Forrás: Getty

Élő faldekor: ez a zöld megoldás hódít most a lakberendezésben
  • Filc fali „szatyrok”

A filc tárolórendszer nagyszerű módja annak, hogy egy csomó kis növényt tegyél fel a falra nagy átalakítások vagy barkácsolások nélkül. A különböző zsebek tökéletesek borostyánnak vagy más futónövényeknek. Tipp: ha ezt a megoldást szeretnéd, nagy, dús levelű növényt válassz, ami jól kilóg majd a „szatyrokból”.

  • Fali ültetőhengerek

A szokásos ültetési módszer helyett kipróbálhatod a fali ültetőhengereket, amikor a növény nem a földből felfelé, az ég felé „néz”, hanem a fali ültetőhengerből kifelé. Akár saját magad is megépítheted ezt a dekorációt, hiszen csak egy falra szerelt fanégyzetet kell feltöltened kicsi cserepekkel.

  • Lebegő polcok

Az élő fal legegyszerűbb, akár DIY módon is kivitelezhető verziója, ha lebegő polcokat fúrsz a falra, majd tele pakolod ezeket cserepesekkel. Érdemes borostyánt és más futónövényeket választanod ide, hogy teljesen elfedjék a polcokat és az üres falrészeket.

  • Falikép – keretbe foglalt zöld rész

Az eredeti ötlet a zöld falak kapcsán az volt, hogy egy speciális keretbe, speciális növényháló segítségével mini kertet alakítunk ki. Ezen a növényhálón jól megtapadnak az apró, mohaszerű zöldek, és gondozni sem kell őket. Mohát már sok helyről tudsz rendelni, ezen kívül már csak speciális ragasztót és egy nagy méretű képkeretet kell beszerezned vagy magad elkészítened.

  • Zöld fal készítése meglévő borostyánból (videó)

Ebből a videóból megtudhatod az alapokat, ha Te is szeretnél élő falat pénztárcabarát módon: vágj le a meglévő borostyánból néhány egészséges hajtást, vízben gyökereztesd vízben, és ültesd cserépbe. A cserepet tedd akasztós kaspókba, majd aggasd fel azokat fali akasztókra. 

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.