Forrás: Getty

Falmatrica inspiráció képekkel – Trendi ötletek a lakás minden pontjára

Falmatrica inspiráció a hálószobába

  • Apró minták

A szakértők szerint a pihentető alvás rovására megy, ha túl feltűnő falmatricát vagy tapétát teszünk fel a hálószobába. Az apró falmatrica azonban szuper kiegészítője lesz a háló dekorációnak, hiszen nem tolakodó, mégis felszámolja az unalmas falfelületeket. A sűrűséget is mi alakíthatjuk ki: lehet egészen halvány vagy feltűnő az összhatás.

  • Fésülködőasztal dekor

Hiába a fésülködőasztalt szeretnénk feldobni, muszáj visszafogott mintákat választani, ha a hálószobában van a szépítkezősarkunk. Némi kreativitással ellensúlyozhatjuk az egyszerűséget, például a tükröt körbefonva ragaszthatjuk fel a falmatricát.

Falmatrica inspiráció a konyhába

  • Minimalista „zöldségeskert”

Szeretnél mediterrán konyhát, de bármennyire is próbálkozol, nem maradnak meg benne a fűszernövények? Válassz aranyos cserepeseket ábrázoló falmatricákat, melyek feldobják a konyhát akár a sütő felett, akár az étkezőrésznél.

  • Vicces szövegek

A konyhába rengeteg humoros falmatrica készül, sőt, egyes weboldalokon lehetőségünk van saját szöveget tervezni. A képen lévő falmatrica inspiráció a Google véleményekből merített ötletet, és 5-ből 5 csillagot adott a saját konyhájának, mintha egy éttermet pontozott volna.

Falmatrica inspiráció a nappaliba

  • Falióra újragondolva

A faliórák már nem számítanak izgalmas faldekornak, azonban a kreatív megoldások mindig trendik lesznek. Ezért ez a DIY falmatricából készült falióra garantáltan feldobja otthonodat, ráadásul egyedi dísze lesz a falnak.

  • Kanapé dísz

A kanapé mögötti falrészt talán a legnehezebb dekorálni a nappaliban, ám szerencsére egyetlen falmatricával is búcsút inthetünk az unalmas összképnek. Az Intagram szerint óriási trend, hogy a kanapé mögé félkörívű színes matricát ragasztanak, így az egyhangú kanapé is mutatós köntöst kaphat.

Falmatrica inspiráció a gyerekszobába

  • Színes jelentek

Egy gyerekszoba sosem lehet túl színes, ezért a szivárványszínű falmatricák olcsó és egyszerű faldekorációs megoldást jelentenek a pici kuckójába. A mesefiguráktól kezdve a kisállatokig mindenféle matrica közül válogathatunk az online shopokból.

  • Magasságmérő falmatrica

Hasznos faldekort is beszerezhetünk a gyerekszobába – például magasságmérő matricát. Természetesen ebből is széles a választék: van humoros, jópofa, cuki és kisállatokkal díszített magasságmérő falmatrica is a piacon.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.