán tarthatod a szárítógépet

A szárítógép tisztítása nem tűnik fontos feladatnak, hiszen tiszta ruhák kerülnek bele, így a gép sem lehet piszkos – vagy mégis? Bizony, a szárítógépben rengeteg kosz tud felhalmozódni a szöszöktől kezdve azoktól a szennyeződésekig, amelyek nem jöttek ki a mosás során a ruhákból. Ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen és alaposan tisztítsd a szárítógépet (is).

Tipp A 7 leggyakoribb lakberendezési hiba – Így kerüld el őket

Az emberek többsége azért nem vállalkozik szívesen lakása dekorálására, mert attól fél, hogy legnagyobb igyekezete ellenére és sok pénzt beleölve is nagyon mellélő. Csokorba szedtük a hét legnagyobb lakásdíszítési bakit, amit odahaza elkövethetsz, hogy ezek ismeretében nagyobb önbizalommal és jó irányból közelítve láthass neki az átalakításnak.

Tipp 5 virág sötét helyre – Természetes fény nélkül is szépek maradnak

Gondoltad volna, hogy ablak nélküli helyiségekben is lehet növényt tartani? Cikkünkből kiderül, hogy melyek azok a fajták, amik fény nélkül is szépen nőnek és terebélyesednek.

Stílus Az időtállóan divatos otthon kötelező elemei

A divatos otthon kifejezés hallatán többnyire mindannyiunknak ugyanaz a kép ugrik be: fényes, letisztult, átlátható, mégis díszes élettér, ahol minden berendezési tárgy más és más, mégis harmóniában van egymással. Hogy mi a titka ezeknek az élettereknek? Vegyük sorra a kötelező elemeket!

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin