Forrás: Getty

Karácsonyi hangulat a lakásban pár egyszerű lépésben

Dekorációk, melyek nélkül nem lesz igazi a karácsonyi hangulat a lakásban:

  • Tipikus szimbólumok: A karácsonynak számos jellegzetes szimbóluma van, mint például a csengő, a csillag vagy a masni. Lehetőleg minél nagyobb mennyiségben szerezzünk be ilyen formájú vagy mintájú díszeket, hiszen ezek fognak minket igazán emlékeztetni az ünnepekre. Ha ezek a szimbólumok megjelennek, nemcsak a hagyományos, de a modern díszek is képesek elhozni az igazi karácsonyi hangulatot.
  • Fénysorok: A fénysorok jóval biztonságosabbak a gyertyáknál, ezért nem csoda, hogy a népszerűségi lista élére ugrottak. Akár színes, akár egyszínű fénysorról is van szó, különleges hangulatot teremt a lakásban, ha bekapcsoljuk sötétedéskor.
Karácsonyi hangulat a lakásban pár egyszerű lépésben
Forrás: Getty
  • Fenyő: Akár fa, akár csak ágak formájában, de muszáj beszereznünk fenyőt, hogy igazi legyen a karácsonyi hangulat a lakásban. Ha ragaszkodunk a hagyományokhoz, és csak Szenteste napján állítjuk fel a fát, addig is dekoráljunk fenyőágakkal.

Illatok, hogy teljes legyen a karácsonyi hangulat a lakásban:

  • Fahéj: A fahéj a legtipikusabb karácsonyi illatok egyike. Készíthetünk DIY illatosítót, vagy fahéj illatú mécseseket, gyertyákat is beszerezhetünk.
Karácsonyi hangulat a lakásban pár egyszerű lépésben
Forrás: Getty
  • Fenyő: Nem csak látványra, de illatra is kötelező eleme a karácsonynak. A friss fenyőillatnál jobban semmi nem hozza meg a karácsonyi hangulatot, ezért helyezzünk ki a lakás különböző pontjaira fenyőágakat.
  • Narancs és szegfűszeg: Egyszerű DIY illatosító, ha narancsba szegfűszeg darabkákat szurkálunk. Ezt fellógathatjuk valahova, de akár asztali dekorációként is használhatjuk egy tálban.

Szokások, amik segítenek megteremteni a karácsonyi hangulatot:

  • Karácsonyi sütik sütése: A karácsonyi sütisütés szuper családi program, de egyedül is jó móka. A mézeskalács elmaradhatatlan eleme a karácsonynak, ezért nyissuk ezzel az ünnepi szezont.
  • Karácsonyi zenék a háttérben: Állítsunk össze egy lejátszási listát a kedvenc karácsonyi zenéinkből, és kapcsoljuk be rendszeresen. Akár takarítás, akár főzés közben jó kedvre derít majd minket a Jingle Bells vagy Rudolf, a piros orrú szarvas.
Karácsonyi hangulat a lakásban pár egyszerű lépésben
Forrás: Getty
  • Adventi koszorú meggyújtása: Nem véletlenül él ilyen régóta az adventi koszorú hagyománya, hiszen igazi ünnepi hangulatot teremt a vasárnapi gyertyagyújtás. Minden egyes gyertya fokozza a várakozást, ezért semmiképp se hagyjuk ki idén sem.
  • Adventi kalendárium: Nem csak a gyerekek számára kedves szokás az adventi kalendárium. A család minden tagjának jár egy apró kedvesség az adventi időszakban, ezért beszéljük meg a családtagokkal, hogy idén mindenki készül a másiknak valami kedvességgel.
Karácsonyi hangulat a lakásban pár egyszerű lépésben
Forrás: Getty
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.