Forrás: Getty

Homlokzat festés ötletek – Tippek a szemrevaló külsőhöz

Homlokzat festés ötletek régi házaknál

Ha felújításról van szó, akkor a külső stílus kiválasztásakor fontos szerepe van a ház típusának is. Sok helyen jól tud mutatni egy monokróm festés, de egy vidéki parasztházhoz egyáltalán nem illik, így biztosan nem olyan lesz a végeredmény, mint amit megálmodtál. A régebbi típusú házakhoz tehát olyan színt és stílust érdemes választanod, ami nem üt el az ingatlan alapvető jellegzetességeitől

A kádár-kockáknál azonban már bátran jöhetnek a kreatívabb és merészebb homlokzat festés ötletek, hiszen a forma és a stílus is nagyon semleges, így könnyen alakíthatod a saját ízlésed szerint. A modern hatás érdekében válassz halványabb, pasztellszíneket, így ránézésre akár több évtizedet is le tudsz faragni a ház korából.

Illeszd be a környezetbe

Ahhoz, hogy ne legyen túl feltűnő a ház új külseje, ne hagyd, hogy nagyon elüssön a környezetétől. Egy felújított házakkal teli környéken a meleg színű külső festés biztosan elüt majd a többitől – és fordítva is igaz: egy régi házakkal teli utcában a pasztellszínek fognak idegenül hatni. Mielőtt döntést hoznál, sétálj egyet a környéken, figyeld meg a házakat, a fákat és az egész tájat. Próbáld beleképzelni az utcaképbe az új színt, amit kiszemeltél, és győződj meg la, hogy harmonizál az összképpel.

Használj textúrákat

A homlokzat egy nagyon nagy felület, így könnyen lehet unalmassá is tenni egy egyszerű festéssel. A homlokzati festékek között találsz olyanokat is, amelyeknek valamilyen textúrája lesz száradás után, ami fel tudja dobni a ház külsejét. Ha nem szeretnéd az egész homlokzatot textúrált festékkel lekenni, akkor válaszd ki csak az ablakok és ajtó keretét, ahová kerülhet egy kevés a speciális festékből.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.