Forrás: Getty

Húsvéti dekor házilag: készülj házi készítésű díszekkel a nyuszis ünnepre

Következzen három húsvéti dekor házilag projekt.

Húsvéti dekor házilag tojásokból

Ha húsvétról van szó, akkor mindenkinek a festett tojások jutnak először eszébe, mivel ez a húsvéti dekor házilag is könnyen elkészíthető. A festéshez nem is lesz szükséged mindenféle festékre és más nem természetes anyagra, ugyanis az otthon található dolgokból is könnyen tudsz színezőt készíteni. Ha például rózsaszín tojásokat szeretnél, akkor áztasd őket egy erősre főzött és sokáig áztatott csipkebogyó tea vízébe. A kék színhez vörös káposztát kell főznöd 30 percig, majd utána egy napig annak levében áztatni a tojásokat. A lila színhez pedig céklát érdemes használnod, ugyanúgy, ahogyan a kék esetében a vörös káposztával is tetted. Ha festés előtt kifújtad a tojásokat, akkor díszként mehetnek a tojásfára, esetleg szétszórva a kertben vagy a lakásban. Ha teljes tojásokat festettél, akkor a természetes színezék miatt akár még fogyaszthatók is.

Húsvéti dekor házilag: készülj házi készítésű díszekkel a nyuszis ünnepre
Forrás: Getty

[inert_article id=”155669″]

Figurák és állatok

A tojások mellett a nyulak és a csibék jelentik a másik fő irányvonalat a húsvéti díszítésben, így erre is hoztunk egy ötletet. Ehhez szürke és sárga filcre lesz szükséged, egy vastag papírlapra valamint pár színes filctollra és hurkapálcára. A papírból készítsd el a figurák formáját, amit aztán a gyerekek körbe tudnak vágni a filcből. A színes tollakkal rajzoljátok meg az állatok arcát és egyéb részleteit, majd a hátukra ragassz hurkapálcát. Ezeket a kis díszeket akár magukban, akár egy csokor virággal együtt el tudod helyezni a lakás különböző pontjain.

Húsvéti dekor házilag: készülj házi készítésű díszekkel a nyuszis ünnepre
Forrás: Getty

Személyre szabott nyulak

Ez a fajta dekoráció általában nagyon sikeres a gyerekek körében, hiszen a kezükkel kell festeni, így biztosan lesznek rosszabbul sikerült, vicces darabok is. Szükséged lesz színes papírlapokra és egy vízfesték palettára. Festékezd be a gyerekek kezét, majd nyomják rá a papírra a hüvelykujj kivételével, így adja ki a nyuszi fejét és füleit. Ha megszáradt a festék, a filctollak segítségével egészítsétek ki a részleteket, majd kész is a nyuszis dekoráció. Nagyszülőknek és rokonoknak értékes ajándék lehet.

Húsvéti dekor házilag: készülj házi készítésű díszekkel a nyuszis ünnepre
Forrás: Getty
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.