Forrás: Getty

Fekete-fehér lakberendezés ötletek – Így valósítsd meg otthonodban ezt a klasszikus színpárost

Fekete-fehér lakberendezés szabályai

  • A megfelelő egyensúly

Válasszuk az egyik árnyalatot domináns színként, a másik színt pedig használjuk díszítésnek és kiegészítőként. Lehetőleg törekedjünk a 70-30 arányra. Szemléletes példa: egy nagy méretű fekete kanapé mellé fehér falakat, világos padlót és fehér dohányzóasztalt válasszunk.

  • A fekete és a fehér árnyalatai

Furcsán hangzik, de a feketének és a fehérnek is több árnyalata van. Játsszunk a színek világosságaival, tónusával, a bútorok tekintetében pedig keverjük a textúrákat. A fekete bútorok tekintetében érdemes a fémes textúra felé nyúlni, a fehérnél pedig inkább a matt, a fa anyagokat keressük.

  • Minták és formák használata

Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy feldobjuk a fekete-fehér enteriőrt, ha játszunk a mintákkal. Itt a csíkokra, kockákra, pöttyökre, geometrikus és absztrakt motívumokra gondoljunk. Klasszikus megoldásnak számít a fekete-fehér kockás padló, vagy a nagy virágmintás tapéta is.

  • Keverjük a stílusokat

A régi és új bútorok, tárgyak, művészeti alkotások és kiegészítők keverése az egyik legjobb módja annak, hogy olyan otthonos belső teret hozzunk létre, amely összeszedettnek tűnik. A feketéhez és a fehérhez való ragaszkodás lehetővé teszi, hogy keverjük a korszakokat és stílusokat, miközben a kohézió megmarad.

  • Zöldítés

A fekete fehér lakberendezés rideg külsővel is rendelkezhet, ezt lehet kiválóan ellensúlyozni növényekkel. Válasszunk egyszerű zöld növényeket az elegáns összhatás megőrzése érdekében, ha pedig szeretnénk oldani a túlzott szabályosságot, akkor színes virágokra szavazzunk.

  • Díszítőszín

A lakberendezők előszeretettel dobják fel a fekete-fehér enteriőrt díszítőszínnel, amit azonban csak kis mennyiségben használnak. Gondoljunk itt színes díszpárnákra, élénk színű virágcsokorra vagy színes díszszobrokra.

Inspirációk a fekete-fehér lakberendezéshez

  • Minták

Kiváló példa arra, hogy a klasszikus fekete-fehér minták mennyire feldobják a szobát. Ne féljünk több mintát se használni, ha csak kisebb felületen jelennek meg, tökéletesen ki fogják egészíteni egymást.

  • Tökéletes egyensúly

Ahogy már említettük is: a tökéletes egyensúly nem 50-50, sokkal inkább 70-30 a fekete-fehér lakberendezés esetében. Egy fehér környezetben még inkább mutatóssá válik egy fekete bútordarab.

  • Növények ereje

A zöld kiegészítők nélkül minden szoba unalmasabb, főleg egy fekete-fehér enteriőr.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.