Kis fürdőszoba csempe ötletek – Tedd tágasabbá a teret!

Kis fürdőszoba csempe ötletek – Tedd tágasabbá a teret!

Egy kis fürdőszoba berendezésekor minden döntésnél okosnak és céltudatosnak kell lennünk. A fürdőszoba csempéje pedig a legszembetűnőbb részlete a helyiségnek, ezért a kiválasztás kicsit sem egyszerű feladat. Íme 6 kis fürdőszoba csempe ötlet, melyek segítségével a kicsi hely sem jelenthet akadályt a dizájnos kinézet eléréséhez.

Ötletládához ad!

Kis fürdőszoba csempe ötletek:

  • Semleges színek használata

A kicsi tér dekorálásánál kézenfekvő megoldás a fehér szín használata, ám könnyű túlzásba esni vele, aminek steril, barátságtalan szoba az eredménye. Azonban ez egyáltalán nem mutat jól a fürdőben, hiszen ezt a helyiséget szeretjük a nyugalom szigeteként kezelni, ahová feltöltődni, megtisztulni járunk. Éppen ezért mellőzzük a fehér csempét, helyette válasszunk világos színű, semleges árnyalatút – például törtfehéret, világosszürkét vagy elefántcsont színűt.

  • Kísérletezés a formákkal

Felejtsük el a hagyományos négyzet alakú csempéket, és válasszunk játékosabb megoldásokat. A hatszögletű vagy éppen halszálka formájú csempe képes feldobni a kicsi teret anélkül, hogy túlzott dekorálásba kellene fognunk, ami amúgy sem túl szerencsés hely hiányában. A nem mindennapi formájú csempék önmagukban is elég díszesek, ezért lehetőleg semleges színű, minta nélküli darabokat válasszunk.

  • A fugát sem szabad elfelejteni

Választhatunk akármilyen trendi és drága csempét, ha nem jól választjuk ki hozzá a fuga színét és vastagságát, könnyen mellélőhetünk. A kis fürdőszoba csempe ötletek közé muszáj beszúrnunk a fugára vonatkozó tippeket: kicsi térbe mindig vékony, a csempével teljesen megegyező vagy teljes kontrasztban álló verziót válasszunk. Például fehér csempe esetén vékony, fehér vagy fekete fuga mellett tegyük le a voksunk.

  • Kontraszt a fal és a padló között

A kicsi fürdőszobákban a teljesen világos megoldás helyett érdemes a kontrasztos összhatást megcélozni. Ezt világos falakkal és sötét padlóval vagy ennek fordítottjával érhetjük el.

  • Kicsi csempék a falra

A kis fürdőszoba csempéjének kiválasztásakor mindig kicsi darabokat szánjunk a falra, a nagyobb méretűeket maximum a padlóra. A nagy darabok a falon közel sem előnyös a pici térben. A több kicsi csempe sokkal szellősebb, tágasabb érzetet kelt, így nem is kérdés, hogy inkább ezt érdemes választani.

  • Fényes felszínű csempe

A fényes felületek segítenek a szűk, kicsi helyeket szellősebbé tenni. Éppen ezért válasszunk fényes felszínű csempét a matt helyett, ha tágasabb fürdőszoba hatását szeretnénk elérni. A fényes csempéket bármilyen színben választhatjuk, azonban a padlóra semmiképp sem ajánlott fényes felszínű darabokat választani.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Otthonod modernizálása nem álom többé. Válaszd a Fundamentát, az otthonteremtés szakértőjét.
Megnézem
Bezárom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 4 lakberendezési tárgy, amivel energiát spórolhatsz

Az idei őszi és téli szezonban minden a spórolásról szól. Nem meglepő, hogy mindenki különböző trükkökkel próbálja csökkenteni a fogyasztást. Jelen esetben azt szeretnénk bemutatni, hogy bizonyos lakberendezési tárgyakkal is spórolhatsz az energián.

Otthon Lakberendezés csavarokkal – És happy enddel

Egy otthon kialakításánál biztosan előfordulnak meglepetések, és az már csak a kreativitáson és a fantázián múlik, hogy ezeket a javunkra fordítsuk. Anya és fia költözését több újratervezés is megelőzte, visszatekintve azonban minden úgy lett jó, ahogy alakult.

Stílus Ez az 5 lakberendezési trend már lejárt lemez

A trendek mindig jönnek és mennek, a lakberendezők pedig időről időre összegzik, mik nem tartoznak már a divatos kategóriába. Így történt ez 2022-ben is, mi pedig tolmácsoljuk a lakberendezők ítéletét. Eláruljuk, melyik trendek mellett nem voksolnának már (legalábbis egy ideig) a profik.

Stílus Lehet, hogy neked nem való a kék a lakberendezésbe? Íme, 5 árulkodó jel

A kéket a lakberendezés örök kedvencének tartják, hiszen rengeteg fajta időtálló megoldást lehet ezzel a színnel megvalósítani. Azonban nem mindenki egyforma, így megeshet, hogy hozzád vagy a te lakásodhoz egyáltalán nem passzol. Ne érezd emiatt rosszul magad, csupán ismerd fel időben, nehogy megutáld az otthonod.

Tipp Állandóan hideg van a lakásban? Ez a 4 leggyakoribb ok

Egy hideg lakás nem csak kellemetlen és bosszantó, de hosszútávon még káros is az ingatlanra nézve. Épp ezért annyira fontos, hogy mielőbb kiderítsd, mi okozza ezt a problémát.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin