Forrás: Getty

Férfias lakberendezés – Pasis ötletek nem csak pasik számára

Milyen a férfias lakberendezés?

A közvélemény szerint a férfias lakberendezés a sötét árnyalatokat, a letisztultságot, a praktikusságot, a  bőr kiegészítőket és az okos otthon elemeit jelenti. Ezek azonban már közel sem csak a pasik lakásainak jellegzetességei, ezért nyugodtan bárki meríthet belőlük ötleteket.

Inspirációk férfias lakberendezési megoldásokra

  • Sötét színek

A férfias lakberendezés kapcsán a szürke, a fekete és a sötétbarna színek merülnek fel. Ezek az árnyalatok valóban jól mutatnak egy pasis lakásban, azonban bármelyik otthonban alkalmazhatók, hiszen szuper elegáns összhatást lehet elérni velük. Arra ügyeljünk, hogy ne essünk túlzásba a túl sötét árnyalatokkal, hiszen barátságtalan, élettelen lesz az összhatás. A tökéletes egyensúly érdekében a szürke vagy a barna világosabb árnyalatait alkalmazzuk.

  • Bőr vagy műbőr bútorok

A bőr és műbőr bútorok már nem tartoznak a trendi megoldások közé, pedig megfelelő környezetben kifejezetten jól tudnak mutatni. Egy-egy bőr vagy műbőr fotel vagy puff elegáns részlete lehet a szobának, pláne, ha tökéletes illik a színskálába is.

  • Természetes anyagok

A fa bútorok és burkolatok is kifejezetten pasisnak számítanak, bár minden házban jól mutatnak. A profik előszeretettel alkalmaznak egy nagy fa felületet a szoba fókuszpontjának, ehhez igazítják a színskálát és a kiegészítőket is. A végeredmény kifinomult, jó megjelenést kölcsönöz bármelyik helyiségnek, ezért a skandináv vagy az indusztriális stílus kedvelőinek is jó ötlet.

  • Minimalista dekoráció

A filmes legénylakásokban alig látni bármi kiegészítőt, a minimalista hatás érvényesül szinte teljesen. A minimalizmus nem véletlenül trendi a pasik körében is, hiszen könnyen tisztán tartható, ráadásul jól is néz ki. A fő dekorációs elemek az egyszerűen gondozható növények, valamint a letisztult fali képek és poszterek.

  • Személyes kedvencek megjelenítése

A pasis lakásokban gyakran láthatunk posztereket és plakátokat a kedvenc filmekről, játékokról vagy előadókról. Mivel természetesen nem csak a férfiaknak vannak kedvenceik, amelyekkel dekorálni lehet a lakást, ezért nyugodtan állítson ki bárki személyes kedvenceket. A poszterek és fényképek egyedivé és otthonossá tesznek bármilyen szobát.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.