Forrás: Getty

Kis fürdőszoba csempe ötletek – Tedd tágasabbá a teret!

Kis fürdőszoba csempe ötletek:

  • Semleges színek használata

A kicsi tér dekorálásánál kézenfekvő megoldás a fehér szín használata, ám könnyű túlzásba esni vele, aminek steril, barátságtalan szoba az eredménye. Azonban ez egyáltalán nem mutat jól a fürdőben, hiszen ezt a helyiséget szeretjük a nyugalom szigeteként kezelni, ahová feltöltődni, megtisztulni járunk. Éppen ezért mellőzzük a fehér csempét, helyette válasszunk világos színű, semleges árnyalatút – például törtfehéret, világosszürkét vagy elefántcsont színűt.

  • Kísérletezés a formákkal

Felejtsük el a hagyományos négyzet alakú csempéket, és válasszunk játékosabb megoldásokat. A hatszögletű vagy éppen halszálka formájú csempe képes feldobni a kicsi teret anélkül, hogy túlzott dekorálásba kellene fognunk, ami amúgy sem túl szerencsés hely hiányában. A nem mindennapi formájú csempék önmagukban is elég díszesek, ezért lehetőleg semleges színű, minta nélküli darabokat válasszunk.

  • A fugát sem szabad elfelejteni

Választhatunk akármilyen trendi és drága csempét, ha nem jól választjuk ki hozzá a fuga színét és vastagságát, könnyen mellélőhetünk. A kis fürdőszoba csempe ötletek közé muszáj beszúrnunk a fugára vonatkozó tippeket: kicsi térbe mindig vékony, a csempével teljesen megegyező vagy teljes kontrasztban álló verziót válasszunk. Például fehér csempe esetén vékony, fehér vagy fekete fuga mellett tegyük le a voksunk.

  • Kontraszt a fal és a padló között

A kicsi fürdőszobákban a teljesen világos megoldás helyett érdemes a kontrasztos összhatást megcélozni. Ezt világos falakkal és sötét padlóval vagy ennek fordítottjával érhetjük el.

  • Kicsi csempék a falra

A kis fürdőszoba csempéjének kiválasztásakor mindig kicsi darabokat szánjunk a falra, a nagyobb méretűeket maximum a padlóra. A nagy darabok a falon közel sem előnyös a pici térben. A több kicsi csempe sokkal szellősebb, tágasabb érzetet kelt, így nem is kérdés, hogy inkább ezt érdemes választani.

  • Fényes felszínű csempe

A fényes felületek segítenek a szűk, kicsi helyeket szellősebbé tenni. Éppen ezért válasszunk fényes felszínű csempét a matt helyett, ha tágasabb fürdőszoba hatását szeretnénk elérni. A fényes csempéket bármilyen színben választhatjuk, azonban a padlóra semmiképp sem ajánlott fényes felszínű darabokat választani.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.