Forrás: Getty

Készen állsz? Idén ezek a trendek uralják majd a lakberendezés világát

1. Természet inspirálta szobák

A lakberendezők szerint már nem csak itt-ott jelennek majd meg természet inspirálta elemek az otthonokban, hanem egész szobák lesznek tele csak természetes kiegészítőkkel. Mire is gondolunk pontosan? Természetes textíliákra – például pamutra, rattanra, fára és kőre, sok-sok növényre és földszínekre

2. Viva Magenta

A Pantone a Viva Magentát választotta az év színének 2023-ban, amely egyszerre képviseli a természetet és a technológia alakította világot, önkifejezésre bátorít, és mindenki irányába befogadó. A Viva Magenta üzenete annyira elnyerte a dizájnerek tetszését, hogy 2023-ban biztosan uralni fogja a lakberendezési trendeket. 

3. Tapéták mindenhol

Idén nem csak a nappali vagy a konyha trendjeinél jelenik meg a tapéta, hanem a lakás minden pontján. És ami még jobb: nem csak visszafogott, hanem színes és merész mintákra is számíthatunk. Miért jó ez nekünk? Mert pár sikkes tapéta elég ahhoz, hogy otthonunk úgy nézzen ki, mintha profi tervezte volna. 

4. Fenntartható dizájn

2023-ban már tényleg nem engedhetjük meg magunknak, hogy gyorsan kopó limlomokkal díszítsük az otthonunkat. Ezek helyett a fenntartható, újragondolt, újrahasznosított darabok lesznek a befutók. Olyannyira ez lesz a trend, hogy az sem baj, ha valami nem a legszebb, ha cserébe fenntartható. 

5. Természetes fény, mint dekoráció

Idén a természet szeretete miatt a sok színes LED fény helyett a természetes fény lesz a befutó. Ezért a lakberendezők áttetsző, fényáteresztő függönyök beszerzésére buzdítanak, valamint sok-sok tükörre, ami “befogja” az otthonunkba a sok fényt. Még tovább fokozhatjuk a természetes fény erejét a szobában, ha világos színű dekorációt választunk. 

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.