Forrás: Getty

Függöny variációk nappaliba – Egyszerűtől a luxusig

Érjen-e apadlóig?

A konkrét ötletek előtt érdemes arról beszélni, ami afüggönyök esetében a leginkább megosztó kérdés, mégpedig hogy érjen-e földig afüggöny. Sok esetben a hosszú függöny nem praktikus egy szobában – ilyen leheta konyha vagy a gyerekszoba –, mert félő, hogy koszos lesz. A nappalibanazonban szinte minden esetben érdemes padlóig érő darabot választani, ugyanissokkal elegánsabb és koherensebb hatást fog kelteni, így a hosszú függönyvariációk nappaliba nagyon elterjedtek.

Egyszerűfüggöny

A függönyök fő funkciója, hogy ne engedjen belátni az utcáról.Ha a dekoráció nem annyira fontos, akkor elég egy egyszerű, fényáteresztőfüggöny is a nappaliba, ami a természetes fényt nem szűri meg. Viszont ebből isbátran válassz földig érő darabot – minél sűrűbb, annál jobb.

Színhezigazított nappali függöny

Ha egy kicsit rá szeretnél erősíteni a szoba színeire, akkorhasználj hozzá passzoló árnyalatú sötétítő függönyt. Ezzel a lépéssel könnyenel tudsz érni egy olyan összhatást, ami a nappali egészét harmonikussá teszi. Próbáldmeg megtalálni a legjobban közelítő tónust, mert egy pici eltérés is nagyonfeltűnő lehet.

Luxusfüggöny variációk nappaliba

Amennyiben az a célod, hogy a függöny ne csak eltakarjon, deszerepet is kapjon a nappaliban, akkor olyat válassz, ami képes a szobaközponti részévé válni. Ezt azzal tudod elérni, hogy olyan szín mellett teszedle a voksod, ami nagyon elüt a többi használt árnyalattól, így a tekintetetrögtön képes bevonzani. Ezek után egyensúlyozd ki a szobát: helyezz el néhány dekorációstárgyat a térben, ami színben illik a függönyhöz.

Galéria / 6 kép

Megnézem a galériát
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.