Fekete-fehér lakberendezés ötletek – Így valósítsd meg otthonodban ezt a klasszikus színpárost

Fekete-fehér lakberendezés ötletek – Így valósítsd meg otthonodban ezt a klasszikus színpárost

Szereted az elegáns, klasszikus megoldásokat? A fekete-fehér lakberendezés sikkes, időtálló és minden, csak nem unalmas. Összegyűjtöttük a legjobb tippeket, amelyek segítségével mutatósan megjeleníthetjük ezt a színpárost az otthonunkban.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Fekete-fehér lakberendezés szabályai

  • A megfelelő egyensúly

Válasszuk az egyik árnyalatot domináns színként, a másik színt pedig használjuk díszítésnek és kiegészítőként. Lehetőleg törekedjünk a 70-30 arányra. Szemléletes példa: egy nagy méretű fekete kanapé mellé fehér falakat, világos padlót és fehér dohányzóasztalt válasszunk.

  • A fekete és a fehér árnyalatai

Furcsán hangzik, de a feketének és a fehérnek is több árnyalata van. Játsszunk a színek világosságaival, tónusával, a bútorok tekintetében pedig keverjük a textúrákat. A fekete bútorok tekintetében érdemes a fémes textúra felé nyúlni, a fehérnél pedig inkább a matt, a fa anyagokat keressük.

  • Minták és formák használata

Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy feldobjuk a fekete-fehér enteriőrt, ha játszunk a mintákkal. Itt a csíkokra, kockákra, pöttyökre, geometrikus és absztrakt motívumokra gondoljunk. Klasszikus megoldásnak számít a fekete-fehér kockás padló, vagy a nagy virágmintás tapéta is.

  • Keverjük a stílusokat

A régi és új bútorok, tárgyak, művészeti alkotások és kiegészítők keverése az egyik legjobb módja annak, hogy olyan otthonos belső teret hozzunk létre, amely összeszedettnek tűnik. A feketéhez és a fehérhez való ragaszkodás lehetővé teszi, hogy keverjük a korszakokat és stílusokat, miközben a kohézió megmarad.

  • Zöldítés

A fekete fehér lakberendezés rideg külsővel is rendelkezhet, ezt lehet kiválóan ellensúlyozni növényekkel. Válasszunk egyszerű zöld növényeket az elegáns összhatás megőrzése érdekében, ha pedig szeretnénk oldani a túlzott szabályosságot, akkor színes virágokra szavazzunk.

  • Díszítőszín

A lakberendezők előszeretettel dobják fel a fekete-fehér enteriőrt díszítőszínnel, amit azonban csak kis mennyiségben használnak. Gondoljunk itt színes díszpárnákra, élénk színű virágcsokorra vagy színes díszszobrokra.

Inspirációk a fekete-fehér lakberendezéshez

  • Minták

Kiváló példa arra, hogy a klasszikus fekete-fehér minták mennyire feldobják a szobát. Ne féljünk több mintát se használni, ha csak kisebb felületen jelennek meg, tökéletesen ki fogják egészíteni egymást.

  • Tökéletes egyensúly

Ahogy már említettük is: a tökéletes egyensúly nem 50-50, sokkal inkább 70-30 a fekete-fehér lakberendezés esetében. Egy fehér környezetben még inkább mutatóssá válik egy fekete bútordarab.

  • Növények ereje

A zöld kiegészítők nélkül minden szoba unalmasabb, főleg egy fekete-fehér enteriőr.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Lakóingatlan felújítása és vásárlása esetén válaszd a Fundamentát, az otthonteremtés szakértőjét.
Megnézem
Bezárom
Tipp Így frissítsd fel otthonod az újévben teljesen ingyen

Az új év jegyében nem csupán mi magunk szeretünk tiszta lappal kezdeni, de lakásunkra is ráfér egy év eleji felrázás. Az ünnepek múltán, persze, az is fontos szempont, hogy a lakásfelújító projekt ne terhelje meg nagyon az amúgy is sokat használt pénztárcánkat, ezért olyan tippeket hoztunk most, amelyek zsebbarát módon mutatják meg, hogyan frissíthetjük fel otthonunkat,

Tipp Tetőtéri konyha berendezése – Hasznos tippek a tökéletes konyha érdekében

Ha egy új lakrészt szeretnénk kialakítani a tetőtérben, akkor vannak olyan helyiségek, amiknek a tervezése egy kicsit nehezebb, mint másoké. Például a tetőtéri konyha berendezése több fejvakarással jár, mint egy hálószoba kialakítása, hiszen jóval több dologra kell figyelni. De nézzük, hogyan is készítsünk tetőtéri konyhát.

Tipp Neked készítettem VI. – Csodaszép ékszertartó doboz fillérekből

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Zuzmófal készítése házilag – Furcsa, modern és látványos dekoráció

A zuzmófal készítése házilag is megoldható, ha tisztában vagyunk pár alapvető szabállyal az elkészítése és gondozása kapcsán. A legjobb helyen jársz, ha te is szeretnéd a természet csodaszép darabjával feldobni az otthonod.

Otthon Bérelt lakásból igazi otthon – Nikinek sikerült!

Amikor valaki nem saját tulajdonú, hanem bérelt ingatlanban álmodja meg otthonát, gyakran nem is igazán szabja magára a tereket és a stílust. Niki viszont úgy döntött, valóban hozzá illő zugra vágyik, és Bíró Andrea lakberendező segítségével meg is valósította elképzelését.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin