Forrás: Getty

Forró trendek: így öltöztesd a nyár trendi mintáiba a lakásodat

Konyha

A konyhában megjelenhet a nyár az asztalterítő, a szalvéta, a bögrék színvilágában. Válasszunk bátran kék, narancssárga, világoszöld bögréket, poharakat vagy akár kulacsot is magunknak. A környezettudatosság jegyében inkább konyharuhát használjunk, mint sem papírtörlőt, és ha már erre szavazunk, egy, a régi időkre emlékeztető zöld-fehér kockás textilt is felválthatja valami modernebb, nyáriasabb mintázat. Akár fehér alapon színes gyümölcs mintával ellátott, akár rózsaszín flamingókkal tarkított anyagot találunk, mindkét választás tipikusan nyári hangulatot hoz a konyhába.

Nappali

Ha szerencsés elrendezésű a lakásod, akkor a nappalidból nyílik egy ajtó a teraszra, így nyáron megtoldhatod ezt a helyiséget, és akár vendégfogadásra is alkalmas kis teraszt tudsz kialakítani magadnak, ahol virágmintás párnákkal, flamingós vagy déli gyümölcsös limonádés üvegekkel, színes papírlampionokkal kápráztathatod el a hozzád látogatókat.

A nappaliban használj világos drapériákat. A sötétítést megoldhatod redőnnyel, de lehet kapni olyan sötétítő függönyöket is, melyek a szoba felé világos színűek a másik oldalról pedig sötétek, így nem teszik komorrá a nappali összhatását. A kanapéra választhatsz mosható huzatot, melyek a jelen évszaknak megfelelően nem csak esztétikusak, de jól is funkcionálnak. Például télen kiváló a bolyhos, meleg huzat, de nyáron a bőrünk a jobban szellőző anyagokat kedveli – mint például a vásznat vagy esetleg a frottír huzatot. A díszpárnák huzata legyen a nyár slágereként befutó tengerészkék csíkos mintás, de a fehér alapon narancssárga nagy napraforgó fej is a tökéletes nyári hangulatot hoz a nappalidba. A nagy hőségben jobban izzad a bőrünk, így a párnahuzatok kiválasztásakor vedd figyelembe, hogy ellenálló legyen a gyakori mosásnak.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.