Kis fürdőszoba csempe ötletek – Tedd tágasabbá a teret!

Kis fürdőszoba csempe ötletek – Tedd tágasabbá a teret!

Egy kis fürdőszoba berendezésekor minden döntésnél okosnak és céltudatosnak kell lennünk. A fürdőszoba csempéje pedig a legszembetűnőbb részlete a helyiségnek, ezért a kiválasztás kicsit sem egyszerű feladat. Íme 6 kis fürdőszoba csempe ötlet, melyek segítségével a kicsi hely sem jelenthet akadályt a dizájnos kinézet eléréséhez.

Ötletládához ad!

Kis fürdőszoba csempe ötletek:

  • Semleges színek használata

A kicsi tér dekorálásánál kézenfekvő megoldás a fehér szín használata, ám könnyű túlzásba esni vele, aminek steril, barátságtalan szoba az eredménye. Azonban ez egyáltalán nem mutat jól a fürdőben, hiszen ezt a helyiséget szeretjük a nyugalom szigeteként kezelni, ahová feltöltődni, megtisztulni járunk. Éppen ezért mellőzzük a fehér csempét, helyette válasszunk világos színű, semleges árnyalatút – például törtfehéret, világosszürkét vagy elefántcsont színűt.

  • Kísérletezés a formákkal

Felejtsük el a hagyományos négyzet alakú csempéket, és válasszunk játékosabb megoldásokat. A hatszögletű vagy éppen halszálka formájú csempe képes feldobni a kicsi teret anélkül, hogy túlzott dekorálásba kellene fognunk, ami amúgy sem túl szerencsés hely hiányában. A nem mindennapi formájú csempék önmagukban is elég díszesek, ezért lehetőleg semleges színű, minta nélküli darabokat válasszunk.

  • A fugát sem szabad elfelejteni

Választhatunk akármilyen trendi és drága csempét, ha nem jól választjuk ki hozzá a fuga színét és vastagságát, könnyen mellélőhetünk. A kis fürdőszoba csempe ötletek közé muszáj beszúrnunk a fugára vonatkozó tippeket: kicsi térbe mindig vékony, a csempével teljesen megegyező vagy teljes kontrasztban álló verziót válasszunk. Például fehér csempe esetén vékony, fehér vagy fekete fuga mellett tegyük le a voksunk.

  • Kontraszt a fal és a padló között

A kicsi fürdőszobákban a teljesen világos megoldás helyett érdemes a kontrasztos összhatást megcélozni. Ezt világos falakkal és sötét padlóval vagy ennek fordítottjával érhetjük el.

  • Kicsi csempék a falra

A kis fürdőszoba csempéjének kiválasztásakor mindig kicsi darabokat szánjunk a falra, a nagyobb méretűeket maximum a padlóra. A nagy darabok a falon közel sem előnyös a pici térben. A több kicsi csempe sokkal szellősebb, tágasabb érzetet kelt, így nem is kérdés, hogy inkább ezt érdemes választani.

  • Fényes felszínű csempe

A fényes felületek segítenek a szűk, kicsi helyeket szellősebbé tenni. Éppen ezért válasszunk fényes felszínű csempét a matt helyett, ha tágasabb fürdőszoba hatását szeretnénk elérni. A fényes csempéket bármilyen színben választhatjuk, azonban a padlóra semmiképp sem ajánlott fényes felszínű darabokat választani.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Otthonod modernizálása nem álom többé. Válaszd a Fundamentát, az otthonteremtés szakértőjét.
Megnézem
Bezárom
Stílus A napfelkelte színpalettája az év legnagyobb trendje

Egyre több olyan trend lát napvilágot, ami uralni fogja a 2023-as évet. Az egyik ilyen az otthonok színvilágát érinti, legyen szó a falakról, a bútorokról, a textilekről vagy a dekorációkról. Míg az utóbbi hónapokban főként a zöld árnyalatok domináltak a lakásokban, idén egy teljesen új színvilág nyer teret, méghozzá a napfelkelte színei. Beleértve mindent – a burgundi vöröstől kezdve a sáfránysárgán és aranysárgán át egészen az őszibarackig.

Stílus 5 egyszerűen megvalósítható ötlet a divatos otthon jegyében

A magazinok oldalain szebbnél szebb divatos otthon megoldásokat láthatsz, és mindig ámulatba ejtő, hogy micsoda összhang tud áradni egy jól átgondolt otthoni berendezéséből. Szerencsére nem atomfizika áll a divatos otthonok mögött, sőt, néhány egyszerű tipp segítségével a te otthonod is trendi lehet.

Stílus 20 nm-es lakás berendezése – 4 tipp, amivel kihozhatod a maximumot egy garzonból

Az új típusú társasházak elterjedésével sok olyan lakás születik, ami meglehetősen pici. Egy embernek ezek is elegek lehetnek, de egy 20 nm-es lakás berendezése nem egyszerű feladat. Ha te is ilyen kihívás előtt állsz, adunk 4 tippet, hogy könnyebben boldogulj.

Tipp Eltört egy pohár? Így szedj össze minden apró üvegszilánkot a földről

Amikor egy pohár vagy villanykörte eltörik, az apró üvegdarabok pillanatok alatt futnak ezerfele a padlón. Összeszedésük nem könnyű feladat, főleg, ha nincs kéznél egy porszívó, ezért minden praktika jól jön ilyenkor. Ilyet hoztunk most neked.

Gyerek Fiús szoba színek – Ezek a legtrendibb megoldások napjainkban

A fiús szoba színek már közel sem csak a kék árnyalataiból állnak, rengeteg trendi megoldás van, amiket mind a szülők, mind a gyerekek imádnak. Elhoztuk a profi lakberendezők és az Instagram kedvenc megoldásait.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin