Készen állsz? Idén ezek a trendek uralják majd a lakberendezés világát

Készen állsz? Idén ezek a trendek uralják majd a lakberendezés világát

A lakberendezők már év elején mindig pontosan meg tudják határozni, hogy mire kell számítanunk 2023-ban. Reméljük, készen állsz, és te is meglovagolod majd ezeket a trendhullámokat.

Ötletládához ad!

1. Természet inspirálta szobák

A lakberendezők szerint már nem csak itt-ott jelennek majd meg természet inspirálta elemek az otthonokban, hanem egész szobák lesznek tele csak természetes kiegészítőkkel. Mire is gondolunk pontosan? Természetes textíliákra – például pamutra, rattanra, fára és kőre, sok-sok növényre és földszínekre

2. Viva Magenta

A Pantone a Viva Magentát választotta az év színének 2023-ban, amely egyszerre képviseli a természetet és a technológia alakította világot, önkifejezésre bátorít, és mindenki irányába befogadó. A Viva Magenta üzenete annyira elnyerte a dizájnerek tetszését, hogy 2023-ban biztosan uralni fogja a lakberendezési trendeket. 

3. Tapéták mindenhol

Idén nem csak a nappali vagy a konyha trendjeinél jelenik meg a tapéta, hanem a lakás minden pontján. És ami még jobb: nem csak visszafogott, hanem színes és merész mintákra is számíthatunk. Miért jó ez nekünk? Mert pár sikkes tapéta elég ahhoz, hogy otthonunk úgy nézzen ki, mintha profi tervezte volna. 

4. Fenntartható dizájn

2023-ban már tényleg nem engedhetjük meg magunknak, hogy gyorsan kopó limlomokkal díszítsük az otthonunkat. Ezek helyett a fenntartható, újragondolt, újrahasznosított darabok lesznek a befutók. Olyannyira ez lesz a trend, hogy az sem baj, ha valami nem a legszebb, ha cserébe fenntartható. 

5. Természetes fény, mint dekoráció

Idén a természet szeretete miatt a sok színes LED fény helyett a természetes fény lesz a befutó. Ezért a lakberendezők áttetsző, fényáteresztő függönyök beszerzésére buzdítanak, valamint sok-sok tükörre, ami “befogja” az otthonunkba a sok fényt. Még tovább fokozhatjuk a természetes fény erejét a szobában, ha világos színű dekorációt választunk. 

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Légkondicionálás a lehető legkisebb költségből – Zsebbarát tippek hűvös lakáshoz

Nyakunkon az év legmelegebb időszaka, így lassan biztosan be kell kapcsolni a klímát. Persze sokan a fogyasztása miatt félnek használni. Nekik mutatunk pár megoldást, amivel a légkondicionáló áramhasználata alacsony marad.

Tipp Toll paplan tisztítása házilag – Frissítsd fel az ágyad ezzel a pár lépéssel

Azt mindenki tudja, hogy az ágyneműt és a huzatokat viszonylag gyakran kell tisztítani – de a „töltetről’, azaz a párnákról és a paplanokról már kevesebb szó esik. Pedig azokra is ráfér a karbantartás. Mutatjuk, hogyan zajlik a toll paplan tisztítása házilag.

Tipp Indukciós főzőlap tisztítása – Így működik!

Egyre több lakásban találkozhatunk indukciós főzőlappal, ugyanis sok előnye van. Az egyik sarkalatos pontja azonban a takarítás, ami több odafigyelést igényel. Mutatjuk, hogyan zajlik egy indukciós főzőlap tisztítása.

Felújítás Íme 5 ok, miért a nyár a legjobb időzítés a kültéri festésre

Nehezen veszed rá magad a ház vagy a garázs kültéri festésére? Pedig rengeteg érv szól amellett, hogy ebben a gyönyörű időben ¬– vagy mások szerint hőségben – láss neki ennek. Elhoztuk az 5 legnyomósabbat:

Tipp 5 teendő, amit iktass be, mielőtt elutazol nyaralni

Egy nyaralás előtti készülődés jóval többet takar, mint a csomagolás. A házunk biztonsága mindennél fontosabb, ezért érdemes olyan óvintézkedéseket megtenni ilyenkor, ami nem csak a kéretlen betolakodókat tartja távol, de a baleseteket is. Összegyűjtöttük az 5 legfontosabb tennivalót a gondtalan nyaralás jegyében:

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin