Fekete-fehér lakberendezés ötletek – Így valósítsd meg otthonodban ezt a klasszikus színpárost

Fekete-fehér lakberendezés ötletek – Így valósítsd meg otthonodban ezt a klasszikus színpárost

Szereted az elegáns, klasszikus megoldásokat? A fekete-fehér lakberendezés sikkes, időtálló és minden, csak nem unalmas. Összegyűjtöttük a legjobb tippeket, amelyek segítségével mutatósan megjeleníthetjük ezt a színpárost az otthonunkban.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Fekete-fehér lakberendezés szabályai

  • A megfelelő egyensúly

Válasszuk az egyik árnyalatot domináns színként, a másik színt pedig használjuk díszítésnek és kiegészítőként. Lehetőleg törekedjünk a 70-30 arányra. Szemléletes példa: egy nagy méretű fekete kanapé mellé fehér falakat, világos padlót és fehér dohányzóasztalt válasszunk.

  • A fekete és a fehér árnyalatai

Furcsán hangzik, de a feketének és a fehérnek is több árnyalata van. Játsszunk a színek világosságaival, tónusával, a bútorok tekintetében pedig keverjük a textúrákat. A fekete bútorok tekintetében érdemes a fémes textúra felé nyúlni, a fehérnél pedig inkább a matt, a fa anyagokat keressük.

  • Minták és formák használata

Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy feldobjuk a fekete-fehér enteriőrt, ha játszunk a mintákkal. Itt a csíkokra, kockákra, pöttyökre, geometrikus és absztrakt motívumokra gondoljunk. Klasszikus megoldásnak számít a fekete-fehér kockás padló, vagy a nagy virágmintás tapéta is.

  • Keverjük a stílusokat

A régi és új bútorok, tárgyak, művészeti alkotások és kiegészítők keverése az egyik legjobb módja annak, hogy olyan otthonos belső teret hozzunk létre, amely összeszedettnek tűnik. A feketéhez és a fehérhez való ragaszkodás lehetővé teszi, hogy keverjük a korszakokat és stílusokat, miközben a kohézió megmarad.

  • Zöldítés

A fekete fehér lakberendezés rideg külsővel is rendelkezhet, ezt lehet kiválóan ellensúlyozni növényekkel. Válasszunk egyszerű zöld növényeket az elegáns összhatás megőrzése érdekében, ha pedig szeretnénk oldani a túlzott szabályosságot, akkor színes virágokra szavazzunk.

  • Díszítőszín

A lakberendezők előszeretettel dobják fel a fekete-fehér enteriőrt díszítőszínnel, amit azonban csak kis mennyiségben használnak. Gondoljunk itt színes díszpárnákra, élénk színű virágcsokorra vagy színes díszszobrokra.

Inspirációk a fekete-fehér lakberendezéshez

  • Minták

Kiváló példa arra, hogy a klasszikus fekete-fehér minták mennyire feldobják a szobát. Ne féljünk több mintát se használni, ha csak kisebb felületen jelennek meg, tökéletesen ki fogják egészíteni egymást.

  • Tökéletes egyensúly

Ahogy már említettük is: a tökéletes egyensúly nem 50-50, sokkal inkább 70-30 a fekete-fehér lakberendezés esetében. Egy fehér környezetben még inkább mutatóssá válik egy fekete bútordarab.

  • Növények ereje

A zöld kiegészítők nélkül minden szoba unalmasabb, főleg egy fekete-fehér enteriőr.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Lakóingatlan felújítása és vásárlása esetén válaszd a Fundamentát, az otthonteremtés szakértőjét.
Megnézem
Bezárom
Otthon Varázslat 20 négyzetméteren – Ez a lakás felülírja a szűk terek fogalmát

A kislakás különleges műfaj, ami a megszokottnál sokkal kompaktabb elrendezést, komoly átgondolást és látványos ötleteket igényel, hogy minden funkció elférjen kevés négyzetméteren. Ebben a picike otthonban ez igencsak látványosan sikerült.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: így lesz csíkmentes az ablaküveg

Nincs tavaszi nagytakarítás ablaktisztítás nélkül, ennek ellenére ez az egyik legkevésbé kedvelt munka, hiszen sokáig tart, sok energiát emészt fel, végül mégis sokszor csíkos és foltos a felület. Utóbbi problémára hoztunk most megoldást.

Tipp A bolyhos szőnyegek tisztítása: csak 3 eszközre van szükséged hozzá

A bolyhos szőnyegek nagyon kényelmesek, hiszen a hosszú szálak miatt puhák, ráadásul szinte valamennyi stílushoz jól illenek. Sokan azonban ódzkodnak tőlük, mégpedig a takarítás miatt. Ez valóban sarkalatos pont, de az alábbi 3 eszköz segítségével könnyebb lesz a dolgod.

Kert A gyep gondozása tél után – Erre van szüksége tavasszal a fűnek

A hosszú és hideg tél után a növényeknek kiemelt figyelemre és törődésre van szükségük. Ez a fűre is igaz. Mutatjuk, mit kell tenned a gyeppel, hogy tavasszal (aztán pedig nyáron is) szép és egészséges legyen.

Kert Ezeket a növényeket ültesd az udvar árnyékos részeire

Ha már tapasztalt kertész vagy, bizonyára félve fogsz neki az árnyékos helyek megtervezéséhez, hiszen nehéz virágba borítani a naptól elzárt részeket. A kert azonban csak úgy lesz szép, ha minden pontjában van valami zöld, ehhez pedig ismerni kell az árnyéktűrő virágokat. Hoztunk egy listát a legszebb növényekről, amelyek örömmel költöznének a kerted árnyékos sarkaiba is.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin