Kis lakásba ötletek – Könnyen megvalósítható tippek és trükkök, hogy trendi és praktikus legyen otthonod

Kis lakásba ötletek – Könnyen megvalósítható tippek és trükkök, hogy trendi és praktikus legyen otthonod

Kis lakásba ötletek – ez az, amiből nincs olyan, hogy túl sok. Cikkünkben összeszedtük a legjobb tippeket és trükköket, melyeket a profi lakberendezők is előszeretettel használnak.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Kis lakásba ötletek – Tárolási trükkök

  • Padlótól a plafonig

Kis lakásban nem adatik meg az a luxus, hogy csak itt-ott legyen tárolók. Padlótól plafonig ki kell használnunk a helyet. A tárolószekrények fölé tegyünk polcokat is, vagy készít(tes)sünk beépített szekrényt, ami maximálisan kihasználja a helyet.

  • Feliratozott tárolók

Ha kevés a hely, akkor sajnos nem kivitelezhető, hogy minden holminak külön tárolódobozt tartsunk fent. Muszáj lesz két-három kategóriát is ugyanabban a kosárban tartani, a káosz elkerülése érdekében pedig elválasztókat használhatunk. Plusz feliratozzuk is a ládákat, hogy mindennek legyen dedikált helye.

  • Ajtó kihasználása

A konyha, a fürdőszoba, a spájz és a hálószoba ajtaja is szuper lehetőséget kínál tárolásra. Akasztós tárolók segítségével láthatatlan módon tárolhatunk szinte bármit, akár olyat is, ami nem abba a helyiségbe „való”. Sőt, fali papucstárolót is feltehetünk az ajtóra, és a zsebeibe pakolhatjuk az apróbb tárgyakat.

Kis lakásba ötletek – Berendezési és dekorációs tippek

  • Többfunkciós bútorok

A többfunkciós bútorok a kis lakásba ötletek tárolási és berendezési kategóriába is elfér, hiszen tényleg igazi jolly joker. Nem kell lemondani a trendi otthonról a tárolók kialakítása miatt, ha a mutatós bútorok maguk a tárolók. Rengeteg ülőke, puff, pad, kanapé vagy asztal van, amiről kívülről meg se lehet mondani, hogy praktikus tároló is egyben.

  • Galéria vagy galéria ágy

Magyarországon a kis lakások jelentős része átlagon felüli belmagassággal rendelkezik, ez pedig kiváló lehetőséget biztosít galéria építésére. Kialakíthatunk fentre olvasó kuckót, dolgozó sarkot vagy akár csak alvórészt. Ha ódzkodunk attól, hogy a galérián aludjunk vagy töltsük időt, akkor használhatjuk pusztán tárolásra is.

  • Térelválasztók kihasználása

A térelválasztók kötelező elemei a kis lakásoknak, ráadásul felületet adnak további dekorálásra. Választhatjuk magát a térelválasztót látványos elemekből, mint például fadeszkákból, de használhatunk rajta kőburkolatot, tapétát, festményeket – gyakorlatilag akármit.

  • Függöny

Használhatunk függönyt is térelválasztónak, hiszen olcsó, könnyen megvalósítható megoldás, és még albérletben is könnyű használni. Dolgozórész vagy alvósarok lekerítésére is alkalmas, ráadásul kifejezetten ízléses eredményt el lehet érni vele.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Bővítenél, átalakítanál hogy gyermeked álmát valóra váltsd? Válaszd a Fundamentát, az otthonteremtés szakértőjét.
Megnézem
Bezárom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Stílus Sárga a lakberendezésben – 5 meggyőző érv arra, miért éri meg ezt a színt használni

A sárga, bár természetes árnyalat, nagyon megosztó. Vagy imádják, vagy egyenesen nem kedvelik, de semmiképp sem semleges. A sárga a lakberendezésben nagyon jó választás – erről fogunk most meggyőzni.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin