Forrás: Getty

Kis lakás berendezése képekkel – A kevés hely nem lehet akadály

Trendi kis lakás berendezése képekkel:

Ha egyedül élsz, vagy egyszerűen csak nincs sok tárolni való holmitok, akkor nem ördögtől való ötlet az összhatást előnyben részesíteni. A kis lakás is lehet sikkes, ezekre pedig bizonyítékaink is vannak. Mutatjuk is:

  • Játssz a színekkel

Ha hiszed, ha nem, a kicsi lakásoknak előnyük is van. A pici terekben ugyanis jóval bátrabban alkalmazhatunk színeket, hiszen nem fognak túlzásként hatni. Kombináld a korallt a zölddel, a sárgát a kékkel, ne félj a legmerészebb színpárokat sem alkalmazni. A kicsi szobákban kifejezetten trendi hatást fognak elérni.

  • Kövesd a minimalizmust

Sokan nem érzik magukat otthonosan színkavalkádok között, ezért nekik a minimalizmus követése jelenthet megoldást. Az egyszerű színek, a kevés bútor és dekoráció segít tágasabb hatásúvá varázsolni pici otthonunkat, így cseppet kellemesebben érezhetjük magunkat a mindennapokban.

  • Dekoráld a falat

A kicsi lakások berendezésekor a dekoráció okozza a legnagyobb kihívást, hiszen nem szeretnénk felesleges tárgyakkal telíteni az amúgy is szűkös helyet. Erre jelenthet jó megoldást egy játékos tapéta vagy egy élénk színű fal, de a falmatricáktól sem szabad visszariadni.

  • Szigorú színskála

A kicsi lakásokban könnyen kivitelezhető egy adott színskála szigorú követése. Elképesztően otthonos, jól összerakott hatást lehet elérni, ha az egész lakásunk ugyanazon színekben pompázik. Ebben az esetben ne csak a falakra és kiegészítőkre gondoljunk, a bútorokat is ennek megfelelően válasszuk ki.

Praktikus megoldások kis lakásokba képekkel:

A kicsi térben tárolók kialakítása jócskán feladhatja a leckét, hiszen lehetetlen küldetésnek tűnhet mindennek megtalálni a helyét korlátozott lehetőségek mellett. Valóban nehéz, ám nem teljesíthetetlen feladatról van szó. Íme néhány praktikus, tárolóhelyekben gazdag kis lakás berendezése képekkel:

  • Mobil bútorok

Úgy érzed, mindig mindent kerülgetni kell? Állandóan az útban van valami? Megkönnyítheti az életed, ha mobil bútorokat szerzel be, ezeket pedig könnyedén arrébb guríthatod, ha a helyükön akad dolgod.

  • Beépített tárolás

A profik szerint a legjobb befektetés a kis lakásokba, ha személyre szabott beépített tárolási rendszert készítettünk. A polcrendszer készülhet az íróasztal, a kanapé vagy az ágy köré is – a lényeg, hogy a padlótól a plafonig kihasználjuk a teret.

  • Többfunkciós bútorok

Miért ne lehetne valami egyszerre trendi és hasznos? Válasszunk olyan bútorokat, amelyeknek van tárolási funkciója. Például fiókos ebédlőasztal, kanapé vagy fotel helyett jöjjön egy fiókos pad vagy egy felnyitható ágy.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.