Forrás: Europress

5 tipp, hogyan lesz a kis konyhából nagyszerű élettér

1. Ha tudod, egészen a plafonig polcozd be a szabad falfelületeket, vagy készíttess méretre passzoló konyhaszekrényt. A kicsi konyhában fontos, hogy ne a pulton tömörüljenek a konyhai eszközök, hanem jól eldughasd azokat a konyhaszekrénybe. Ezért van jelentősége a minél nagyobb szekrénynek.

2. Az étkezőasztal a nappaliban is helyet kaphat, főleg, ha leginkább csak a főétkezésekkor használjátok, hogy körbeüljétek, és átbeszéljétek az aznap történteket. De ha csak ketten vagytok, egy pult vagy – legvégső esetben – akár egy felhajtható asztalka is elég lehet. Hasonló megfontolásból a hűtőt sem muszáj a konyhában tartani, ha nincs elég helyünk. Láttunk már nappaliban elhelyezett, menő ajtóval elrejtett frizsidert is.

3. Ha asztal helyet pultot tervezel a konyhádba, akkor a sütőt akár bele is építheted. A serpenyőket felakaszthatod a falra, illetve a konyhabútor alá is szerelhetsz fel akasztós modult, mert sokkal jobban el fognak férni, mintsem a konyhaszekrényben egymásra pakolva.

4. Okos megoldásként a konyhaszekrények ajtaja lehet – a klasszikus ki- vagy felnyitható kivitel helyett – elhúzható is, így az egyébként csempézett fal előtt is nyerünk egy kis teret, ami mögé elrejthetjük például a keskeny fűszeres üvegeket.

5. Szerezz be gurulós konyhaállványt, amit félre tudsz tolni, ha nincs szükséged rá. Olyan, mint egy zsúrkocsi, csak nem az a lényeg, hogy rá tudj pakolni és egyik helyiségből a másikba tolni azt, hanem fedett tetején elő tudd készíteni az ételt, a hasában pedig tudsz tárolni – pl. fűszert és lábasokat.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.