Függöny variációk nappaliba – Egyszerűtől a luxusig

Függöny variációk nappaliba – Egyszerűtől a luxusig

A függönyök szerepét sokan elbagatellizálják, pedig mind dekorációs, mind funkcionális szempontból nagyon fontosak. Íme, ezek a legjobb függöny variációk nappaliba.

Ötletládához ad!

Érjen-e apadlóig?

A konkrét ötletek előtt érdemes arról beszélni, ami afüggönyök esetében a leginkább megosztó kérdés, mégpedig hogy érjen-e földig afüggöny. Sok esetben a hosszú függöny nem praktikus egy szobában – ilyen leheta konyha vagy a gyerekszoba –, mert félő, hogy koszos lesz. A nappalibanazonban szinte minden esetben érdemes padlóig érő darabot választani, ugyanissokkal elegánsabb és koherensebb hatást fog kelteni, így a hosszú függönyvariációk nappaliba nagyon elterjedtek.

Egyszerűfüggöny

A függönyök fő funkciója, hogy ne engedjen belátni az utcáról.Ha a dekoráció nem annyira fontos, akkor elég egy egyszerű, fényáteresztőfüggöny is a nappaliba, ami a természetes fényt nem szűri meg. Viszont ebből isbátran válassz földig érő darabot – minél sűrűbb, annál jobb.

Színhezigazított nappali függöny

Ha egy kicsit rá szeretnél erősíteni a szoba színeire, akkorhasználj hozzá passzoló árnyalatú sötétítő függönyt. Ezzel a lépéssel könnyenel tudsz érni egy olyan összhatást, ami a nappali egészét harmonikussá teszi. Próbáldmeg megtalálni a legjobban közelítő tónust, mert egy pici eltérés is nagyonfeltűnő lehet.

Luxusfüggöny variációk nappaliba

Amennyiben az a célod, hogy a függöny ne csak eltakarjon, deszerepet is kapjon a nappaliban, akkor olyat válassz, ami képes a szobaközponti részévé válni. Ezt azzal tudod elérni, hogy olyan szín mellett teszedle a voksod, ami nagyon elüt a többi használt árnyalattól, így a tekintetetrögtön képes bevonzani. Ezek után egyensúlyozd ki a szobát: helyezz el néhány dekorációstárgyat a térben, ami színben illik a függönyhöz.

Galéria / 6 kép

Megnézem a galériát

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Lakóingatlan felújítása esetén válaszd a Fundamentát.
Megnézem
Bezárom
Promóció Időutazz velünk! Így néz ki a jövő nappalija

Napjaink technológia fejlődését látva izgalmas eljátszani a gondolattal, mit hozhat az életünkbe a (közel)jövő. Míg a repülő autó, a gondolkodásra képes robot és a mindentudó mesterséges intelligencia néhány éve még túlzottan futurisztikusnak tűnt, ma már egészen elérhető távolságba került. De vajon hogyan hat majd mindez az otthonainkra?

Tipp Nem nő az anyósnyelved? Ezek a gyakori hibák lehetnek a háttérben

Az anyósnyelv (Sansevieria) nagyon népszerű szobanövény, amit könnyű gondozásának és a levegőt tisztító tulajdonságainak köszönhet. Azonban néha előfordul, hogy az egyébként gyorsan növekedő levelek stagnálnak, rosszabb esetben sárgulnak is. Összeszedtük a leggyakoribb gondozási hibákat:

Tipp Napelemes cserép – Máris megérkezett a hagyományos napelem utódja?

Mostanában már nem lehet úgy végig sétálni az utcán, hogy ne tűnjön fel legalább egy napelemmel felszerelt háztető. Egyelőre ritkábban ugyan, de találkozhatunk már ennek tovább gondolt változatával, a napelemes cseréppel is.

Stílus Hangulatos fürdőszobára vágysz? Akkor ezt a 4 dolgot pakold el szem elől

Sokszor beszélünk arról, mivel és hogyan dekorálhatod a fürdőt, hogy szép és egyed legyen. Arról azonban kevés szó esik, mit ne tegyél oda. Épp ezért most ezeket vesszük sorra.

Tipp Gyűrődésmentes ágynemű vasalás nélkül – Nem álom többé!

Te is imádod frissen felhúzott ágynemű alatt álomra hajtani a fejed? Nincs is ezen semmi meglepő. Ahogy azon sem, ha az ágynemű vasalásáért már annyira nem rajongsz. Viszont az alábbi trükknek hála legalább ezt a fárasztó feladatot megspórolhatod.

Tipp A tökéletesre vasalt ruhák 5 titka

Nem vagy egyedül, ha számodra is a vasalás a legkevésbé kedves házimunka. Különösen, ha minden igyekezeted ellenére is maradnak gyűrődések a ruhákon. Íme néhány hasznos vasalási tipp, ami megkönnyítheti az életedet.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin